Ταξιδιωτικός οδηγός Gaeta

Τι να κάνετε, πού να μείνετε και πού να φάτε στη Γκάτα

Η Gaeta είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της νότιας περιοχής Lazio της Ιταλίας, αλλά δεν θα την βρείτε σε πολλούς οδηγούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Gaeta στερείται μόνο ένα πράγμα - σιδηροδρομικό σταθμό. Παρόλα αυτά, είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός λόγω των επτά υπέροχων παραλιών του. Οι ντόπιοι και οι Ιταλοί από όλη την Ιταλία συρρέουν σε αυτές τις παραλίες για να απολαύσουν τον ήλιο και να παρακολουθήσουν σέρφινγκ.

Κάθε φορά που επισκέπτεστε, θα βρείτε πολλά να κάνετε, από την πεζοπορία Monte Orlando για να δείτε αρχαία ερείπια για να περιπλανηθείτε τα παλιά, στενά δρομάκια για να ψωνίσετε και να ψωνίσετε.

Η επίσκεψη στη Gaeta είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια αίσθηση για το καλύτερο της νότιας Ιταλίας - εξαιρετικό φαγητό, φιλικούς ντόπιους, τόνοι ατμόσφαιρας και αίσθηση ιστορίας που δένουν τα πάντα μαζί.

Τοποθεσία Gaeta

Η Gaeta είναι μια από τις νοτιότερες πόλεις της περιοχής του Lazio, της περιοχής που περιβάλλει τη Ρώμη (βλ. Χάρτη Southern Lazio ). Είναι περίπου 58 μίλια βόρεια της Νάπολης στον παράκτιο δρόμο Via Domitiana (SS 7 τετραγωνικά). Βρίσκεται σε μια χερσόνησο που εισέρχεται στο Τυρρηνικό Πέλαγος και καταλαμβάνει μια στρατηγική θέση στη δυτική ακτή της Ιταλίας.

Μεταφορά στη Gaeta

Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο Formia, με το τρένο από τη Ρώμη ή τη Νάπολη. Ένα αστικό λεωφορείο τρέχει από το σιδηροδρομικό σταθμό στη Gaeta τουλάχιστον κάθε μισή ώρα από τις 4:30 π.μ. έως τις 22:00. Η οδήγηση είναι μια καλή εναλλακτική λύση εκτός από τον Αύγουστο, όταν οι παραθαλάσσιοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από τη Νάπολη μεταφέρουν την κυκλοφορία σε αδιέξοδο. Αν επισκεφθείτε τον Gaeta τον Αύγουστο από το νότο, κάντε το ταξίδι σας έτσι ώστε να φτάσετε στην Gaeta μετά από το riposo (siesta), που αρχίζει στις 1:00 μ.μ.

Τα πλησιέστερα αεροδρόμια βρίσκονται στη Νάπολη και τη Ρώμη (βλέπε χάρτη αερολιμένων της Ιταλίας ).

Μεταφορά στη Γκάτα

Το Gaeta έχει ένα καλό σύστημα λεωφορείων, αλλά αν μένετε στο κέντρο της πόλης ίσως δεν θα το χρειαστείτε παρά μόνο για να επισκεφθείτε μία από τις διάσημες παραλίες έξω από την πόλη. Η γραμμή του λεωφορείου Β σας μεταφέρει από την πλατεία Piazza Traniello στο Sant'Agostino, το surf της παραλίας του Gaeta.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ταξί - ίσως από το ξενοδοχείο σας στην παλιά πόλη ή στο Monte Orlando. Αν φτάσετε με αυτοκίνητο, φροντίστε να προσέξετε τους κανονισμούς στάθμευσης.

Το Γραφείο Τουρισμού της Gaeta

Το γραφείο τουριστικών πληροφοριών της Gaeta βρίσκεται στην Piazza Traniello , καθώς και το τοπικό λεωφορείο. Είναι μόλις μερικά τετράγωνα με τα πόδια από την παλιά πόλη, στην άκρη της χερσονήσου. Θα βρείτε πιθανώς τουλάχιστον ένα αγγλόφωνο άτομο στο τουριστικό γραφείο, επειδή η Gaeta είναι έδρα της ναυαρχίδας του έκτου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

Πού να μείνετε στη Γκάτα

Μερικά ξενοδοχεία του Gaeta μπορούν να κρατηθούν απευθείας στο Venere. Αν φτάνετε με αυτοκίνητο, το Villa Irlanda Grand Hotel (βιβλίο απευθείας), σε ένα πρώην μοναστήρι, είναι μια πολυτελή επιλογή. (Συμβουλή: Τα Σαββατοκύριακα το καλοκαίρι είναι συχνά κράτηση από γάμους, που διαρκεί πολύ μετά τα μεσάνυχτα.) Κοντά στην παλιά πόλη, Gajeta Hotel Residence (βιβλίο άμεση), στο Lungomare, είναι ένα αξιόπιστο ξενοδοχείο σε ένα ιστορικό κτίριο.

Για να κάνετε κρατήσεις ξενοδοχείων μόνοι σας, τηλεφωνήστε απευθείας. Όπως σε πολλά μέρη της νότιας Ιταλίας, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Gaeta είναι πιο άνετοι μιλώντας με τους επισκέπτες μέσω τηλεφώνου αντί να δέχονται online κρατήσεις. Για να μείνετε όπου οι κάτοικοι ζουν και ψωνίζουν, δοκιμάστε το Hotel Flamingo (+ 39-0771-740438) στο Corso Italia με πισίνα και εξαιρετική πιτσαρία.

Το Lions Residence, το οποίο εκμεταλλεύεται η αγγλόφωνη οικογένεια Viola, νοικιάζει διαμερίσματα με μικρές κουζίνες την ημέρα ή την εβδομάδα - ιδανικό για ταξιδιώτες με συνείδηση ​​του προϋπολογισμού ή για οικογένειες που επιθυμούν να ετοιμάσουν τα γεύματά τους. Μείνα εδώ δύο φορές, μία φορά για ένα μήνα. Κάθε ένα από τα παραπάνω ξενοδοχεία συνιστάται από τον εαυτό μου ή από τους φίλους που έμειναν εκεί.

Gaeta Γαστρονομία

Αν ψάχνετε για θαλασσινά, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Τα περισσότερα εστιατόρια της Gaeta ειδικεύονται σε πιάτα με τοπικά ψάρια και οστρακοειδή. Θα δείτε επίσης πολλές ελιές Gaeta, γνωστές παγκοσμίως. προέρχονται από την κοντινή πόλη Itri. Οι ντόπιοι θα σας πουν ότι το Tiella di Gaeta είναι ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε. Το Tiella μοιάζει με το ότι ετοιμάστηκε σε ελατηριωτό τηγάνι και έχει δύο κρούστα. Είναι γεμιστό με θαλασσινά, λαχανικά ή συνδυασμό των δύο. Η πίτσα είναι δημοφιλής το βράδυ. οι περισσότερες πιτσαρίες ανοίγουν μόνο τη νύχτα επειδή είναι πολύ ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πυροβολήσει το φούρνο πίτσας.

Εστιατόρια Gaeta

Η παλιά πόλη είναι γεμάτη με εστιατόρια, αλλά θα βρείτε επίσης καλό φαγητό σε ξενοδοχεία και νεότερη πόλη. Εάν θέλετε λαζάνια, κατευθυνθείτε στο Atratino στη Via Atratina 141. Αυτό το εστιατόριο στον επάνω χώρο σερβίρει εξαιρετικά ψητά ζυμαρικά και μερικοί σερβιτόροι μιλούν αγγλικά. Στην παλιά Gaeta, το αγαπημένο μου είναι το Calpurnio , ένα μικρό εστιατόριο στο Vico Caetani 4. Το Calpurnio δημιουργεί υπαίθρια τραπέζια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. το απλό μενού περιλαμβάνει πιάτα με θαλασσινά και πίτσα. Το Hotel Flamingo σερβίρει νόστιμη πίτσα. Αν ψάχνετε για ένα κομψό παραθαλάσσιο εστιατόριο, κατευθυνθείτε στο Cycas στη Via Marina di Serapo 17.

Φεστιβάλ Gaeta

Η σεζόν του φεστιβάλ ξεκινάει με το Pasquetta , τη Δευτέρα του Πάσχα , περισσότερο από μια ημέρα προσκύνημα, παρά με ένα γελοίο γεγονός. Οι προσκυνητές συρρέουν στο ιερό της Αγίας Τριάδας στο Monte Orlando αυτήν την ημέρα. μένουν μακριά από αυτήν την περιοχή εκτός αν αγαπάτε πλήθη και τουριστικά λεωφορεία. Ο πολιούχος της Gaeta, Sant'Erasmo , προστατεύει τους ναυτικούς και τους ψαράδες. Η γιορτή του, 2 Ιουνίου, δεν αρκεί για αυτή την πόλη με θαλασσινά. μαζί με την κοντινή πόλη Formia, το σαββατοκύριακο που βρίσκεται πλησιέστερα στις 2 Ιουνίου είναι αφιερωμένο στα πυροτεχνήματα και στους εορτασμούς. Η παραλία Sant'Agostino Beach έχει διασκελισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται με τοπικούς μουσικούς και πυροτεχνήματα που αναβλύζουν πάνω και κάτω από την ακτή. Εάν είστε στην πόλη για παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κλείστε δωμάτιο με θέα. θα δείτε τα πυροτεχνήματα νότια όλες τις παραλίες.

Τις παραλίες του Gaeta και τα κορυφαία αξιοθέατα

Τα ξενοδοχεία και οι παραλίες της Gaeta είναι μπλοκαρισμένα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, του μήνα των διακοπών της Ιταλίας, αλλά πολλά συμβαίνουν εδώ ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και δραστηριότητες στο Gaeta, Ιταλία: