Τα εορταστικά φεστιβάλ στην Ινδία

Η άνοιξη φέρνει μαζί της μια αίσθηση αναζωογόνησης και επιστρέφει στη ζωή μετά το χειμώνα και στο τεράστιο έθνος της Ινδίας, υπάρχουν πολλά διαφορετικά φεστιβάλ που φέρνουν τους ανθρώπους μαζί για να απολαύσουν την εποχή. Πολλά από αυτά τα φεστιβάλ έχουν θρησκευτικούς λόγους πίσω από αυτά, ενώ άλλα είναι παραδοσιακά και έχουν πραγματοποιηθεί σε ορισμένες περιοχές κάτω από τις γενιές. Αυτά τα γεγονότα είναι επίσης πολύ δικαιολογημένα για να επισκεφθείτε την Ινδία αυτή τη στιγμή του έτους, καθώς είναι από τις πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες εποχές για να εξερευνήσετε τη χώρα.

Χολί

Αυτό το φεστιβάλ είναι ένα από τα πιο γνωστά εκτός της Ινδίας, και είναι συχνά γνωστό ως « φεστιβάλ των χρωμάτων ». Οι θρησκευτικές προελεύσεις του φεστιβάλ προέρχονται από την ινδουιστική παράδοση και εξετάζουν την ιστορία της ιστορίας του «Holika». Σήμερα το φεστιβάλ είναι ένα από τα πιο χαρούμενα και διασκεδαστικά γεγονότα, καθώς το πρωί του φεστιβάλ θα δει όλους όσοι ενωθούν, με πιστόλια νερού και πακέτα χρωματισμένης σκόνης, τα οποία μπορούν να πεταχτούν σε οποιονδήποτε, όλοι συνήθως τελειώνουν την ημέρα που καλύπτεται πολύχρωμο μείγμα.

Ναροζέ

Αυτό το φεστιβάλ προέρχεται από τον πληθυσμό του Zoroastrian, ο οποίος είναι μια μειοψηφία στην Ινδία, αλλά εξακολουθεί να γιορτάζεται από πολλές οικογένειες στην περιοχή, ενώ οι περιοχές Gujarat και Sindh φιλοξενούν τους υψηλότερους πληθυσμούς. Τα μεγάλα οικογενειακά γεύματα και τα σπιτάκια που είναι διακοσμημένα είναι από τις μεγαλύτερες παραδόσεις, με έγχρωμη σκόνη που χρησιμοποιείται για να καθορίσουν περίτεχνα σχέδια στο δρόμο και στην περιοχή έξω από τα σπίτια αυτών των οικογενειών, που όλοι θα ντυθούν με τα καλύτερα ρούχα τους.

Φεστιβάλ χορού Khajuraho

Τα μνημεία Khajuraho είναι μια σειρά ιστορικών ναών που βρίσκονται στην περιοχή Madhya Pradhesh και αυτό το φεστιβάλ επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν εμφανίσεις μιας σειράς διαφορετικών μορφών χορού που βρίσκονται στη χώρα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για μια εβδομάδα τον Φεβρουάριο κάθε χρόνο και αντλεί μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες χορού στον κόσμο για να εμφανιστεί στην εκδήλωση.

Πάσχα

Αν και ο χριστιανικός πληθυσμός στην Ινδία είναι μειοψηφία, εξακολουθούν να γιορτάζουν το Πάσχα στη χώρα και πολλές από τις παραδόσεις που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο βρίσκονται εδώ. Αν και αυγά σοκολάτας δεν εμπίπτουν στην παραδοσιακή γιορτή στην Ινδία, υπάρχουν διακοσμημένα βραστά αυγά και λαγουδάκια Πάσχα για πώληση, ενώ οι θρησκευόμενοι επισκέπτονται τις εκκλησίες τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το Πάσχα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στη Βομβάη και στην περιοχή Goa της χώρας.

Thrissur Pooram

Ένα φεστιβάλ που βρίσκεται στην περιοχή Kerala της χώρας στην πόλη Thrissur, αυτό το φεστιβάλ είναι κυρίως ένα ινδουιστικό φεστιβάλ, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στην πόλη συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Υπάρχουν μερικές εντυπωσιακές επιδείξεις πυροτεχνημάτων που κρατιούνται σε δύο βράδια, ενώ υπάρχουν και πολλές μουσικές παραστάσεις, με παραδοσιακές ομάδες τυμπάνων που προσφέρουν μέρος της διασκέδασης.

Ugadi

Αυτό το φεστιβάλ νέου έτους είναι ένα που συνήθως πέφτει τον Μάρτιο ή περιστασιακά τον Απρίλιο και γιορτάζεται από τους Ινδουιστές στην περιοχή Deccan της Ινδίας που ακολουθούν το ημερολόγιο Saka. Υπάρχουν πολλές παραδόσεις που γευματίζονται σε όλο το φεστιβάλ, αλλά τα οικογενειακά γεύματα είναι γνωστά με ένα παραδοσιακό πιάτο που γίνεται με μπουμπούκια neem, jaggery, πράσινο τσίλι, αλάτι, χυμό tamarind και άπαχο μάνγκο. τα συναισθήματα που μπορούν να αισθάνονται οι άνθρωποι.

Basakhi

Αυτό το φεστιβάλ συγκομιδής στην περιοχή του Punjab της Ινδίας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα κατά τη διάρκεια του έτους στην περιοχή, με τις funfairs να είναι κοινές, και η εκδήλωση να πέφτει στις 13 Απριλίου κάθε χρόνο. Η κοινότητα έρχεται συνήθως μαζί για τη συγκομιδή του σιταριού, και εκείνοι που δεν συμμετέχουν στη συγκομιδή θα παίξουν τύμπανα για να κρατήσουν τους ανθρώπους να πηγαίνουν. Μετά τη συγκομιδή, το Bhangra είναι ένας παραδοσιακός χορός που αποτελεί μεγάλο μέρος των εορτασμών της βραδιάς με όλη την κοινότητα που γιορτάζει μαζί.

Οποιοδήποτε από αυτά τα φανταστικά φεστιβάλ θα ήταν μια μεγάλη προσθήκη στην διαδρομή της Ινδίας σας. Κάθε ένα από αυτά τα εορταστικά φεστιβάλ έρχεται με το δικό του μάθημα για την εκτίμηση του ινδικού πολιτισμού.