Μπορώ να φέρω το κατοικίδιό μου στον Καναδά;

Είστε ευπρόσδεκτοι να φέρετε ένα κατοικίδιο ζώο στον Καναδά όταν έρχεστε να επισκεφθείτε, αλλά πρέπει να πληρούνται διάφορες απαιτήσεις και αυτές ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο κατοικίδιου ζώου που έχετε.

Λεπτομερείς πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο της Καναδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) του Καναδά για κάθε είδος ζώου, συμπεριλαμβανομένων των αμφιβίων, των πτηνών, των ψαριών, των τρωκτικών, των αλεπούδων, των skunks, των αλόγων, των κουνελιών και των σκορπιών.

Σκύλοι 8 Μήνες + & Γάτες 3 Μήνες + Άφιξη στον Καναδά

Τα σκυλιά ηλικίας 8 μηνών και άνω και οι γάτες ηλικίας τουλάχιστον 3 μηνών χρειάζονται υπογεγραμμένα και χρονολογημένα πιστοποιητικά * από κτηνίατρο που επαληθεύουν ότι έχουν εμβολιασθεί κατά της λύσσας τα τελευταία τρία χρόνια.

Το πιστοποιητικό πρέπει επίσης:

* Ένα διαβατήριο για τα ζώα συντροφιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω κριτήρια είναι επίσης αποδεκτό.

Σκύλοι ηλικίας κάτω των 8 μηνών και γάτες μικρότεροι από 3 μήνες

Τα σκυλιά μικρότερα των 8 μηνών ή οι γάτες ηλικίας κάτω των τριών μηνών δεν χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας για να εισέλθουν στον Καναδά. Τα ζώα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση όταν φθάνουν.

Ούτε τα σκυλιά ούτε οι γάτες πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στον Καναδά ούτε χρειάζονται ένα μικροτσίπ (αν και οι κτηνίατροι συστήνουν μικροτσίπ για όλα τα κατοικίδια ζώα).

Ζωοτροφή

Οι ταξιδιώτες προς τον Καναδά από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να φέρουν προσωπική προμήθεια μέχρι 20 κιλών τροφής για σκύλους μαζί τους, εφόσον αγοράζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην αρχική τους συσκευασία.



Δείτε πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά συγκεκριμένων ζώων στον Καναδά από χώρες σε όλο τον κόσμο στον ιστότοπο του Οργανισμού Καναδικής Επιθεώρησης Τροφίμων.

Το Pet Friendly είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος για άτομα που ταξιδεύουν με τα κατοικίδια ζώα τους, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων φιλικών προς κατοικίδια σε όλο τον Καναδά.

Το Pet Travel είναι αφιερωμένο στα διεθνή ταξίδια με κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, τα φιλικά προς τα κατοικίδια ξενοδοχεία, τις πολιτικές μεταφορών και τις απαιτήσεις μετανάστευσης παγκοσμίως.