Επιλογή μουσικών καλλιτεχνών από τη Φιλαδέλφεια

Η Φιλαδέλφεια έχει δημιουργήσει διάσημους καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής, κυρίως Jazz, Soul της Φιλαδέλφειας, Hip Hop και R & B. Στη δεκαετία του 1950 δημιουργήθηκε η αμερικανική ποπ μουσική που έδειξε το American Bandstand, το οποίο φιλοξένησε ο Dick Clark. Το "Soul της Φιλαδέλφειας" είναι ένα υπο-είδος μουσικής που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1960 από τον ήχο κοριτσιών. Στη δεκαετία του '90 και του '90, τόσοι επιτυχημένοι καλλιτέχνες R & B και hip-hop βγήκαν στη Φιλαδέλφεια.

Την ίδια στιγμή, η Φιλαδέλφεια είχε μια ξεχωριστή σκηνή punk rock και hardcore επίσης. Εδώ με αλφαβητική σειρά είναι μερικοί διάσημοι μουσικοί καλλιτέχνες που είτε γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Philly είτε άρχισαν την καριέρα τους εδώ. Είναι μια πολύ εντυπωσιακή λίστα.

Μουσικοί της Φιλαδέλφειας

Beanie Sigel : Αυτός ο ταραγμένος και ταλαντούχος ράπερ παίρνει το όνομά του "Sigel", από έναν μικρό δρόμο στη Νότια Philly. Ένας πρώην αντιπρόσωπος ναρκωτικών, η Sigel δημιούργησε την κρατική ιδιοκτησία, μια ομάδα ράπερ που υπέγραψε με την Roc-A-Fella Records που όλοι χαιρέτησαν από τη Φιλαδέλφεια, συμπεριλαμβανομένου του Freeway, Peedi Crakk και του Young Gunz.

Boyz II Άνδρες : Η αξιολάτρευτη μπάντα αγόρι γνωστή ως Boyz II Άνδρες εξειδικευμένη σε συναισθηματικές μπαλάντες και αρμονίες a cappella. Τα πιο δημοφιλή στη δεκαετία του 1990, εξακολουθούν να είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα R & B όλων των εποχών.

Chubby Checker : Γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα, αλλά μεγάλωσε στα έργα της South Philly, ο Chubby Checker διαφήμισε το ύφος του χορού.

Dizzy Gillespie : Ο Gillespie ήταν ένας βιρτουόζος τρομπέτας και ένας αυτοσχεδιαστής που πρόσθεσε στρώματα αρμονικής πολυπλοκότητας που μέχρι τότε ήταν άγνωστα στην τζαζ.

Ο Gillespie γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα αλλά μετακόμισε στη Φιλαδέλφεια με την οικογένειά του ως έφηβος και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα παίζοντας τρομπέτα σε τοπικά συγκροτήματα.

Δρ Dog : Από το West Philly, ο Δρ Dog είναι ένα πειραματικό ροκ συγκρότημα ανεξάρτητου ροκ.

Frankie Avalon : Γεννημένος στη Φιλαδέλφεια, ο Avalon ερχόταν στην τηλεόραση παίζοντας τη σάλπιά του.

Συνέχισε να γίνεται ηθοποιός και ήταν συχνά ζευγαρωμένος με την Annette Funicello για να ασχοληθεί με τις φιλικές ταινίες για πάρτι. Εκτέλεσε την επιτυχία του "School Dropout", στην ταινία Grease του 1978. Το τραγούδι χαρακτηρίζει τον γλυκό παραλιακό του ήχο.

Hall and Oats : Το μουσικό δίδυμο των Daryl Hall και John Oates πέτυχε μεγάλη επιτυχία με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύντηξη rock and roll και R & B την οποία ονόμασαν "rock soul". Αυτοί οι μουσικοί της Φιλαδέλφειας έκαναν έξι νούμερο 1 επιτυχίες, όπως "Rich Girl" και "Maneater".

Μελάνι και Dagger: Ήταν μια μπάντα punk της Φιλαδέλφειας που ήταν ενεργή τη δεκαετία του 1990. Παρόλο που μπορεί να είναι λιγότερο γνωστές από κάποια από αυτά τα άλλα ονόματα, θα μπορούσαν να αποτελούν παράδειγμα της υπόγειας σκηνής punk και hardcore που ακμάζονταν την εποχή εκείνη.

John Coltrane : Ο Coltrane ήταν σαξοφωνίστας τζαζ και συνθέτης που ήταν στην πρώτη γραμμή της "ελεύθερης τζαζ", που επηρέασε πολλούς άλλους μουσικούς και παραμένει ένας από τους σημαντικότερους σαξόφωνους στην ιστορία της τζαζ. Στις 17 μετακόμισε στη Φιλαδέλφεια και στις 20 άρχισε τις σπουδές του με τη θεωρία της τζαζ κάτω από κιθαρίστα της Φιλαδέλφειας.

Jill Scott: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βόρεια Φιλαδέλφεια Ο τραγουδιστής και συνθέτης τραγουδοποιού Jill Scott που συμμετείχε στο Grammy παρακολούθησε το γυμνάσιο για τα κορίτσια της Φιλαδέλφειας. Ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα ερμηνεύοντας ως καλλιτέχνης ομιλίας.

Ανακαλύφθηκε τελικά από τους συναδέλφους του Φιλαδέλφεια, Amir "Questlove" Thompson της ρίζας.

Mario Lanza: Ο Mario Lanza ήταν Αμερικανός τενόρος, τραγουδιστής, ηθοποιός και κινηματογραφικό αστέρι του Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και του 1950, που γεννήθηκε από Ιταλούς μετανάστες γονείς στη Νότια Φιλαδέλφεια.

Meek Mill : Ο Meek Mill είναι ένας επερχόμενος ράπερ, ο οποίος κατακλύστηκε στη φήμη λίγο μετά την υπογραφή του στην ετικέτα Maybach Music του Rick Ross.

Patti LaBelle : Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια, η Patti ήταν γνωστή για τη χαρισματική φωνή της, ακόμη και ως παιδί. Το LaBelle είναι ένα διάσημο ευαγγέλιο, τζαζ και R & B Singer, πιθανώς γνωστό για την επιτυχία της, Lady Marmalade.

Teddy Pendergrass: Ο Teddy Pendergrass ανατράφηκε από μία μητέρα στη Φιλαδέλφεια και μεγάλωσε τραγουδώντας στην εκκλησία του και ονειρεύτηκε να γίνει πάστορας. Συνέχισε να γίνεται διάσημος τραγουδιστής R & B και soul.

Αφού είχε τραυματιστεί διάσημα σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Φιλαδέλφεια, συνέχισε να συγκεντρώνει χρήματα και ευαισθητοποίηση για τα άτομα με αναπηρίες.

Οι ρίζες : Οι ρίζες είναι ένα θρυλικό συγκρότημα hip hop και neo-soul που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του jazzy, instrumental hip hop. "Μαύρη Σκέψη" και "Questlove," συναντήθηκαν ως συμμαθητές στο Λύκειο Φιλαδέλφειας για Δημιουργικές και Παραστατικές Τέχνες.

Ween : Το Ween είναι ένα πειραματικό ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80 από τη Νέα Ελπίδα της Πενσυλβανίας. Η ελεύθερη ζώνη έχει μια μεγάλη λατρεία μετά.

Will Smith : Αυτός ο ράπερ που έγινε κινηματογραφιστής είναι γνωστός, «η Δυτική Φιλαδέλφεια γεννήθηκε και μεγάλωσε» στην παιδική χαρά », πέρασε τις περισσότερες μέρες του.