Πώς μπορώ να βρω βοήθεια αν πάω να σπάσει στο εξωτερικό;

Πώς να λάβετε βοήθεια εάν ξεμείνετε από τα χρήματα στο εξωτερικό

Όταν άρχισα να ταξιδεύω για πρώτη φορά, η προοπτική να σπάσει κατά λάθος το εξωτερικό ήταν εκείνη που βαριόταν βαριά στο μυαλό μου. Τότε, φοβόμουν να κλέβω ή να κλέψω σαν να ήταν ένα καθημερινό περιστατικό για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν να μείνουν σε ξενώνες. Ανησυχώ για την απάτη με πιστωτικές κάρτες. Ανησυχούσα ότι καταλήξαμε να έχεις τόσο καλή στιγμή που θα ξεχάσω να παρακολουθώ τα χρήματά μου και μια μέρα έρχομαι στην τρομερή συνειδητοποίηση ότι θα τελείωσα από αυτήν.

Ανησυχώ για πολλά πράγματα όταν πρώτα έφυγα για να ταξιδέψω.

Ευτυχώς, τα ταξίδια δεν είναι επικίνδυνα εάν θυμηθείτε να συσκευάσετε την κοινή λογική σας στο σακίδιο σας και οι πιθανότητες να καταλήξετε έσπασε είναι πολύ, πολύ λεπτή. Σε έξι χρόνια ταξιδιού, δεν έχω ακούσει να συμβαίνει σε κανέναν.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί.

Εάν καταλήξετε να χάσετε όλα τα μετρητά σας ενώ ταξιδεύετε, όμως, δεν χρειάζεται να είναι μια πλήρης καταστροφή. Η αμερικανική κυβέρνηση προσφέρει οικονομική βοήθεια για να σπάσει τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των δανείων επαναπατρισμού, οπότε θα το έχετε πάντα ως έσχατη λύση.

Ας δούμε την αποφυγή του ότι ολόκληρο το άτομο θα στερηθεί ενώ ταξιδεύει, και πού να στραφεί για βοήθεια εάν περάσετε στο εξωτερικό.

Πώς να αποφύγετε την απώλεια όλων των χρημάτων σας στην πρώτη θέση

Το πρώτο βήμα είναι η αποφυγή και υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να λάβετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν εξαντλείται τα χρήματα στο εξωτερικό. Απλά κάποιες απλές πρακτικές κοινής λογικής είναι το μόνο που χρειάζεστε για να κρατήσετε τα χρήματά σας στο λογαριασμό σας και από τα χέρια του μάγου.

Ακολουθήστε τις γενικές πρακτικές ασφαλείας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, όπως να χωρίσετε τα χρήματά σας σε ξεχωριστά μέρη, να μην φορέσετε ζώνη χρήματος με όλα όσα είναι σημαντικά για εσάς (είναι συχνά η πρώτη θέση που θα ελέγξει ένας κηδεμόνας), να μην περιπλανηθείτε σε επικίνδυνες γειτονιές, και κρατώντας τα πράγματά σας στο πρόσωπό σας και μαζί σας κατά τη διάρκεια των ημερών ταξιδιού.

Κρατήστε λίγα χρήματα στο κάτω μέρος του παπουτσιού σας σε περίπτωση που είστε τραυματίες και πρέπει να πάρετε ένα ταξί στο λεωφορείο για τη στέγαση σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μην μεταφέρετε πολλά χρήματα στο πρόσωπό σας όταν ταξιδεύετε, και ειδικά όχι σε μετρητά εκατοντάδων ή χιλιάδων δολαρίων. Στη συντριπτική πλειοψηφία κάθε χώρας, θα υπάρχουν ΑΤΜ και δεν θα χρεωθείτε μια περιουσία για αποσύρσεις. Απλώς πάρτε όσο χρειάζεστε και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε τόσο πολύ για να ληστέψετε. Εάν συμβεί αυτό, δεν θα είναι η εξοικονόμηση ζωής σας - θα είναι το πολύ 200 δολάρια.

Αξίζει να ελέγχετε τακτικά τον τραπεζικό σας λογαριασμό, έτσι ώστε να έχετε καλή ιδέα για το πόσα χρήματα έχετε αφήσει στο λογαριασμό σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να ξεμείνεις από τα χρήματα, αλλά δεν έχεις ιδέα, γιατί απλά είχες πολύ διασκέδαση. Φροντίζω να ελέγξω το υπόλοιπο της τράπεζάς μου χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και συχνά όταν αποσύρουν χρήματα από ένα ATM.

Συνιστώ επίσης να ταξιδεύετε με πολλές διαφορετικές χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες που συνδέονται με διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς - όλες με χρήματα μέσα. Μερικές φορές η τράπεζά σας θα μπλοκάρει την κάρτα σας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό και ο ευκολότερος τρόπος για να την ξεμπλοκάρετε είναι να βρείτε κάποια Wi-Fi και Skype με τους από το εξωτερικό, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Εάν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα είστε ευγνώμονες να έχετε επιπλέον κάρτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αντίγραφο ασφαλείας. Αυτό μου συνέβη στις Μαλδίβες - η τράπεζά μου μπλοκάρει την κάρτα μου και έπρεπε να χρησιμοποιήσω το αντίγραφο ασφαλείας μου για να πάρω μετρητά. Μέσα στο Wi-Fi, θα είχα κολλήσει στο αεροδρόμιο και δεν μπόρεσα να πάω οπουδήποτε χωρίς μετρητά μου.

Το GoFundMe μπορεί να είναι μια επιλογή

Το GoFundMe είναι εξαιρετικό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς θα είστε σε θέση να crowdfund από φίλους και οικογένεια, που θα θέλουν να σας βοηθήσουν. Χρησιμοποιήστε αυτό, αν κάποιος έκλεψε τα πάντα και δεν έχετε αφήσει τίποτα. Οι άνθρωποι θα θέλουν να σας βοηθήσουν οικονομικά σε αυτή την κατάσταση. Μην το κάνετε αυτό, αν ξοδέψατε πάρα πολλά χρήματα και τώρα δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά για να φτάσετε στο σπίτι - πήρατε τον εαυτό σας σε αυτή την κατάσταση, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να βγείτε έξω.

Κυβερνητική Έκτακτη Χρηματοδοτική Βοήθεια των ΗΠΑ, Δάνεια επαναπατρισμού

Λοιπόν, τι συμβαίνει εάν συμβεί το χειρότερο και ξαφνικά μάθετε ότι είστε στο εξωτερικό χωρίς χρήματα στο όνομά σας;

Οι Υπηρεσίες Υπερπόντιων Πολιτών (OCS) είναι τμήμα του Γραφείου Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και είναι υπεύθυνοι για την ευημερία των πολιτών των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Υπηρεσίες Αμερικανών Πολιτών και Διαχείριση Κρίσεων (ACS) είναι ένα από τα τμήματα της OCS. Το ACS συνδέεται με τις αμερικανικές πρεσβείες και τα προξενεία παγκοσμίως. Από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ:

"Εάν είναι άστεγοι, οι Αμερικανοί μπορούν να απευθυνθούν σε έναν Αμερικανό προξενικό υπάλληλο στο εξωτερικό για βοήθεια.Η ACS θα βοηθήσει να επικοινωνήσει με την οικογένεια, τους φίλους ή τους επιχειρηματικούς συνεργάτες του άπορου για να συγκεντρώσει ιδιωτικά κεφάλαια.

"Η ACS επίσης εγκρίνει τα δάνεια επαναπατρισμού για να πληρώσουν για την άμεση επιστροφή των αμερικανών που επιστρέφουν στις ΗΠΑ Κάθε χρόνο πάνω από 500.000 δολάρια δανείζονται σε άπορους Αμερικανούς".

Με τα δάνεια επαναπατρισμού, όπως και όταν καλείτε στο σπίτι για βοήθεια με χρήματα, θα πρέπει να περιμένετε στο εξωτερικό για να φτάσουν τα χρήματα και τελικά να επιστρέψετε το δάνειο.

Το ACS μπορεί να φτάσει στο 1-888-407-4747 στις ΗΠΑ (σε περίπτωση που κάποιος από το σπίτι πρέπει να κάνει την κλήση για να μάθετε πού πρέπει να πάτε για βοήθεια) ή στο 1-317-472-2328 από το εξωτερικό. Θα σας πουν τι να πάτε, τι να κάνετε και, ελπίζω, να επιλύσετε προσωρινά τα οικονομικά σας προβλήματα.

Περισσότερα κυβερνητική βοήθεια

Η κυβέρνηση έχει πραγματικά μια σειρά από χρήσιμες ιστοσελίδες για τους ταξιδιώτες, όπου μπορείτε να πάρετε την αφθονία της βοήθειας όταν τη χρειάζεστε περισσότερο, είτε έχετε χάσει το διαβατήριό σας, τα χρήματά σας, ή απλά θέλετε να μάθετε από πού μπορείτε να ταξιδέψετε με το σκύλος.

Αυτή η ανάρτηση έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.