Βασικός οδηγός για την ενοικίαση αυτοκινήτου και οδηγού στην Ινδία

Τι πρέπει να ξέρετε

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες, όταν προσλαμβάνετε ένα αυτοκίνητο στην Ινδία, θα έχετε συνήθως έναν οδηγό μαζί με αυτό! Είναι κατανοητό ότι αυτό μπορεί να χρειαστεί να συνηθίσετε, ειδικά αν είναι το πρώτο σας ταξίδι στην Ινδία και δεν το έχετε ξαναζήσει ποτέ πριν. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Γιατί να ενοικιάσετε αυτοκίνητο και οδηγό;

Γιατί να μην νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας; Ή να πάρετε το τρένο ή να πετάξετε; Ή μπορείτε να κάνετε μια περιοδεία; Η ενοικίαση αυτοκινήτου και οδηγού είναι ιδανική για ανεξάρτητους ταξιδιώτες που επιθυμούν ευελιξία και έλεγχο των δρομολογίων τους και ευκολία ταξιδιού.

Θα είστε σε θέση να σταματήσετε σε μέρη που σας ενδιαφέρουν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να τα βρείτε. Ενώ οι επιλογές για την ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς οδηγό αναπτύσσονται στην Ινδία, η αυτοκίνηση δεν συνιστάται για λόγους ψυχικής υγείας και ασφάλειας, καθώς οι δρόμοι είναι συχνά σε κακή κατάσταση και οι οδικοί κανόνες συχνά δεν ακολουθούνται στην Ινδία. Το ταξίδι με το τρένο και το αεροπλάνο είναι χρήσιμο για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων χωρίς να υπάρχει τίποτα που να βλέπεις ενδιάμεσα. Ωστόσο, αν σχεδιάζετε να εξερευνήσετε διάφορους προορισμούς σε μια πολιτεία όπως το Ρατζαστάν ή την Κεράλα, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου και οδηγού κάνει την πιο νόημα.

Πόσο κοστίζει?

Η τιμή θα εξαρτηθεί από τον τύπο του αυτοκινήτου και αν ο οδηγός σας μιλάει αγγλικά (αυτοί οι οδηγοί συνήθως κοστίζουν λίγο περισσότερο). Η χρέωση είναι ανά χιλιόμετρο και θα πρέπει πάντα να πληρώνετε ένα ελάχιστο ημερησίως (συνήθως 250 χιλιόμετρα, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ιδιαίτερα στη νότια Ινδία), ανεξάρτητα από την απόσταση που ταξιδεύετε.

Τα ποσοστά για κάθε τύπο αυτοκινήτου ποικίλλουν ανά εταιρεία και κατά κράτος, αν και τα παρακάτω είναι μια γενική εκτίμηση:

Οι τιμές είναι για ταξίδια από προορισμό σε προορισμό. Συνήθως περιλαμβάνουν καύσιμα, ασφάλειες, διόδια, κρατικούς φόρους, στάθμευση και τρόφιμα και καταλύματα του οδηγού. Οι τιμές ενοικίασης για αξιοθέατα σε μια πόλη είναι λιγότερες.

Από πού να νοικιάσετε;

Κάθε εταιρεία περιοδείας στην Ινδία θα είναι σε θέση να κανονίσει ένα αυτοκίνητο και οδηγό για εσάς, καθώς και τα περισσότερα ξενοδοχεία. Ωστόσο, αν κάτι πάει στραβά (όπως το σπάσιμο του αυτοκινήτου ή παρεξηγήσεις), θα θελήσετε να είναι υπεύθυνη για την επιχείρηση και όχι για τον οδηγό. Οι τιμές από τα ξενοδοχεία θα είναι επίσης ακριβότερες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση μέσω μιας αξιόπιστης εταιρείας. Αυτές οι εταιρείες θα οργανώσουν επίσης ξενοδοχεία και οδηγούς εάν είναι απαραίτητο. Ορισμένες συστάσεις παρέχονται παρακάτω στο τέλος του άρθρου. Οι περισσότεροι τουρίστες ξεκινούν τις εκδρομές τους από το Δελχί και κατευθύνονται προς το Ρατζαστάν, έτσι ώστε αυτές οι θέσεις έχουν πολλές επιλογές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει πολλές έρευνες και κάνετε συγκρίσεις για να αποφασίσετε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Υπάρχουν αξιοπρεπείς ανεξάρτητοι οδηγοί με δικά τους οχήματα. Θα χρειαστεί να έχετε τις σωστές επαφές για να τις βρείτε.

Πού τρώει ο οδηγός και ο ύπνος;

Οι οδηγοί λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση (συνήθως μερικές εκατοντάδες ρουπίες) από τους εργοδότες τους για να καλύψουν το κόστος των τροφίμων και των καταλυμάτων τους. Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν ξεχωριστά καταλύματα ειδικά για τους οδηγούς. Ωστόσο, οι οδηγοί θα κοιμούνται συχνά στα αυτοκίνητά τους για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Οι ξένοι τουρίστες που είναι συνηθισμένοι στην ισότητα συχνά αισθάνονται ότι οι οδηγοί τους θα πρέπει να δειπνήσουν μαζί τους, ειδικά κατά τη διάρκεια του γεύματος, αν βρίσκονται στο δρόμο. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας στην Ινδία. Οι οδηγοί προτιμούν να τρώνε, και ίσως να μην είναι άνετα να σας ενώσουν για κοινωνικούς λόγους (η Ινδία είναι πολύ ιεραρχημένη). Δεν βλάπτει να ρωτήσω όμως. Απλά μην εκπλαγείτε αν είναι απρόθυμοι να δεχτούν την πρόσκληση.

Αντικατάσταση του οδηγού

Είναι απαραίτητο και πόσο; Ο οδηγός σας σίγουρα θα περιμένει μια συμβουλή. Ανάλογα με το πόσο χαρούμενος είστε με τις υπηρεσίες του, 200 έως 400 ρουπίες την ημέρα είναι λογικές.

Τι πρέπει να θυμάστε

Άλλα πράγματα που πρέπει να περιμένετε

Μερικές συνιστώμενες και αξιόπιστες εταιρείες