Μιλάνο ταξιδιωτικό οδηγό

Επισκεφθείτε την πόλη της μόδας της Ιταλίας, το τελευταίο δείπνο και τον γοτθικό καθεδρικό ναό

Το Μιλάνο είναι μία από τις πιο μοντέρνες πόλεις της Ιταλίας, αλλά διατηρεί επίσης πολλά ιστορικά και καλλιτεχνικά αξιοθέατα, όπως ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός ναός στον κόσμο, η ζωγραφιά του The Last Supper και η περίφημη Όπερα La Scala. Οι ταξιδιώτες στο Μιλάνο θα βρουν μια γοητευτική, λαμπερή πόλη με μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή και μια κορυφαία πόλη για ψώνια.

Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ιταλία στην περιοχή της Λομβαρδίας , το Μιλάνο βρίσκεται περίπου 30 μίλια νότια των Άλπεων.

Είναι πολύ κοντά στην περιοχή της λίμνης, συμπεριλαμβανομένων των λιμνών Como και Maggiore . Από το Μιλάνο, η Ρώμη είναι προσβάσιμη σε ένα γρήγορο τρένο σε μόλις 3 ώρες και στη Βενετία σε λιγότερο από 3 ώρες.

Η πόλη μπορεί να είναι πολύ ζεστή και υγρή το καλοκαίρι, αλλά οι χειμώνες δεν είναι πολύ σοβαρές. Ελέγξτε τις μέσες μηνιαίες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις του Μιλάνου πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Μεταφορά στο Μιλάνο

Το Μιλάνο διαθέτει 2 αεροδρόμια. Malpensa , στα βορειοδυτικά, είναι ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο. Το τρένο Malpensa Express συνδέει το αεροδρόμιο με τους σταθμούς Centrale και Cadorna , κοντά στο ιστορικό κέντρο. Το μικρότερο αεροδρόμιο Linate προς ανατολάς εξυπηρετεί πτήσεις από την Ευρώπη και την Ιταλία και συνδέεται με την πόλη με λεωφορεία.

Βρείτε περάσματα στο Μιλάνο για TripAdvisor

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, Milano Centrale στην πλατεία Duca d 'Aosta, συνδέει με μεγάλες πόλεις της Ιταλίας και της Δυτικής Ευρώπης. Οι εθνικές και διεθνείς γραμμές λεωφορείων φθάνουν στην Piazza Castello .

Αγοράστε εισιτήρια τρένων για την Select Italy, σε δολάρια ΗΠΑ

Δημόσιες συγκοινωνίες

Το Μιλάνο έχει πολύ καλή δημόσια συγκοινωνία, όπως λεωφορεία, τραμ και εκτεταμένο σύστημα μετρό. Για έναν χάρτη των δρομολογίων δημόσιας συγκοινωνίας στο κεντρικό Μιλάνο και τον τρόπο χρήσης τους, ανατρέξτε στον χάρτη μεταφορών του Μιλάνου .

Ξενοδοχεία και Τροφίμων

Αν θέλετε να μείνετε κοντά στη La Scala, τον καθεδρικό ναό Duomo και την εμπορική περιοχή, ελέγξτε αυτά τα ξενοδοχεία με ιστορικό κέντρο .

Ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία είναι το Four Seasons Hotel Milano, ακριβώς στην εμπορική περιοχή μόδας ή αν θέλετε πραγματικά να πάτε στην κορυφαία τάξη, υπάρχει το 7 αστέρων Milan Galleria, ένα πολυτελές ξενοδοχείο με μόνο 7 σουίτες, το καθένα με δικό του μπάτλερ .

Δείτε περισσότερα ξενοδοχεία Μιλάνο στο TripAdvisor, όπου μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες τιμές για τις ημερομηνίες σας.

Δύο διάσημα παραδοσιακά πιάτα από το Μιλάνο είναι το ριζότο αλλά μιλάνε (πιάτο ρύζι από σαφράν) και το cotoletta alla milanese (ψητό μοσχάρι). Το Μιλάνο διαθέτει πολλά μοντέρνα εστιατόρια που σερβίρουν και σύγχρονη ιταλική κουζίνα. Τα μιλανικά μπαρ σερβίρουν συχνά σνακ με το ποτό πριν το δείπνο ( apertivo ) το βράδυ.

Νυχτερινή ζωή και φεστιβάλ

Το Μιλάνο είναι μια καλή πόλη για νυχτερινή διασκέδαση με πολλά δημοφιλή νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφους και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως όπερα , μπαλέτο, συναυλίες και θέατρο. Η κύρια συναυλία θεάτρου και συναυλίας αρχίζει τον Οκτώβριο, αλλά υπάρχουν και παραστάσεις το καλοκαίρι. Ελέγξτε σε ένα από τα τουριστικά γραφεία ή στο ξενοδοχείο σας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Η μεγαλύτερη ημέρα γιορτής του Μιλάνου για τον πολιούχο άγια του, η ημέρα του Αγίου Αμβρόσιου είναι η 7η Δεκεμβρίου με θρησκευτικούς εορτασμούς και μια δίκαιη έκθεση. Το Festa del Naviglio με παρελάσεις, μουσική και άλλες παραστάσεις είναι οι δέκα πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Υπάρχουν πολλές εκθέσεις μόδας, ειδικά το φθινόπωρο.

Ψώνια

Το Μιλάνο είναι παράδεισος για τους λάτρεις της μόδας, ώστε εύκολα να βρείτε είδη ένδυσης υψηλής ποιότητας, υποδήματα και αξεσουάρ. Δοκιμάστε το Corso Vittorio Emanuele II κοντά στην Piazza della Scala, μέσω του Monte Napoleone κοντά στο Duomo, ή μέσω της Via Dante μεταξύ του Duomo και του Κάστρου. Για αποκλειστικές μόδες, δοκιμάστε την περιοχή γύρω από το della Spiga που ονομάζεται Quadrilatero d'Oro . Το Corso Buenos Aires έχει πολλά καταστήματα αλυσίδων. Πολλά καταστήματα είναι ακόμη ανοιχτά την Κυριακή στο Corso Buenos Aires και στη Via Dante. Οι αγορές κρατιούνται γύρω από τα κανάλια.

Τι να δεις

Το μικρό ιστορικό κέντρο βρίσκεται μεταξύ του Duomo και του Castello και προσφέρει πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα του Μιλάνου . Εδώ μπορείτε να περιμένετε:

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια ξενάγηση, μια μαθήματα μαγειρικής, ένα ταξίδι για ψώνια ή μια εκδρομή ενώ βρίσκεστε στο Μιλάνο.

Ημερήσιες εκδρομές

Το Μιλάνο αποτελεί μια βολική βάση για ημερήσιες εκδρομές στις Λίμνες , την Παβία , την πόλη λόφων του Μπέργκαμο και την Κρεμόνα , την πόλη των βιολοντσέλων. Για μια ενδιαφέρουσα μέρα, κάντε κράτηση για περιήγηση Bergamo, Franciacorta και Lake Iseo από την Select Italy . Εκτός από την πόλη του Μπέργκαμο θα επισκεφθείτε μια μικρή, γοητευτική λίμνη και την περιοχή αφρώδους οίνου Franciacorta, με τη μεταφορά από το Μιλάνο.

Τουριστικά Γραφεία Πληροφοριών Μιλάνου

Το κεντρικό γραφείο βρίσκεται στην Piazza del Duomo στη Via Marconi 1. Υπάρχει επίσης υποκατάστημα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μιλάνου λειτουργεί γραφείο πληροφοριών στο Galleria Vittorio Emanuele II, κοντά στην Piazza del Duomo, με πληροφορίες για πολιτιστικές εκδηλώσεις.