Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Waikiki

Waikiki - Σπάζοντας νερό:

Στις ημέρες της Χαβάης Μοναρχία και πριν, η Χαβάη Royalty χρησιμοποίησε για να διατηρήσει σπίτια παραλίας κατά μήκος της στενής τέντωμα της παραλίας στο Oahu γνωστή ως Waikiki (Spouting Water).

Μεγάλο μέρος της γης, ωστόσο, ήταν βάλτος και υγροβιότοποι που πλημμύρισαν συχνά όταν οι ισχυρές βροχοπτώσεις διόγκωσαν τα ρεύματα Manoa και Palolo. Δεν ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1920, όταν το κανάλι Ala Wai βυθίστηκε και οι πηγές, λίμνες και έλη γεμίζουν ότι η σημερινή Waikiki άρχισε να διαμορφώνεται.

Γεωγραφία της Ουάσιγκιτς:

Λίγοι το συνειδητοποιούν, αλλά η σημερινή Waikiki είναι στην πραγματικότητα μια χερσόνησος που βγαίνει από το πάρκο Kapi'olani στα νοτιοανατολικά και περικλείεται από το κανάλι Ala Wai στα ανατολικά και βορειοδυτικά και τον Ειρηνικό Ωκεανό στα νότια και στα νοτιοδυτικά.

Η Waikiki είναι περίπου δύο μίλια μακριά και λίγο περισσότερο από μισό μίλι στο ευρύτερο σημείο της. Το πάρκο Kapi'olani των 500 στρεμμάτων και ο κρατήρας Diamond Head σημαίνουν το νοτιοανατολικό όριο της Waikiki.

Η λεωφόρος Kalakaua διατρέχει όλο το μήκος της Waikiki και κατά μήκος της θα βρείτε τα πιο διάσημα ξενοδοχεία της Waikiki.

Κλίμα της Ουάσιγκιτς:

Η Waikiki προσφέρει το τέλειο κλίμα για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στον κόσμο. Έχει μερικές από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες που θα βρείτε ποτέ.

Τις περισσότερες ημέρες η θερμοκρασία είναι μεταξύ 75 ° F και 85 ° F με ελαφριά αύρα. Οι ετήσιες βροχοπτώσεις είναι μικρότερες από 25 ίντσες με τις περισσότερες βροχοπτώσεις στους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Η θερμοκρασία του ωκεανού κυμαίνεται από καλοκαιρινό υψηλό περίπου 82 ° F, σε χαμηλά περίπου 76 ° F κατά τους χειμερινούς χειμερινούς μήνες.

Παραλία Waikiki:

Η παραλία Waikiki είναι ίσως η πιο διάσημη και πιο κινηματογραφημένη παραλία στον κόσμο. Στην πραγματικότητα αποτελείται από εννέα ατομικά ονομαζόμενες παραλίες που εκτείνεται κατά μήκος των δύο μιλίων από την παραλία Kahanamoku κοντά στο Hilton Hawaiian Village στην Outrigger Canoe Club Beach κοντά στους πρόποδες του Diamond Head.

Η παραλία σήμερα είναι σχεδόν εντελώς τεχνητή, καθώς έχει προστεθεί νέα άμμος για τον έλεγχο της διάβρωσης.

Αν ψάχνετε για ιδιωτικότητα, η παραλία Waikiki δεν είναι για σας. Είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες στον κόσμο.

Σέρφινγκ στο Waikiki:

Η παραλία Waikiki είναι ένα δημοφιλές σημείο σέρφινγκ, ειδικά για αρχάριους από τότε που η σερφ είναι αρκετά ήπια. Τα κύματα σπάνια υπερβαίνουν τα τρία πόδια.

Οι ντόπιοι φτάνουν στην παραλία πριν από την ανατολή του ηλίου και κολυμπούν για να πιάσουν τα πρώτα κύματα της νέας ημέρας.

Από τη δεκαετία του 1930 έχουν δοθεί μαθήματα σερφ στην παραλία Waikiki. Είναι το ιδανικό μέρος όπου οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να μάθουν για αυτό το αρχαίο άθλημα.

Σήμερα τα τοπικά αγόρια παραλιών θα σας δείξουν πώς να οδηγήσετε τα κύματα. Οι ενοικιάσεις του διοικητικού συμβουλίου είναι άμεσα διαθέσιμες.

Waikiki Κατάλυμα:

Η Waikiki φιλοξενεί πάνω από 100 καταλύματα με πάνω από 30.000 μονάδες. Αυτά περιλαμβάνουν πάνω από 60 ξενοδοχεία και 25 ξενοδοχεία συγκυριαρχία. Ο ακριβής αριθμός αλλάζει συνεχώς καθώς τα πρώην ξενοδοχεία μετατρέπονται σε μονάδες συγκυριαρχία. Νέα κατασκευή συνεχίζεται κάθε χρόνο.

Το πρώτο ξενοδοχείο στην Waikiki ήταν το Moana Hotel, τώρα Moana Surfrider - A Westin Resort . Το πιο διάσημο ξενοδοχείο είναι η Royal Hawaiian , το "ροζ παλάτι του Ειρηνικού" και το σπίτι στο παγκοσμίου φήμης Mai Tai Bar.

Waikiki Φαγητό και Διασκέδαση:

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι στο ηλιοβασίλεμα ότι η Waikiki πραγματικά ζωντανεύει. Εκατοντάδες εστιατόρια προσφέρουν σχεδόν κάθε φανταστική κουζίνα.

Σχεδόν κάθε εστιατόριο προσφέρει τη δική του λήψη φρεσκοψημένα τοπικά ψάρια.

Το εστιατόριο La Mer στο Halekulani είναι ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Χαβάης.

Η λεωφόρος Kalakaua ζωντανεύει με καλλιτέχνες του δρόμου και τα σαλόνια των περισσότερων ξενοδοχείων προσφέρουν ζωντανή μουσική της Χαβάης. Η Εταιρεία των Επτά έχει επικεφαλής τον εκθεσιακό χώρο Outrigger Waikiki για πάνω από 30 χρόνια. Οι επιλογές είναι ατελείωτες.

Οι νεώτεροι Legends in Concert Waikiki παρουσιάζουν το "Rock-A-Hula" στο Royal Hawaiian Center και διαθέτουν καλλιτέχνες επιδόσεων που αποτίουν φόρο σε τέτοιους αστέρες όπως ο Elvis Presley, ο Michael Jackson και άλλοι. Είναι πολύ ωραία.

Waikiki Shopping:

Η Waikiki είναι ένας παράδεισος του αγοραστή. Η λεωφόρος Kalakaua είναι γεμάτη από πολυάριθμες μπουτίκ σχεδιαστών και σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία διαθέτουν δικές τους εμπορικές περιοχές.

Για τους ξένους επισκέπτες, το DFS Galleria Hawaii είναι το μοναδικό μέρος στη Χαβάη για να απολαύσετε αφορολόγητες αποταμιεύσεις στις κορυφαίες μάρκες πολυτελείας παγκοσμίως.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Royal Hawaiian Centre είναι ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην λεωφόρο Kalakaua κοντά στο Royal Hawaiian Hotel.

Πάρκο Καπιολάνι:

Ο βασιλιάς Kalakaua δημιούργησε το Kapiolani Park στη δεκαετία του 1870. Αυτό το όμορφο πάρκο 500 στρεμμάτων παρατίθεται στο Ιστορικό Μητρώο του Κράτους, καθώς πολλά από τα εξαιρετικά δέντρα του χρονολογούνται από πάνω από 100 χρόνια.

Το πάρκο Kapiolani είναι ο χώρος του ιστορικού Diamond Head, ο ζωολογικός κήπος Honolulu των 42 στρεμμάτων και το Waikiki Shell, το οποίο φιλοξενεί πολλές υπαίθριες συναυλίες και παραστάσεις.

Τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν εκθέσεις τέχνης και χειροτεχνήματα. Αν ψάχνετε για τέλειο σουβενίρ, φθηνά κοσμήματα και ρούχα ή Χαβάηα, ελέγξτε ένα από αυτά τα σκάφη.

Μέσα στο πάρκο υπάρχουν γήπεδα τένις, γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδο τοξοβολίας και ακόμη και ποδηλασία 3 μιλίων.

Άλλα αξιοθέατα σε Waikiki:

Diamond Head

Το Diamond Head είναι ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα της Χαβάης. Αρχικά ονομάστηκε Leahi από τους αρχαίους Χαβάηδες που ένιωσαν ότι έμοιαζε με το «φρύδι ενός τόνου», έλαβε το πιο διάσημο όνομα από τους Βρετανούς ναυτικούς που είδαν τους κρυστάλλους ασβεστίτη στον βράχο της λάβα που λάμπει στο ηλιακό φως.

Η πεζοπορία στη σύνοδο κορυφής είναι μέτρια δύσκολη, αλλά ανταμείβεται από εκπληκτική θέα στην Waikiki και το ανατολικό Oahu.

Ζωολογικός κήπος Χονολουλού

Περισσότερα από 750.000 άτομα επισκέπτονται το ζωολογικό κήπο Χονολουλού ετησίως. Είναι ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος σε ακτίνα 2.300 μιλίων και μοναδικός, καθώς είναι ο μοναδικός ζωολογικός κήπος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος προέρχεται από τη χορήγηση βασιλικών εκτάσεων από τον βασιλιά στον λαό.

Περιλαμβάνοντας 42 στρέμματα στο πάρκο Kapi'olani, ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί εκατοντάδες είδη θηλαστικών, πουλιών και ερπετών, πολλά από τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν στην ηπειρωτική χώρα. Η Αφρικανική Σαβάνα του ζωολογικού κήπου προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να δείτε πολλά είδη στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ενυδρείο Waikiki

Το ενυδρείο της Waikiki, που ιδρύθηκε το 1904, είναι το τρίτο παλαιότερο δημόσιο ενυδρείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέρος του Πανεπιστημίου της Χαβάης από το 1919, το Ενυδρείο βρίσκεται δίπλα σε ένα ζωντανό ύφαλο στην ακτή Waikiki.

Τα εκθέματα, τα προγράμματα και η έρευνα επικεντρώνονται στην υδρόβια ζωή της Χαβάης και του τροπικού Ειρηνικού. Πάνω από 2.500 οργανισμοί στα εκθέματα μας αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 420 είδη υδρόβιων ζώων και φυτών. Κάθε χρόνο, περίπου 350.000 άνθρωποι επισκέπτονται το Ενυδρείο της Waikiki.