Καγιάκ - μια αστική-αγροτική καγιάκ περιπέτεια στο Μίτσιγκαν

Καγιάκ στον ποταμό Huron κοντά στο Ann Arbor

Μερικές φορές οι καλύτερες περιπέτειες προέρχονται από τα πιο απροσδόκητα μέρη. Αυτό ακριβώς είναι το τι Elizabeth R. Rose - οδηγός του Southwest για Visitors - ανακαλύφθηκε σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο Μίτσιγκαν. Εκεί πήρε μέρος σε μια θαυμάσια εκδρομή με καγιάκ που την έσφιξε εντελώς. Παρατηρώντας το παρελθόν της φύσης του ποταμού Huron, η Elizabeth τελικά θα συνεχίσει κατευθείαν κατευθείαν στο μέσο της Ann Arbor, στο σπίτι του Πανεπιστημίου του Michigan.

Αυτός ο συνδυασμός τόσο αγροτικών όσο και αστικών συνθηκών καθιστούσε αυτή την περιπέτεια καγιάκ μια εμπειρία διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη.

Επιλέξτε έναν καλό τεχνικό καγιάκ

Η επιλογή του κατάλληλου αναβάτη για την εκδρομή σας με καγιάκ είναι ένα σημαντικό μέρος της εμπειρίας. Μετά από όλα, θα είναι αυτοί που υπαγορεύουν τη διαδρομή σας και τι θα δείτε στην πορεία. Κάποιοι θα επιλέξουν να βρεθούν σε ένα μέρος όπως το φράγμα Barton, όπου θα περιτριγυριστεί από δέντρα, καλάμια και άφθονο άγριο ζώο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την περιπέτεια σας κάτω από τον ποταμό Huron σίγουρα.

Εργαζόμασταν με τον Alex Parent, έναν εκπαιδευτή κωπηλασίας για το Sun & Snow Sports στο Ann Arbor. Μας οδήγησε στη βάση του φράγματος του Barton όπου θα ξεκινούσε η περιπέτεια μας. Ο Alex ήταν πολύ υπομονετικός σε όσους από εμάς ήταν νέοι στο καγιάκ, επιτρέποντας λίγο περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουμε τα σκάφη και τον εξοπλισμό μας. Με λίγη ενημέρωση και τοποθέτηση, ήμασταν σύντομα στο δρόμο μας κάτω από τον ποταμό, ωστόσο, με την πραγματική περιπέτεια που ξεκίνησε.

Καγιάκ στον ποταμό Huron στο Μίτσιγκαν

Το ρεύμα ήταν σταθερό και σύντομα πεζοπονούσαμε μαζί απολαμβάνοντας τέτοια αξιοθέατα όπως ερωδιούς και πολύ μεγάλους κύκνους που μπορούσαν να δουν κατά μήκος των όχθων του ποταμού. Οι τοπικές κυβερνήσεις και το κράτος του Μίτσιγκαν συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός εκτεταμένου συστήματος πάρκων που καθιστά τον Χούρον έναν από τους πιο προστατευμένους και προσιτούς ποταμούς της πολιτείας.

Περίπου στη μέση του τριήμερου ταξιδιού, φτάσαμε σε ένα άλλο φράγμα, το φράγμα του Αργώ. Στο πάρκο Argo μπορείτε να νοικιάσετε καγιάκ και καγιάκ, καθιστώντας το ένα άλλο καλό μέρος για να τεθείτε, ειδικά για όσους αναζητούν μια συντομότερη διαδρομή. Βρήκαμε την παράκαμψη του φράγματος και πετάξαμε τη στενή σήραγγα που οδήγησε στο σημείο μεταφοράς. Στη συνέχεια φέραμε τα καγιάκ μας σε μικρή απόσταση, προτού επιστρέψουμε στο νερό και συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Το ρεύμα ήταν λίγο ισχυρότερο κάτω από το φράγμα του Αργώ λόγω του υπερχειλιστή που βρίσκεται εκεί αλλά, γενικά, ήταν ένα χαλαρωτικό ταξίδι.

Στην πορεία συναντήσαμε τους αλιείς μπάσων, τα ιδιωτικά σπίτια με αποβάθρες σκαφών και τα πιο όμορφα δημόσια πάρκα όπου περπατούσαν, αλιεύονταν και ποδηλατούσαν. Το ταξίδι μας με καγιάκ τελείωσε στο πάρκο Gallup όπου είδαμε οικογένειες από κανό και άλλους κύκνους, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων με τους νέους. Ήμασταν λίγο κουρασμένοι, όπως είχαμε πετάξει ολόκληρο το δρόμο, αλλά ήταν λυπηρό να βλέπουμε ένα τόσο όμορφο ταξίδι.

Κλείστε το ταξίδι με καγιάκ στο αγαπημένο deli της περιοχής

Στη συνέχεια ήταν μια άλλη περιπέτεια, αυτή τη φορά της μαγειρικής φύσης στο Deli Zingerman, ένα τοπικό στέκι με τα καλύτερα σάντουιτς Corned Beef που θα βρείτε σχεδόν οπουδήποτε. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν έχουν συνηθίσει αυτό το δημοφιλές deli για δεκαετίες και για καλό λόγο.

Η χαλαρωτική ατμόσφαιρα deli έδωσε ένα τέλειο τέλος σε μια θαυμάσια πρωινή περιπέτεια.

Συστάσεις για μια περιπέτεια καγιάκ

Kayak Outfitters και ενοικιάσεις σε Ann Arbor Sun & Snow Outfitters

Το πάρκο Argo και το Gallup Park Rentals

Elizabeth είναι οδηγός dki.info στο νοτιοδυτικό. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα από τα άρθρα της, επισκεφτείτε τη Νοτιοδυτική Αμερική Travel.