Πόσο ασφαλής είναι η Κολομβία; Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Κολομβία;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφαλή διαμονή στην Κολομβία

Ερώτηση: Πόσο ασφαλής είναι η διαμονή στην Κολομβία; Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Κολομβία;

Απάντηση: Έχετε ακούσει ότι η Κολομβία είναι επικίνδυνη και ότι το ταξίδι στην Κολομβία είναι θανατηφόρο. Κατά τη γνώμη αυτού του ταξιδιώτη, δεν είναι? είναι πολύ ασφαλές. Οι ημέρες κατά τις οποίες η ποινή της εγκληματικότητας και της αγριότητας κυριάρχησαν στην Κολομβία, και η κοκαΐνη δεν είναι πλέον κύριος εξαγωγέας - δοκιμάστε λουλούδια, μόδα και καφέ. Και δοκιμάστε την Κολομβία - το ταξίδι στην Κολομβία είναι ασφαλές, φίλοι.

Φυσικά, όπως και με τα ταξίδια οπουδήποτε, θα πρέπει να ελέγξετε τις προειδοποιήσεις των κυβερνητικών ταξιδιών και να διαβάσετε άρθρα από τους ταξιδιώτες (δείτε περισσότερα από εκείνους από τους ταξιδιώτες της Κολομβίας παρακάτω) για να αποφασίσετε εάν κάποια χώρα είναι αρκετά ασφαλής για να επισκεφθείτε.

Η Κολομβία είναι σκληρή στην δουλειά που δείχνει στον κόσμο τι είναι ένας ασφαλής και εύκολος, παθιασμένος και όμορφος παράδεισος είναι - πιστεύετε ότι οι διαφημίσεις, amigos. Επισκέφθηκα την Κολομβία το καλοκαίρι του 2009 και ένιωθα απόλυτα ασφαλής κάθε δευτερόλεπτο. Έκανα βόλτες στους δρόμους της Μπογκοτά μετά από σκοτεινά, ευχάριστα ψώνια για το περίφημο, πλούσιο δέρμα της Κολομβίας και τη γνωστή μόδα. Έχω φάει τα υπέροχα φρέσκα φρούτα της Κολομβίας στο Medellin curbsides αργά τη νύχτα. Έχω περιπλανηθεί στην προκυμαία στην Καρθαγένη κάτω από την πανσέληνο - δεν ανησυχεί καθόλου (αν και πάντοτε λαμβάνουν τις συνήθεις προφυλάξεις ασφάλειας ταξιδιού). * Ωστόσο, δεν έχω ταξιδέψει σε μικρές πόλεις και εθνικά πάρκα και προφανώς τρομοκράτες ναρκωτικών και καλλιεργητές κόκας και σίγουρα αντάρτες και παραστρατιωτικές δυνάμεις μπορούν να συναντηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές, ιδιαίτερα τις ζούγκλες των νότιων και δυτικών ζιζανίων.

Οι πόλεις, όμως, ήταν ασφαλείς, όπως και κάθε πόλη της πόλης για μένα.

Η Κολομβία έχει μια μακρά ιστορία να ξεπερνά τη δυσκολία από μέσα και έξω. Μετά από αιώνες που επιβίωσαν πειρατές στην ακτή της Καραϊβικής, οι Κολομβιανοί πέρασαν πολλά χρόνια που εξαπέλυσαν τους κατακτητές των Ισπανών στις αρχές της δεκαετίας του 1800, διατηρώντας παράλληλα την Ιερά Εξέταση-ως-αποζημίωση στο έδαφός τους στην Καρταχένα (όπου το Παλάτι της Ιεράς Εξέτασης είναι τώρα ένα μουσείο της Καρθαγένης ).

Η εξέγερση και η εξέγερση από αριστερές ανταρτών και παραστρατιωτικές δυνάμεις που έσπασαν τη χώρα ξεκίνησαν το 1948 και γεννήθηκαν οι επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), μια αντάρτικη ομάδα που σήμερα τρομοκρατεί τμήματα της Κολομβίας (αλλά οι ταξιδιώτες είναι πολύ απίθανο να συνάντηση). Και στα τέλη της δεκαετίας του 80, ο Pablo Escobar μετέτρεψε την Κολομβία στον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα κοκαΐνης στον πλανήτη και όλο το χάος και το έγκλημα που ακολούθησε μια τέτοια διάκριση.

Η Κολομβία ξεπερνάει πάλι. Και σήμερα, η Κολομβία είναι ένας θησαυρός. Οι πόλεις έχουν εξαιρετικά εξελιγμένες πλευρές, η αστυνομία είναι προστάτες και όχι εγκληματικές ομάδες, ο στρατός ασχολείται με τη διατήρηση της ειρήνης και τη συνεχιζόμενη καταστροφή όσων έχουν απομείνει από το εμπόριο κοκαΐνης και πολλά τμήματα των ζούγκλας έχουν γίνει μερικές φορές για πεζοπορία αντί για κρησφύγετα για απαγωγή ζώνες. Πηγαίνετε να δείτε μόνοι σας.

Ιστορίες της Κολομβίας των Ταξιδιωτών

Διαβάστε τις λέξεις περισσότερων ταξιδιωτών στην Κολομβία:

Περισσότερες πληροφορίες ασφαλείας

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.