Νοτιοανατολική ακτή του Oahu και παραλιακή ακτή

Λιγότερο γνωστός από τις νότιες και βόρειες ακτές του Oahu, η Νοτιοανατολική ακτή και η παραλιακή ακτή του Oahu διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού που χωρίζονται από τραχιές βραχώδεις ακτές, καταπράσινες κοιλάδες και τα καλύτερα αξιοθέατα.

Είτε ταξιδεύετε με τα πόδια από το Diamond Head και τον κόλπο Maunalua και γύρω από τον κρατήρα Koko Head πέρα ​​από τον κόλπο Hanauma, την παραλία Sandy, το Makapuu Point και το Waimanalo ή ξεκινήστε τη διαδρομή σας στο τέλος της Pali ή Likelike Highway στον κόλπο Kane'ohe, και Windward Coast κάνει για ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι από την Waikiki.

Γεωγραφία:

Στη Χαβάη, ο άνεμος αναφέρεται στην ανατολική πλευρά ενός νησιού και στρίβει προς τα δυτικά. Οι επικρατούντες άνεμοι στη Χαβάη φυσούν ανατολικά προς δύση σε αντίθεση με την ηπειρωτική χώρα όπου οι άνεμοι τείνουν να φυσούν δυτικά προς τα ανατολικά.

Θα ορίσουμε τη νοτιοανατολική ακτή του Oahu ως την περιοχή από τον Koko Crater στην Kailua και την Windward Coast ως τον κόλπο Kane'ohe μέχρι την Laie, την πύλη προς τη βόρεια ακτή.

Ο αυτοκινητόδρομος Kalaniana'ole είναι ο κεντρικός δρόμος κατά μήκος της ανατολικής ακτής του Oahu. Η εθνική οδός Kamehameha είναι οι κύριοι δρόμοι από το Kaneohe προς τα βόρεια.

Κλίμα:

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοκρασίες φτάνουν τα μέγιστα των 79 ° F και βυθίζονται στους 70 ° F. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 84 ° F έως 73 ° F.

Το Windward Oahu τείνει να δέχεται περισσότερη βροχή από ό, τι αλλού στο νησί καθώς οι περισσότερες καταιγίδες πλησιάζουν από την ανατολή και πέφτουν τη βροχή τους καθώς χτυπούν τα βουνά.

Το όφελος αυτής της βροχόπτωσης είναι ότι το Windward Oahu είναι το πιο πράσινο και, αναμφισβήτητα, το πιο ωραίο μέρος του νησιού.

Τείνει επίσης να είναι το πιο αδύναμο μέρος του Oahu.

Παραλίες:

Πολλές από τις ωραιότερες παραλίες της Χαβάης βρίσκονται κατά μήκος της Νοτιοανατολικής ακτής και της παραλιακής ακτής.

Κοντά στο Koko Head είναι ο κόλπος Hanauma, ένα από τα κορυφαία σημεία ψαρέματος στη Χαβάη. Κοντά στο Sandy Beach προσφέρει εντυπωσιακά, αλλά συχνά επικίνδυνα κύματα για σέρφινγκ. Είναι το καλύτερο μέρος για να πετάξετε ένα χαρταετό στο Oahu.

Βορειότερα θα βρείτε την παραλία Lanikai, που συχνά επιλέγεται ως μια από τις κορυφαίες παραλίες της Χαβάης και του κόσμου.

Από τις δύο πλευρές της χερσονήσου Mokapu'u υπάρχουν δύο υπέροχοι όρμοι - ο προστατευμένος από τον ύφαλο κόλπος Kailua και ο κόλπος Kane'ohe, που αξίζει να σταματήσουν.

Βόρεια της Kailua υπάρχουν πολλές άλλες μικρότερες παραλίες που τείνουν να χαρακτηρίζονται από σκληρότερο σερφ.

Κατάλυμα:

Η νοτιοανατολική ακτή του Oahu και η παραλιακή ακτή δεν είναι οι κύριες τοποθεσίες για καταλύματα. Δεν θα βρείτε κανένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία ή θέρετρα που θα βρείτε στην Waikiki .

Εάν ενδιαφέρεστε να μείνετε κατά μήκος της Νοτιοανατολικής ακτής ή Windward Oahu, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αναζητήσετε ένα από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που είναι διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής

Δείπνο:

Η εύρεση ενός καλού τόπου για φαγητό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στη Νοτιοανατολική ακτή και την παραλιακή ακτή. Εάν κάνετε μια ημερήσια εκδρομή, σκεφτείτε να πάρετε ένα γεύμα πικνίκ.

Υπάρχουν όμως αρκετά καλά εστιατόρια κατά μήκος της ακτής, όπως το Brent's Restaurant, το Cinnamon's Restaurant και το Lucy's Grill N 'Bar στο Kailua, το Original Steakhouse του Buzz στο Lanikai, το The Crouching Lion Inn στο Ka'a'awa, το Punalu 'u Εστιατόριο στο Punalu'u και το Rainbow Diner & BBQ στο Hau'ula.

Για εξαιρετικές κριτικές και δείγματα μενού από αυτά τα εστιατόρια, συνιστώ τον εξαιρετικό Οδηγό εστιατορίων Oahu από τον Robert & Cindy Carpenter.

Μάθετε περισσότερα για τη νοτιοανατολική ακτή του Oahu:

Οδήγηση γύρου

Ελάτε μαζί μου σε μια Περιήγηση στο νοτιοανατολικό άκρο του Oahu, όπου θα εξερευνήσουμε πολλά από τα αξιοθέατα και τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.