Τι να δείτε και να κάνετε στην Μπρέσια της Ιταλίας

Συχνά παραβλέπεται από τους τουρίστες, Brescia σε μια ενδιαφέρουσα πόλη με ένα κάστρο, ρωμαϊκά ερείπια, αναγεννησιακές πλατείες, και ένα μεσαιωνικό κέντρο της πόλης. Ένα από τα αγαπημένα μου μουσεία είναι στη Μπρέσια, το Μουσείο της πόλης Santa Giulia. Ο ετήσιος αγώνας αυτοκινήτων Mille Miglia ξεκινά και τελειώνει στη Μπρέσια.

Που είναι

Η Μπρέσια βρίσκεται ανατολικά του Μιλάνου στην περιοχή της Λομβαρδίας της βόρειας Ιταλίας. Βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Garda και Iseo και αποτελεί πύλη προς τη Βαλκαμονίτσα (τοποθεσία της UNESCO με τη μεγαλύτερη συλλογή προϊστορικής τέχνης ροκ στην Ευρώπη) στα βόρεια.

Μεταφορά

Το Brescia βρίσκεται σε πολλές γραμμές τρένων και είναι εύκολα προσβάσιμο με το τρένο από το Μιλάνο, το Desenzano del Garda (στη λίμνη Garda), το Cremona (νότια), τη λίμνη Iseo και το Val Camonica (στα βόρεια). Η πόλη βρίσκεται στο προτεινόμενο δρομολόγιο τρένων Μιλάνο - Βενετία . Ένα τοπικό λεωφορείο συνδέει το σταθμό με το κέντρο της πόλης. Τα λεωφορεία συνδέονται επίσης με άλλες κοντινές πόλεις και πόλεις.

Η Μπρέσια διαθέτει ένα μικρό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί πτήσεις εντός της Ιταλίας και της Ευρώπης. Το πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο (με πτήσεις από τις ΗΠΑ) βρίσκεται στο Μιλάνο. Τα μικρά αεροδρόμια της Βερόνας και του Μπέργκαμο είναι επίσης κοντά. (βλ. χάρτη αερολιμένων της Ιταλίας ).

Τουριστικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην Piazza Loggia, 6.

Που να μείνω

Τι να δείτε στη Μπρέσια

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Η Μπρέσια είναι διάσημη για τον ιστορικό αγώνα αυτοκινήτων Mille Migle που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη. Ξεκινά και τελειώνει στην πόλη. Η έκθεση του San Faustino και του Giovita τον Φεβρουάριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ. Το φεστιβάλ Franciacorta γιορτάζει τον αφρώδη κρασί που παράγεται στους λόφους έξω από την πόλη.

Μουσικές παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Teatro Grande , ένα θέατρο που χτίστηκε το 1700.