Τα σπήλαια Blanchard Springs στο Mountain View

Head Underground

Blanchard Springs σπήλαια είναι ένα δημοφιλές θερινό αξιοθέατο που αναφέρεται σε πολλούς οδηγούς ως ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια στην Αμερική. Τα σπήλαια Blanchard Springs ανήκουν και συντηρούνται από την αμερικανική δασική υπηρεσία και διατηρούνται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στις φυσικές συνθήκες. Έχουν προστεθεί κιγκλιδώματα, φώτα, διάδρομοι και άλλα χαρακτηριστικά για να καταστούν τα σπήλαια προσβάσιμα, αλλά μόνο στο βαθμό που είναι απαραίτητο για την ορατότητα και την ασφάλεια.

Σημαντική προσοχή δόθηκε για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το σπήλαιο είναι φυσικό σχηματισμό και, ως εκ τούτου, αλλάζει πάντα. Αναφέρεται ως "ζωντανό σπήλαιο". Δεν υπάρχουν δύο περιηγήσεις που θα είναι οι ίδιες. Ένα άλλο πλεονέκτημα για την περιήγηση στις σπηλιές: η θερμοκρασία είναι περίπου 50 μοίρες. Αυτό είναι ένα ωραίο διάλειμμα από τη ζέστη του Αρκάνσας.

Που είναι?

Το σπήλαιο Blanchard Springs βρίσκεται στα πολύ γραφικά εθνικά δάση Ozark κοντά στο Mountain View Arkansas. Είναι στον αυτοκινητόδρομο 14 και τα σήματα θα σας καθοδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Από το Little Rock, πάρτε I-40 βόρεια προς Conway, ΗΠΑ 65 βόρεια προς Κλίντον, στη συνέχεια ανατολικά στο Hwy. 16/9 στο Mountain View. συνεχίστε στο Hwy. 9 βόρεια προς Hwy. 14, έπειτα στα δυτικά επτά μίλια μέχρι το στρόβιλο του σπηλαίου. Google Map .

Ταξιδεύοντας στο Σπήλαιο

Οι εκδρομές υπόκεινται σε καιρικές συνθήκες και άλλες συνθήκες, οπότε αν νομίζετε ότι υπάρχει πιθανότητα να ακυρωθούν για την ημέρα, καλέστε για να βεβαιωθείτε. Υπάρχουν δύο ξεναγήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το κόστος είναι περίπου 10 δολάρια ανά άτομο.

Το μονοπάτι Dripstone είναι η περιήγηση για τους εξασθενημένους της καρδιάς. Είναι μια πολύ χαλαρή ξενάγηση και δεν είναι πολύ αγχωτική αν δεν είστε σε φόρμα. Είναι επίσης προσβάσιμο από αναπηρικά καροτσάκια. Ωστόσο, επειδή ορισμένες κλίσεις είναι πολύ απότομες, απαιτούνται τουλάχιστον δύο ικανές βοηθοί για τους επισκέπτες της αναπηρικής πολυθρόνας.

Ονομάζεται "dripstone" επειδή οι περισσότεροι από τους σπηλαιώδεις σχηματισμούς είναι κατασκευασμένοι από τα ορυκτά σε στάγδην νερό και αυτό το τμήμα της σπηλιάς έχει περισσότερους σχηματισμούς από οποιοδήποτε άλλο μέρος. Το μονοπάτι περνάει μέσα από δύο τεράστιες αίθουσες γεμάτες σταλακτίτες, 216 πόδια κάτω από την επιφάνεια. Το καθεδρικό δωμάτιο διαθέτει μια στήλη 70 ποδιών, κουρτίνες 55 ποδιών και μια φυσική γέφυρα. Αυτό το μονοπάτι έχει σίγουρα μια "wow" πτυχή, ώστε να μην αισθάνεστε άσχημα για τη λήψη του αντί για το πιο επίπονο. Αυτή η περιοδεία προσφέρεται όλο το χρόνο και διαρκεί περίπου μία ώρα.

Η διαδρομή Discovery είναι 1,2 μίλια μακριά και η περιοδεία προσφέρεται μόνο το καλοκαίρι. Είναι λίγο πιο έντονο από το Trail Dripstone. Λίγη αναρρίχηση (περίπου 700 σκαλοπάτια συνολικά) και πολλά περπάτημα εμπλέκονται. Δεν συνιστάται για άτομα με δυσκολίες στο βάδισμα, την καρδιά ή την αναπνοή. Είναι, ωστόσο, ένα υπέροχο μονοπάτι.

Ονομάζεται "ανακάλυψη" επειδή το μονοπάτι αυτό περνάει από τη φυσική είσοδο της σπηλιάς, όπου βρίσκονται οι αρχικοί εξερευνητές (οι ανιχνευτές, αν θέλετε). Μπορείτε ακόμα να αποδείξετε τις αρχικές εξερευνήσεις στο σπήλαιο. Αυτό είναι το μονοπάτι όπου θα δείτε το ρέμα, το κάτω μέρος της σπηλιάς και ίσως μερικές νυχτερίδες. Η περιοδεία διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Τι μπορώ να κάνω μετά την περιοδεία;

Για τον εραστή της φύσης, Blanchard Springs Caverns έχει πάνω από 30 κάμπινγκ που το περιβάλλουν.

Υπάρχουν επίσης μεγάλα μονοπάτια πεζοπορίας που περνούν από μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του Αρκάνσας. Συστήνω το ίχνος Sylamore.

Αν δεν είστε σε πεζοπορία ή κάμπινγκ , τραπέζια πικ-νικ, παιδικές χαρές και κέντρο πληροφοριών επισκεπτών στρογγυλοποιούν τις ανέσεις. Απλά φέρτε τα παιδιά έξω για ένα πικνίκ ή φέρτε το γλυκό σας για να χαλαρώσετε.

Mountain View

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Mountain View, όπου συχνά θα βρείτε λαϊκούς τραγουδιστές στους δρόμους. Το Λαογραφικό Κέντρο Mountain Ozark είναι μόλις 15 λεπτά μακριά από τα σπήλαια. Υπάρχουν τόνοι ωραίων εστιατορίων και καταστημάτων στην Main Street στο Mountain View. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε για δείπνο, γεύμα ή ένα σύντομο ταξίδι για ψώνια.

Περισσότερες πληροφορίες

Σας προτείνω να καλέσετε πριν αρχίσετε να βεβαιωθείτε ότι οι περιηγήσεις είναι ανοιχτές. Μπορείτε να καλέσετε το 870-757-2211. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον ιστότοπο Blanchard Springs της Υπηρεσίας Δασών για ένα χρονοδιάγραμμα και πληροφορίες για ειδικές εκδρομές και εκδηλώσεις.

Για παράδειγμα, προσφέρονται μερικές φορές οι "εκδρομές άγριων σπηλιών", οι οποίες λαμβάνουν επισκέπτες σε υποβαθμισμένες περιοχές των σπηλαίων.