Το τελευταίο ταξίδι σας στην Ινδία: Ο πλήρης οδηγός

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε στην Ινδία, αλλά από πού να ξεκινήσετε με όλα αυτά; Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να οργανώσετε το ταξίδι σας χωρίς καθυστέρηση και ελπίζω να πάρετε μέρος του άγχους από τις προετοιμασίες σας.

Αποφασίστε πού θέλετε να επισκεφθείτε

Η απόφαση για το πού να επισκεφθείτε στην Ινδία είναι ίσως το μόνο πράγμα που προκαλεί στους ανθρώπους τους περισσότερους πονοκεφάλους και αναποφασιστικότητα. Η Ινδία είναι τόσο μεγάλη και ποικίλη, είναι πραγματικά δύσκολο να αποφασίσετε πού να πάτε, ειδικά αν έχετε χρονικούς περιορισμούς - που οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς έχουν!

Ως εκ τούτου, ένας οδηγός μπορεί να είναι ανεκτίμητος για να βοηθήσει στο σχεδιασμό του ταξιδιού σας στην Ινδία. Ένας καλός οδηγός θα σας παρέχει πληροφορίες για κάθε περιοχή, καθώς και συστάσεις για το τι να δείτε και να κάνετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι πετούν στο Δελχί και εξερευνήσουν το Ρατζαστάν , ιδιαίτερα το εικονικό Χρυσό Τρίγωνο και το Βαρανάσι . Ωστόσο, αν είστε γυναίκα που ταξιδεύει σόλο στην Ινδία για πρώτη φορά, θα συναντήσετε λιγότερες ενοχλήσεις στη νότια Ινδία από ό, τι στο βορρά. Το Tamil Nadu είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Αποφασίστε πότε να πάτε

Ενώ η Ινδία θεωρείται συχνά μια ζεστή, τροπική χώρα, στην πραγματικότητα ο καιρός ποικίλλει δραματικά.

Ενώ ο μακρινός νότος είναι βυθισμένος από βροχή των μουσώνων, ο βορειότερος βορρά θα καλύπτεται από χιόνι. Ως εκ τούτου, το κλίμα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο όταν θα θέλετε να ταξιδέψετε στην Ινδία. Η τουριστική περίοδος στις περισσότερες περιοχές της Ινδίας εκτείνεται από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο - όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος.

Ωστόσο, ίσως να θέλετε να περιμένετε να ζεσταθεί ο καιρός αν σκοπεύετε να κατευθυνθείτε προς βορρά σε μέρη όπως το Λαντάκ, το Σπίτι και το Κασμίρ . Απρίλιος-Σεπτέμβριος είναι η τουριστική περίοδος εκεί.

Αποφασίστε αν θέλετε να κάνετε μια περιήγηση

Οι ταξιδιώτες καταλαβαίνουν συχνά ότι αποφεύγουν ξεναγήσεις που επισκέπτονται τους συνήθεις προορισμούς και αξιοθέατα. Το σπουδαίο πράγμα είναι ότι ο βιωματικός τουρισμός αναπτύσσεται στην Ινδία και υπάρχουν μερικές διορατικές περιηγήσεις που μπορείτε να πάρετε για να μάθετε για τον πολιτισμό της Ινδίας. Γιατί να μην κατεβείτε από την πεπατημένη διαδρομή και να πάτε φυλετικά ή αγροτικά;

Αποφασίστε αν θα θέλατε βοήθεια στο σχεδιασμό του ταξιδιού σας

India Someday είναι μια αξιόπιστη εταιρεία που θα βάλει μαζί ένα εξατομικευμένο δρομολόγιο, με βάση τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντά σας. Θα λειτουργούν εντός του χρονικού πλαισίου και του προϋπολογισμού σας και θα φροντίζουν για όλες τις ρυθμίσεις για μεταφορές και καταλύματα (που κυμαίνονται από πολυτελή ξενοδοχεία έως μοναδικά σπίτια).

Το κόστος της υπηρεσίας είναι 315 ευρώ ή 335 δολάρια για δύο εβδομάδες, για δύο ενήλικες. Υπάρχει έκπτωση 20% για τους ατομικούς ταξιδιώτες. Ελέγξτε την ιστοσελίδα τους για μερικές μεγάλες ιδέες περιοδεία επίσης.

Αποφασίστε εάν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και οδηγό

Αν πραγματικά θέλετε να ταξιδέψετε ανεξάρτητα και να σχεδιάσετε το δικό σας δρομολόγιο, ένας δημοφιλής τρόπος να ταξιδέψετε στην Ινδία είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο και οδηγό. Αυτοκίνητα ενοικίασης αυτοκινήτων είναι σχετικά ασυνήθιστο, λόγω της κακής κατάστασης των δρόμων και της συχνής παραβίασης των οδικών κανόνων στην Ινδία. Αν και έχοντας έναν οδηγό μπορεί να πάρει λίγο να συνηθίσει, είναι πολύ πιο ασφαλές και πιο εύκολο.

Τακτοποίηση τρένων και πτήσεων

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μην κάνουν προκαταβολικές κρατήσεις για τις μεταφορές στην Ινδία, καθώς δεν τους αρέσει να περιορίζονται από ένα σταθερό σχέδιο (ειδικά επειδή μπορεί να βρουν ότι μισούν ένα μέρος και θέλουν να φύγουν ή να αγαπήσουν ένα μέρος και θέλουν να παραμείνουν περισσότερο) .

Ωστόσο, ο αριθμός των επιβατών στους ινδικούς σιδηροδρόμους έχει αυξηθεί σημαντικά. Ορισμένα τρένα μπορούν να γεμίσουν μήνες πριν από τις δημοφιλείς διαδρομές κατά τη διάρκεια των διακοπών, κάνοντας τις πρώτες κρατήσεις απαραίτητη. Υπάρχει μια ειδική ποσόστωση για ξένους τουρίστες, αλλά δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις αμαξοστοιχίες. Οι προπληρωμές για πτήσεις δεν είναι τόσο απαραίτητες όσο για τις αμαξοστοιχίες, αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις για αγορές 14 ή 21 ημερών.

Βιβλιοθήκη

Παρόλο που είναι δυνατό να κάνετε μεγάλες προσφορές σε ξενοδοχεία περπατώντας και διαπραγματεύοντας το επιτόκιο σε πολλά μέρη, είναι καλή ιδέα να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για τις μεγάλες πόλεις, ιδιαίτερα το Δελχί. Οι διεθνείς πτήσεις φτάνουν συχνά τη νύχτα και είναι εύκολο να αισθανθείτε αποπροσανατολισμένοι σε ένα άγνωστο μέρος. Πολλοί άνθρωποι θούν για ανυποψίαστους τουρίστες, μεταφέροντάς τους σε ξενοδοχεία κατώτερης ποιότητας, όπου λαμβάνουν προμήθεια για κάτι τέτοιο. Εάν επισκέπτεστε την Ινδία για πρώτη φορά, συνιστώνται ομοφυλόφιλοι, καθώς θα μπορείτε να επωφεληθείτε από την τοπική γνώση του ξενιστή, να τρώτε μαγειρεμένα σπιτικά φαγητά και να έχετε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Με άλλα λόγια, θα φροντίσετε καλά και θα έχετε μια απαλή προσγείωση! Σήμερα, η Ινδία διαθέτει κάποιες φανταστικές ξενώνες παγκοσμίου επιπέδου για τους backpackers σε όλη τη χώρα, οι οποίες διευκολύνουν τους ταξιδιώτες να συναντήσουν άλλους ανθρώπους.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας

Καθώς η Ινδία είναι αναπτυσσόμενο έθνος, η υγεία αποτελεί σημαντικό μέλημα των ταξιδιωτών. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας καλά πριν από το ταξίδι σας στην Ινδία για να μάθετε ποιες προφυλάξεις πρέπει να κάνετε κατά ορισμένων ασθενειών. Τα φάρμακα και οι ανοσοποιήσεις που είναι απαραίτητα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις περιοχές που σκοπεύετε να επισκεφθείτε (για παράδειγμα, ορισμένες περιοχές είναι επιρρεπείς σε ελονοσία, ενώ οι περισσότεροι έχουν πολύ μικρό κίνδυνο μόλυνσης) και την εποχή του χρόνου (κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το πιο έντονο μουσώδους χρόνος για προβλήματα υγείας).

Πάρτε τη Visa σας

Όλοι οι επισκέπτες χρειάζονται βίζα για την Ινδία, πλην των πολιτών του γειτονικού Νεπάλ και του Μπουτάν. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να λάβουν ηλεκτρονική E-Visa για τουριστικούς, επιχειρηματικούς και ιατρικούς σκοπούς. Αυτές οι θεωρήσεις ισχύουν για 60 ημέρες από τη στιγμή της εισόδου. Δύο καταχωρήσεις επιτρέπονται στις θεωρήσεις E-Tourist και E-Business, ενώ επιτρέπονται τρεις εγγραφές στις θεωρήσεις E-Medical. Οι θεωρήσεις δεν είναι επεκτάσιμες και δεν μπορούν να μετατραπούν σε άλλους τύπους θεωρήσεων. Οι επισκέπτες που μένουν στην Ινδία για λιγότερο από 72 ώρες μπορούν να λάβουν μια Visa για τη διαμετακόμιση. Διαφορετικά, αν σκοπεύετε να μείνετε στην Ινδία για περισσότερο από 60 ημέρες, είναι απαραίτητη μια τουριστική βίζα. Η ινδική πρεσβεία αναθέτει την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την υποβολή βίζας από την Ινδία σε ιδιωτικές υπηρεσίες επεξεργασίας σε πολλές χώρες για να την καταστήσει πιο αποτελεσματική.

Εξοικειωθείτε με τον πολιτισμό της Ινδίας

Εάν επισκέπτεστε την Ινδία για πρώτη φορά, πιθανότατα αισθάνεστε λίγο ανήσυχος, μη γνωρίζοντας τι να περιμένετε. Ο κίνδυνος σοκ πολιτισμών μπορεί να ξεπεραστεί σε κάποιο βαθμό διαβάζοντας όσο μπορείτε για την Ινδία, καθώς και να παρακολουθείτε ντοκιμαντέρ και άλλα προγράμματα για την Ινδία. Προκειμένου να είστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι, θα πρέπει επίσης να εξοικειωθείτε με τις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απάτες, τους κινδύνους και τις ενόχλησεις.

Αποφασίστε τι να συσκευάσετε

Όταν συσκευάζετε για την Ινδία, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα συντηρητικά πρότυπα φόρεμα της χώρας. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πάρουν πολύ λίγο στην Ινδία και αντ 'αυτού να αγοράσουν ό, τι χρειάζονται για να εκεί. Άλλοι επιλέγουν να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί τους από το σπίτι, επειδή η ποιότητα είναι καλύτερη. Μερικά από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο τύπος των αποσκευών (σακίδιο ή βαλίτσα) που παίρνουν ρούχα, παπούτσια, φάρμακα, είδη προσωπικής φροντίδας, χρήματα (τα ΑΤΜ διατίθενται ευρέως στην Ινδία και οι πιστωτικές κάρτες είναι κοινά αποδεκτές στις μεγάλες πόλεις ) και άλλα χρήσιμα στοιχεία, όπως προσαρμογείς πρίζας, φακοί και λουκέτα.