Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Solo Travel

Τα ατομικά ταξίδια είναι κάτι που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε ποιος είστε ως άτομο παρά για να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας μακριά από τις περισπασμούς της ζωής.

Μεμονωμένα ταξίδια, ταξίδια με ζευγάρι και ταξίδια με φίλους έχουν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια θα σας ταιριάζει καλύτερα. Αυτό το άρθρο περιγράφει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του χτυπήματος στο δρόμο μόνος σας για πρώτη φορά .

Προσωπική ανάπτυξη και ρύθμιση του δικού σας προγράμματος

Ένα από τα οφέλη του σόλο ταξιδιού είναι ότι σας αναγκάζει να γίνετε ανεξάρτητοι, να παίρνετε αποφάσεις και να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας σε τακτική βάση - κάτι που δεν θα κάνατε απαραίτητα εάν δεν ταξιδεύατε μόνοι σας.

Όταν ταξιδεύετε σόλο, δεν έχετε κανέναν να βασιστείτε μόνο στον εαυτό σας και αυτό σας ωθεί να μάθετε πώς να λειτουργείτε στον κόσμο. Είναι ώρα νεροχύτη ή κολύμβησης! Αν κάτι πάει στραβά , είναι στο χέρι σας να καταλάβετε πώς να ξεφύγετε από την κατάσταση.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα για το σόλο ταξίδι δεν είναι να χρειαστεί να συμβιβαστείτε στα ταξίδια σας. Μπορείτε να ξυπνήσετε όποτε θέλετε, να τρώτε ό, τι θέλετε, να αποφασίσετε να έχετε μια χαλαρή μέρα ή να επιλέξετε να πάτε σε μια 12ωρη πεζοπορία. Όταν ταξιδεύετε σόλο, μπορείτε να είστε εγωισμένοι και να αλλάξετε γνώμη κάθε λίγες μέρες και δεν χρειάζεται να συμβουλευτείτε κανέναν άλλο.

Συνάντηση ανθρώπων και οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σόλο ταξίδι είναι πόσο εύκολο είναι να συναντήσετε τους ανθρώπους στο δρόμο .

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιπλανηθείτε σε ένα κοινό δωμάτιο του ξενώνα και μέσα σε λίγα λεπτά, κάποιος θα κάνει μια συνομιλία μαζί σας - είναι πραγματικά τόσο εύκολο!

Θα διαπιστώσετε επίσης ότι όταν ταξιδεύετε σόλο, είστε πιο προσιτοί από ό, τι όταν είστε σε ένα ζευγάρι ή μια ομάδα. Πολλοί ταξιδιώτες θα υποθέσουν ότι αν είστε ήδη σε μια ομάδα, δεν θέλετε να διαταραχθείτε, και θα στραφείτε σχεδόν πάντα στον σόλο ταξιδιώτη.

Τα ατομικά ταξίδια μπορούν να σας βοηθήσουν και για την ψυχική σας κατάσταση. Τα μοναδικά ταξίδια δημιουργούν αυτοπεποίθηση καθώς πλοηγείτε σε μια άγνωστη πόλη, συζητάτε με τους ξένους και καταλαβαίνετε πώς να φτάσετε από το ένα μέρος στο άλλο. Οι κοινωνικές δεξιότητές σας θα βελτιωθούν καθώς συναντάτε όλο και περισσότερους ανθρώπους και συνηθίζετε να εισάγετε τον εαυτό σας και να κάνετε συνομιλία.

Ελευθερία και χρόνος για προβληματισμό

Ένα άλλο στοιχείο στη στήλη "pro" για σόλο ταξίδι είναι ότι μπορεί να είναι ένας χρόνος για τον προβληματισμό και τη μοναξιά και μπορεί να σας βοηθήσει να φέρετε την ειρήνη στο μυαλό σας. Θα γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα από ό, τι έχετε πριν, μάθετε τι πραγματικά σας κάνει ευτυχισμένους και τι πρέπει να εργαστείτε για να βελτιωθεί ως άτομο. Μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αλήθειες, αλλά να μάθουμε να τις ξεπεράσουμε είναι μέρος της διαδικασίας της ανάπτυξης.

Μπορείτε να περάσετε χρόνο σε ένα χόμπι, να διαβάζετε βιβλία σε καφετέριες γύρω από την πόλη, να κάνετε πεζοπορία κάθε μέρα ή απλά να κάθεστε και να διαλογίζεστε. Όταν είστε μόνοι σας, μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για κάποιον άλλο. Αυτή η ελευθερία είναι απίστευτα απελευθερωτική.

Αποφυγή μοναξιάς

Ένα μειονέκτημα του ταξιδιού μόνο για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς σταθερό στη ζωή σας είναι ότι μπορεί να αποστραγγίζει, και μπορείτε να αγωνιστείτε με ζητήματα μοναξιάς.

Το να μην έχεις κάποιον να μοιραστείς όλες αυτές τις εκπληκτικές εμπειρίες μπορεί να αποθαρρύνει και να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Η οικειότητα είναι κάτι που ασχολείται με κάθε μακροπρόθεσμο ταξιδιώτη και τα αποτελέσματα μπορούν να ενισχυθούν όταν είστε μόνοι.

Υψηλότερο κόστος

Για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι τα ταξίδια μόνος σχεδόν πάντα λειτουργούν για να είναι πολύ πιο ακριβά από το ταξίδι ως ζευγάρι. Ως ζευγάρι, μπορείτε να μοιραστείτε τα γεύματα, να μείνετε σε ιδιωτικούς χώρους και να διαχωρίσετε πολλά από τα έξοδά σας. Θα βρείτε επίσης συχνά ότι για ιδιωτικές εκδρομές θα χρεωθείτε πολύ περισσότερο εάν σκοπεύετε να το πάρετε μόνο του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό: τα ατομικά συμπληρώματα ταξιδιού πιπιλίζουν.

Ως σόλο ταξιδιώτης, θα πρέπει να πληρώσετε ένα μονόκλινο δωμάτιο αν πρόκειται να είστε σε ιδιωτικά δωμάτια, θα πρέπει να μείνετε σε διαμερίσματα Airbnb χωρίς να έχετε κάποιον να χωρίσει το κόστος.

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όπως η Νότια Κορέα, τα γεύματα σερβίρονται σε οικογενειακό στυλ, γι 'αυτό και θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για να φάτε μόνοι σας σε ένα εστιατόριο ή να βασιστείτε σε γρήγορο φαγητό. Είναι λογικό οι επιχειρήσεις να χρεώνουν περισσότερα χρήματα για ένα άτομο, αλλά σίγουρα τιμωρούν μεμονωμένους ταξιδιώτες για κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν. Ώρα να αρχίσετε να φτιάχνετε φίλους και να μοιράζεστε δωμάτια ώστε να μπορείτε να χωρίσετε το κόστος !

Ζητήματα ασφάλειας

Ενώ το σόλο ταξίδι δεν είναι επικίνδυνο, είναι σίγουρα λιγότερο ασφαλές από το να ταξιδεύει κανείς με άλλους ανθρώπους, καθιστώντας το ζήτημα της ασφάλειας ένα "con" ταξιδεύοντας μόνο του. Είστε πιο ευάλωτοι όταν είστε μόνοι σας επειδή μόνο εσείς φροντίζετε εσείς. Όταν βρίσκεστε σε μια ομάδα, θα έχετε άλλους ανθρώπους να κοιτάξουν έξω για απάτες, να σας οδηγήσουν μακριά από τον κίνδυνο και να σας κάνουν λιγότερο πιθανό να χαθείτε.

Έτσι, ενώ εγώ ποτέ δεν θα συνιστούσατε να αποφύγετε σόλο ταξίδια, θα σας συμβουλεύσω να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να είστε ασφαλείς. Τα πράγματα, όπως το να είσαι προσεκτικός όταν βγαίνεις μόνος μετά το σκοτάδι, ψάχνοντας ανασφαλείς γειτονιές πριν φτάσεις και δεν είσαι πολύ μεθυσμένος όταν βρίσκεσαι μαζί με φίλους του ξενώνα, είναι όλα που θα βελτιώσουν τα επίπεδα ασφαλείας σου στο δρόμο.

Λείπει η ανθρώπινη σύνδεση

Όταν ταξιδεύετε όλος ο δρόμος προς το Σίδνεϊ και στέκεστε μπροστά στην Όπερα του Σίδνεϊ, μερικές φορές είναι λίγο υποτονική. Δεν έχετε κάποιον να στραφεί και να συζητήσετε πόσο απίστευτο φαίνεται και πόσο εκπληκτικό αισθάνεται να ζείτε το όνειρο ταξιδιού σας. Αντ 'αυτού, τραβάτε μερικές φωτογραφίες, κάθονται και το βλέπετε με δέος και σιωπή και στη συνέχεια φύγετε. Το Solo travel είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, αλλά μερικές φορές είναι λίγο ενοχλητικό όταν δεν έχετε κάποιον που αγαπάτε να το μοιραστείτε.