Μια επισκόπηση των μεταφορών στην Ινδία

Επιλογές για ταξίδια με μεταφορές στην Ινδία

https: // www. Η Ινδία, ως η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ασία, απαιτεί από τους επισκέπτες να σκεφτούν πώς να φτάσουν από τόπο σε τόπο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές αεροπορικών, σιδηροδρομικών και οδικών μετακινήσεων. Αυτή η επισκόπηση των μεταφορών στην Ινδία θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τους καλύτερους τρόπους για να ταξιδέψετε στην Ινδία.

Αεροπορικά ταξίδια στην Ινδία

Η ινδική κυβέρνηση επέτρεψε στις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην αγορά από το 1994.

Ωστόσο, από το 2005 και έπειτα, ο αριθμός των ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκε πραγματικά τόσο σε εσωτερικές όσο και σε διεθνείς γραμμές. Πολλές από αυτές τις εταιρείες είναι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που προσφέρουν φθηνές τιμές σε αντάλλαγμα για μειωμένες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, όπως δωρεάν γεύματα κατά την πτήση. Που τροφοδοτείται από μια ακμάζουσα οικονομία, τα αεροπορικά ταξίδια στην Ινδία παρουσιάζουν άνοδο.

Τα αεροδρόμια της Ινδίας έχουν αγωνιστεί να χειριστούν την αυξημένη κίνηση. Τα κυριότερα προβλήματα είναι οι ξεπερασμένες εγκαταστάσεις και οι ανεπαρκείς διάδρομοι, με αποτέλεσμα τη συμφόρηση και τις καθυστερήσεις. Η λύση της ινδικής κυβέρνησης ήταν να ξεκινήσει η εκ νέου ανάπτυξη των αεροδρομίων σε όλη τη χώρα. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται κυρίως από ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τα νέα αεροδρόμια. Τα έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, προγραμματίζονται να συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια. Μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, αναμένεται να συνεχιστούν οι δυσχέρειες προς τους επιβάτες.

Παρόλα αυτά, η πτήση παραμένει ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος να ταξιδέψετε στην Ινδία.

Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες στην Ινδία συνδέουν περίπου 80 πόλεις, και ο ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους έχει επίσης κάνει το κόστος ταξιδιού πολύ φθηνότερο. Ωστόσο, συχνά θα διαπιστώσετε ότι λόγω φόρων και προσαυξήσεων καυσίμων, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στους ναύλους μεταξύ πτήσεων μικρής και μεγάλης απόστασης. Ως εκ τούτου, όταν ταξιδεύετε σε μικρότερες αποστάσεις, μπορεί να είναι προτιμότερο να πάτε με τρένο.

Σιδηροδρομικά ταξίδια στην Ινδία

Η Ινδία είναι εξαιρετικά καλά συνδεδεμένη με ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που υφαίνει τα 60.000 χιλιόμετρα (40.000 μίλια) πλοκάμι σαν στίγματα σε όλη τη χώρα. Είναι δυνατόν να ταξιδέψετε από τη μία πλευρά της Ινδίας προς την άλλη σε δύο νύχτες / τρεις ημέρες. Το σιδηροδρομικό δίκτυο λειτουργεί από τους τερατώδεις, κρατικούς ινδικούς σιδηροδρόμους. Είναι μια τεράστια επιχείρηση που απασχολεί πάνω από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους και εποπτεύει τη λειτουργία περίπου 10.000 επιβατικών αμαξοστοιχιών καθημερινά.

Το ταξίδι με τρένο παρέχει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για τα αεροπορικά ταξίδια στην Ινδία, αν και μπορεί να πάρει λίγο από το να συνηθίσει. Το εύρος των διαφόρων κατηγοριών καταλυμάτων που διατίθενται σε τρένα μεγάλης απόστασης και η διαδικασία κράτησης συχνά μπερδεύεται για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για πρώτη φορά. Η έλλειψη ιδιωτικότητας και υγιεινής στα τρένα μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βυθιστείτε στην ινδική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής και θα αντιμετωπίσετε μια απορροφητική άποψη του ινδικού τοπίου.

Τα καλά νέα για όσους θέλουν να ζήσουν την Ινδία με το τρένο, αλλά χωρίς να θυσιάζουν την πολυτέλεια ή την άνεση, είναι ότι υπάρχουν πολλά ειδικά τουριστικά τρένα πολυτελείας , όπως το Παλάτι στις Τροχοί , που διασχίζουν τη χώρα. Αυτά τα τρένα προσφέρουν έναν πλούσιο και μοναδικό τρόπο να επισκεφθείτε μερικούς από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας.

Εκτός από το εθνικό σιδηροδρομικό σύστημα, τα δίκτυα προαστιακών τρένων λειτουργούν επίσης σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας, όπως το Δελχί, το Βομβάη, την Καλκούτα, τη Chennai, το Hyderabad και το Pune. Το Δελχί διαθέτει πρόσφατα λειτουργικό, κλιματιζόμενο, παγκόσμιας τάξης μετρό δίκτυο τρένο, που ονομάζεται το μετρό . Η Καλκούτα έχει επίσης ένα υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο είναι το πρώτο της Ινδίας, το οποίο ονομάζεται Μετρό. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να ταξιδεύετε βόρεια και νότια, από τη μία πλευρά της πόλης προς την άλλη. Στη Μουμπάι, τα τρένα είναι αρχαία, ζεστά και γεμάτα, με τους ανεμιστήρες να είναι η μόνη μορφή ψύξης που προσφέρεται. Αποφεύγουν καλύτερα κατά τις ώρες αιχμής το πρωί και το βράδυ, όταν η συντριβή και ο σμήνος των ανθρώπων είναι εκπληκτική.

Οδικά ταξίδια στην Ινδία

Για όσους προτιμούν να ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σύμφωνα με το δικό τους χρονοδιάγραμμα, η ενοικίαση αυτοκινήτου και οδηγού μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση.

Αυτοκίνητο μίσθωση αυτοκινήτων δεν συνιστάται καθώς η οδήγηση στην Ινδία μπορεί να είναι μια τρίχα-εμπειρία. Παίρνει ένα έμπειρο άτομο να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με ασφάλεια την απείθαρχη κυκλοφορία της χώρας, η οποία δεν ανησυχεί πολύ για την τήρηση οποιωνδήποτε κανόνων της οδού, εκτός από το να κόβει το κέρατο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Περισσότεροι περιπετειώδεις ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν να προσλάβουν μοτοσυκλέτα ως έναν αναζωογονητικό τρόπο να δουν τη χώρα. Η μίσθωση μοτοσυκλετών και σκούτερ είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να περάσετε στη Γκόα, όπου οι παραλίες απλώνονται κατά μήκος της ακτογραμμής του κράτους. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν επίσης εξαιρετικές περιηγήσεις μοτοσικλετών, οι οποίες παίρνουν την ταλαιπωρία από το ταξίδι.

Η Ινδία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο λεωφορείων, σε διάφορες καταστάσεις επισκευής, που μεταφέρουν τους δρόμους από πόλη σε πόλη και από κράτος σε κράτος. Διαχειρίζονται οι διάφορες κρατικές εταιρείες οδικών μεταφορών, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες. Το ταξίδι με λεωφορεία μπορεί να είναι ελκυστικό σε σύντομες διαδρομές, καθώς οι υπηρεσίες είναι πιο συχνές από τις αμαξοστοιχίες και είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε κράτηση και κράτηση σε ένα λεωφορείο παρά σε ένα τρένο. Ωστόσο, το ταξίδι με λεωφορεία είναι συνήθως αργό και άβολο. Τα λεωφορεία συχνά κάνουν αναρίθμητες στάσεις, οι θέσεις μπορούν να είναι περιορισμένες και η έλλειψη τουαλέτας μπορεί να αποτελέσει πραγματική ταλαιπωρία για τις γυναίκες που ταξιδεύουν. Είναι κατανοητό ότι πολλοί άνθρωποι προτιμούν να πάρουν το τρένο, ειδικά σε διανυκτερεύσεις.

Τα τοπικά λεωφορεία της πόλης είναι νόμος για τον εαυτό τους. Αυτά τα θορυβώδη, θορυβώδη ζώα εξανέμουν τη ρύπανση και δεν είναι καθόλου φιλικά προς τους ταξιδιώτες. Απλώς προσπαθώντας να καταλάβουμε τις διαδρομές και τους ναύλους τους μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση και ο τρόπος με τον οποίο κυβερνούνται επικίνδυνα τους δρόμους μπορεί να κάνει το ταξίδι μια ανησυχητική εμπειρία.

Ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε σε τοπικό επίπεδο είναι με τρεις τροχούς auto-rickshaw ή ταξί. Και οι δύο είναι άμεσα διαθέσιμες στους δρόμους, με μετρητές που υπολογίζουν τον ναύλο ανάλογα με την απόσταση που διανύθηκε.

Ταξιδεύοντας προς και από το αεροδρόμιο στην Ινδία

Χωρίς αμφιβολία, όταν πηγαίνετε στο ξενοδοχείο σας από το αεροδρόμιο, η πιο βολική επιλογή είναι να πάρετε ένα προπληρωμένο ταξί από το περίπτερο έξω από το αεροδρόμιο. Τα ειδικά λεωφορεία αεροδρομίων που είναι διαθέσιμα από τα μεγάλα αεροδρόμια της Ινδίας είναι μια άλλη επιλογή.