Τρεις Μύθοι Ασφάλειας Ταξιδίων που πρέπει να ξεχάσετε

Χωρίς λίγη γνώση, ένας τραυματισμός μπορεί να αποτελέσει σημαντική δαπάνη

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ταξιδιώτες μεταβαίνουν στο εξωτερικό χωρίς σοβαρά περιστατικά. Αυτοί οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες έρχονται σπίτι με τίποτα άλλο παρά με καλές αναμνήσεις από τους τόπους που έχουν, με μια νέα ιδέα να δουν περισσότερο από τον κόσμο.

Ωστόσο, δεν κάθε ταξίδι αρχίζει ή τελειώνει τέλεια. Στην πραγματικότητα, πολλοί τουρίστες τραυματίζονται ή αρρωσταίνουν ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό , παρά τις καλύτερες προθέσεις τους. Ανεξάρτητα από το πώς συμβαίνει, το νοσοκομείο είναι το τελευταίο μέρος που ένας ταξιδιώτης θέλει να επισκεφτεί σε μια ξένη χώρα.

Εάν έχετε αγοράσει κάποιον από αυτούς τους μύθους για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, θα μπορούσατε να βάζετε τον εαυτό σας σε περιττό κίνδυνο. Πριν από την επόμενη περιπέτεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτούς τους μύθους από το μυαλό σας.

Μύθος ασφάλειας ταξιδιού: Είμαι σε κίνδυνο μόνο σε "επικίνδυνες" χώρες

Αλήθεια: Είναι εύκολο να μπεις σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας όταν το ταξίδι σου δεν σε πάει πολύ μακριά από το σπίτι. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες μπορούν να βιώσουν τον κίνδυνο οπουδήποτε στον κόσμο . Σύμφωνα με μια μελέτη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, 2,361 Αμερικανοί σκοτώθηκαν ενώ ταξίδευαν μεταξύ 2004 και 2006. Από αυτούς, η πλειοψηφία (50,4%) σκοτώθηκαν ενώ ταξίδευαν μεταξύ των Αμερικανών.

Επιπλέον, η κύρια αιτία θανάτου δεν ήταν απαραίτητα βία σε καθεμία από αυτές τις χώρες. Στο 40% των χωρών με χαμηλό έως μεσαίο εισόδημα, οι κύριες αιτίες θανάτου ήταν τα ατυχήματα με αυτοκίνητα και το πνίξιμο. Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να πιστέψετε ότι υποτίθεται ότι επικίνδυνες χώρες έχουν περισσότερες περιπτώσεις τραυματισμού ή θανάτου, ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή.

Μύθος ασφάλειας ταξιδιού: Το τακτικό μου πρόγραμμα ασφάλισης υγείας θα με καλύψει στο εξωτερικό

Αλήθεια: Πολλά ασφαλιστικά προγράμματα θα παρέχουν μόνο κάλυψη καθώς ταξιδεύετε σε όλη την πατρίδα σας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα περισσότερα μεγάλα σχέδια ασφάλισης υγείας θα προσφέρουν κάλυψη σε όλα τα 50 κράτη και σε ορισμένες αμερικανικές περιοχές σε όλο τον κόσμο , αν και μερικές φορές με υψηλότερο κόστος.

Ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό, πολλές χώρες δεν θα αναγνωρίσουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας από τη χώρα σας. Επιπλέον, η Medicare δεν θα καλύπτει Αμερικανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό, καθώς τα αλλοδαπά νοσοκομεία δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν αιτήσεις πληρωμής. Χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιατρικών ταξιδιών , θα μπορούσατε να αναγκαστείτε να πληρώσετε για τη φροντίδα σας από την τσέπη σας.

Επιπλέον, ορισμένα έθνη - όπως η Κούβα - απαιτούν απόδειξη ασφάλισης ταξιδιού πριν από την είσοδό τους στη χώρα. Αν δεν μπορείτε να δώσετε αποδείξεις για επαρκή διεθνή κάλυψη, θα μπορούσατε να αναγκαστείτε να πληρώσετε για την ταξιδιωτική ασφάλιση επί τόπου ή ενδεχομένως να σας αρνηθεί την είσοδο στη χώρα.

Μύθος ασφάλειας ταξιδιού: Δεν θα χρειαστεί να πληρώσω ιατρικά έξοδα σε άλλες χώρες

Αλήθεια: Ένας κοινός μύθος ταξιδιού περιβάλλει χώρες που έχουν κάλυψη εθνικής υγειονομικής περίθαλψης. Επειδή οι πολιτικές υγειονομικής περίθαλψης είναι εθνικοποιημένες, ορισμένοι πιστεύουν ότι κάποιος στη χώρα έχει πρόσβαση σε δωρεάν ή χαμηλού κόστους φροντίδα. Ωστόσο, αυτή η κάλυψη συνήθως επεκτείνεται μόνο στους πολίτες ή τους μόνιμους κατοίκους της χώρας προορισμού. Όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών, αναγκάζονται να πληρώσουν τα δικά τους έξοδα σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού.

Επιπλέον, κάθε είδος εθνικοποιημένης υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να μην καλύπτει το κόστος της ιατρικής εκκένωσης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ένα ασθενοφόρο αέρα πίσω στη χώρα σας θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από 10.000 δολάρια. Χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση, θα μπορούσατε να αναγκαστείτε να πληρώσετε για την ταξιδιωτική φροντίδα από την τσέπη σας.

Παρόλο που είναι εύκολο να πιάσετε τον ενθουσιασμό του σχεδιασμού ενός ταξιδιού, η παραβίαση αυτών των τριών κρίσιμων σημείων θα μπορούσε να σας απομακρύνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Κάνοντας αυτά τα τρία μύθια έξω από το κεφάλι σας, μπορείτε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για ό, τι μπορεί να προκύψει από την επόμενη περιπέτεια.