Γνωρίστε τη λίμνη Ματζόρε

Μια από τις κορυφαίες λίμνες της Ιταλίας

Η λίμνη Maggiore ή το Lago di Maggiore είναι μια από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες λίμνες της Ιταλίας . Σχηματίζεται από έναν παγετώνα, η λίμνη περιβάλλεται από λόφους στο νότο και βουνά βόρεια. Πρόκειται για μια μακρά και στενή λίμνη μήκους περίπου 65 χιλιομέτρων αλλά πλάτους μόλις 1 έως 4 χιλιομέτρων, με συνολική απόσταση 150 χιλιομέτρων γύρω από την λίμνη. Προσφέροντας τουριστικές δραστηριότητες όλο το χρόνο και ένα αρκετά ήπιο κλίμα, η λίμνη μπορεί να επισκεφθεί σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Τοποθεσία

Η λίμνη Maggiore, βόρεια του Μιλάνου, βρίσκεται στα σύνορα των περιοχών της Λομβαρδίας και του Πεδεμοντίου της Ιταλίας και το βόρειο τμήμα της λίμνης εκτείνεται στη νότια Ελβετία . Η λίμνη βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου Malpensa του Μιλάνου.

Πού να μείνετε στη λίμνη Maggiore

Ξενοδοχεία βρίσκονται σε όλη την ακτή της λίμνης. Η Στρέζα είναι μια από τις κύριες πόλεις τουριστών με ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα, σιδηροδρομικό σταθμό και λιμάνι για πλοία και εκδρομικά σκάφη.

Μεταφορά από και προς τη λίμνη Ματζόρε

Η δυτική όχθη της λίμνης Maggiore εξυπηρετείται από τη σιδηροδρομική γραμμή Μιλάνο - Γενεύη (Ελβετία) με στάσεις σε διάφορες πόλεις, όπως η Arona και η Stresa. Το Λοκάρνο της Ελβετίας, στο βόρειο άκρο της λίμνης, βρίσκεται επίσης στη σιδηροδρομική γραμμή. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Μιλάνο Μαλπένσα. Η υπηρεσία λεωφορείου μεταξύ του αεροδρομίου Malpensa και των πόλεων Dormelletto, Arona, Belgirate, Stresa, Baveno, Pallanza και Verbania παρέχεται από το Alibus (επιβεβαιώστε με την εταιρεία λεωφορείων εάν ταξιδεύετε εκτός του καλοκαιριού).

Γύρω από τη λίμνη

Τα πλοία και τα υδροπλάνα συνδέουν τις μεγάλες πόλεις στη λίμνη και πηγαίνουν στα νησιά. Τα λεωφορεία εξυπηρετούν επίσης πόλεις γύρω από τη λίμνη. Ένα ωραίο ημερήσιο ταξίδι από τη Στρέσα παίρνει το πλοίο ή το υδροπλάνο στην Ελβετία και επιστρέφει με τρένο.

Λίμνη Ματζόρε Top Αξιοθέατα