Τρία μέρη που δεν πρέπει να επισκεφθείτε χωρίς ασφάλιση ταξιδιού

Μην επιβιβάζεστε σε κρουαζιερόπλοιο ή εισέρχεστε σε ξένη χώρα χωρίς κάλυψη

Κάθε χρόνο, οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο ξοδεύουν ώρες για να σχεδιάσουν το τέλειο ταξίδι. Ανεξάρτητα από το αν τα παίρνει πέρα ​​από τον ωκεανό ή τις ηπείρους, οι ταξιδιώτες ρίχνουν τις πιο μικρές λεπτομέρειες για να έχουν την εμπειρία μιας ζωής. Ωστόσο, το ένα πράγμα που πολλοί ταξιδιώτες παραβλέπουν είναι η πιθανότητα να τραυματιστούν ή να αρρωστήσουν ενώ ταξιδεύουν μακριά από το σπίτι.

Ενώ τα τυχαία ατυχήματα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα για τους ταξιδιώτες, αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της ασφάλισης ταξιδίου.

Με μια απλή αγορά μπροστά από ένα ταξίδι, οι ταξιδιώτες μπορεί να καλύπτονται για απρογραμμάτιστα περιστατικά. Ακόμη και με τον καλύτερο σχεδιασμό, ορισμένοι τύποι προορισμών προσφέρουν περισσότερο εγγενές κίνδυνο από άλλους , αφήνοντας τους ταξιδιώτες με δύσκολες αποφάσεις στις σενάριο χειρότερης περίπτωσης.

Όπως λέει η παροιμία: μια ουγγιά πρόληψης αξίζει μια λίβρα θεραπείας. Αυτά είναι τα τρία μέρη που δεν πρέπει να επισκεφθείτε χωρίς να αγοράσετε πρώτα μια ασφαλιστική πολιτική ταξιδιού .

Τα ατυχήματα του κρουαζιερόπλοιου μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλους ιατρικούς λογαριασμούς

Τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε μοναδικά μέρη του κόσμου δια θαλάσσης. Σε μία διακοπή, οι ταξιδιώτες μπορούν να βιώσουν πολλαπλούς πολιτισμούς μέσα από μια πληθώρα εμπειριών χωρίς να χρειάζεται να ανακατεύονται μεταξύ των δωματίων του ξενοδοχείου. Με το καλό έρχεται το κακό: εάν ένας ταξιδιώτης ήταν να τραυματιστεί ή να αρρωστήσει κατά τη διάρκεια ενός πλοίου, η κατάστασή τους θα μπορούσε να έρθει με μια υψηλή τιμή.

Ακόμη και μέσω των ταξιδιωτών μπορεί να εξακολουθούν να είναι στα αμερικανικά ύδατα, πολλά αμερικανικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας (συμπεριλαμβανομένου του Medicare) ενδέχεται να μην καλύπτουν τα ιατρικά έξοδα στη θάλασσα.

Χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση, όσοι τραυματίζονται ή είναι άρρωστοι σε ένα πλοίο μπορεί να είναι υπεύθυνοι για την κάλυψη των προσωπικών τους εξόδων. Σύμφωνα με τον αυστραλιανό πάροχο ασφαλιστικών ταξιδιών Fast Cover, μία από τις πιο ακριβές αξιώσεις στο κρουαζιερόπλοιο κοστίζει πάνω από 100.000 δολάρια το 2015. Πριν ξεκινήσετε την κρουαζιέρα μιας ζωής, φροντίστε πρώτα να έχετε μια ασφαλιστική πολιτική ταξιδιού.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας ενδέχεται να μην ισχύουν σε ξένες χώρες

Ταξιδεύοντας σε μια ξένη χώρα μπορεί να είναι μια εμπειρία πολιτιστικής ανταμοιβής που μπορεί να οδηγήσει σε αναμνήσεις από τη ζωή. Παρόλο που πολλές χώρες προσφέρουν κάποια μορφή εθνικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γιατροί είναι ελεύθεροι σε οποιονδήποτε στη χώρα. Αντίθετα, ορισμένα έθνη μπορούν να επεκτείνουν μόνο την δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους πολίτες ή δεν μπορούν να δουν άτομα εκτός έκτακτης ανάγκης που μπορούν να προσκομίσουν αποδεικτικά πληρωμής. Επιπλέον, ορισμένες χώρες απαιτούν απόδειξη ασφάλισης ταξιδίου πριν από την είσοδο.

Όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να διασφαλίσει ότι οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες καλύπτονται επαρκώς για τραυματισμό, ασθένεια ή ακόμα και έκτακτη μετακίνηση στο σπίτι. Χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού, το κόστος για έκτακτη εκκένωση μέσω ασθενοφόρου αέρα μπορεί να κοστίσει πάνω από 10.000 δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται το πρόσθετο κόστος τοπικής θεραπείας. Ποτέ δεν είναι μια σοφή απόφαση να ταξιδέψετε στο εξωτερικό χωρίς να έχετε ασφαλώς ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Οι ταξιδιώτες στον αθλητισμό δεν θέλουν να συλληφθούν χωρίς ασφάλιση ταξιδιού

Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να δουν τον κόσμο ενώ ασχολούνται με τα αγαπημένα τους αθλήματα ή άλλα χόμπι. Ενώ μερικά χόμπι είναι σχετικά κουραστικά (όπως παίζοντας γκολφ), άλλα χόμπι (όπως η κατάδυση ή τα αθλήματα επαφής) μπορεί να περιλαμβάνουν ακριβό εξοπλισμό και να έρχονται με αξιοσημείωτους κινδύνους.

Για εκείνους τους ταξιδιώτες που σκέφτονται να λάβουν αθλητικές διακοπές, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη. Εκτός από την κάλυψη ασφάλισης υγείας που συνοδεύει τα περισσότερα ταξιδιωτικά σχέδια ασφάλισης, μια καλή πολιτική μπορεί επίσης να παρέχει πρόσθετη κάλυψη για τον αθλητικό εξοπλισμό που ελέγχεται σε έναν τελικό προορισμό . Μεταξύ όλων των καταστάσεων που μπορεί να πάει στραβά, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να προσφέρει μια ισχυρή επένδυση στο σενάριο της χειρότερης περίπτωσης.

Πριν αναχωρήσετε για τέλειες αθλητικές διακοπές, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται η προτιμώμενη δραστηριότητα σας. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού συχνά έχουν περιορισμούς για δραστηριότητες υψηλού κινδύνου , συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων επαφής, που δεν επιτρέπουν κάλυψη χωρίς πρόσθετη πολιτική. Επιπλέον, ορισμένες πολιτικές μπορούν να προσφέρουν κάλυψη μόνο για ορισμένα ελεγμένα στοιχεία, αλλά δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες. Με κάποιες πολιτικές, και οι δύο καταστάσεις μπορούν να ανακουφιστούν μέσω της αγοράς πρόσθετης επικίνδυνης δραστηριότητας.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες θα πρέπει να αγοράσουν ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ενώ ο κόσμος μπορεί να είναι ένας υπέροχος τόπος, η περιπέτεια χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σας κοστίσει με περισσότερους τρόπους από έναν. Πριν επιβιβαστείτε στο επόμενο σκάφος σας ή ελέγξετε την επόμενη τσάντα σας, φροντίστε να εξετάσετε αν η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι η σωστή επιλογή για το επόμενο ταξίδι σας.