Αποκτήστε μια Visa για την Ινδία

Τι πρέπει να ξέρετε και πώς να υποβάλετε αίτηση

Όλοι οι επισκέπτες χρειάζονται βίζα για την Ινδία, πλην των πολιτών του γειτονικού Νεπάλ και του Μπουτάν. Η ινδική κυβέρνηση εισήγαγε ηλεκτρονικές βίζες διπλής εισόδου 60 ημερών για τους πολίτες 161 χωρών.

Διαφορετικά, αν θέλετε μεγαλύτερη βίζα ή δεν είστε από μία από αυτές τις χώρες, η ινδική βίζα πρέπει να αποκτηθεί πριν φτάσετε στην Ινδία. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να προετοιμάσετε την αίτησή σας για την έκδοση βίζα στην Ινδία.

Τι είδους θεώρηση απαιτείται για την Ινδία

Οι επισκέπτες που μένουν στην Ινδία για λιγότερο από 72 ώρες μπορούν να λάβουν θεώρηση διαμετακόμισης (μια επιβεβαιωμένη κράτηση αεροπορικών εταιρειών για το επόμενο ταξίδι πρέπει να εμφανίζεται κατά την υποβολή αίτησης), διαφορετικά απαιτείται ινδική ταξιδιωτική βίζα.

Οι τουριστικές θεωρήσεις εκδίδονται γενικά για έξι μήνες, ανάλογα με την εθνικότητα που είστε. Ορισμένες χώρες εκδίδουν θεωρήσεις για βραχύτερες διάρκειες, όπως τρεις μήνες, και μεγαλύτερες διάρκειες, όπως ένα έτος. Οι περισσότερες θεωρήσεις είναι θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων.

Οι 10ετές θεωρήσεις διατίθενται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, διατίθενται 5ετές θεωρήσεις για άτομα από 18 χώρες. Αυτές είναι η Γαλλία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Αργεντινή, η Βραζιλία, Άλλες χώρες που διαθέτουν βιομετρικές εγκαταστάσεις εγγραφής έχουν αρχίσει να εκδίδουν και πενταετές ταξιδιωτικές βίζες.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της Τουριστικής σας Βίζας, δεν επιτρέπεται να παραμείνετε στην Ινδία για περισσότερο από 6 μήνες (180 ημέρες) τη φορά. Επιπλέον, η προαναφερθείσα πενταετής τουριστική θεώρηση επιτρέπει μόνο διαμονές έως και 3 μηνών (90 ημέρες) τη φορά. Επίσης, σημειώστε ότι παρόλο που ένα διάστημα δύο μηνών που είχε εφαρμοστεί προηγουμένως μεταξύ των επισκέψεων στην Ινδία για τις τουριστικές θεωρήσεις, αυτό έχει πλέον καταργηθεί .

Άλλοι τύποι θεωρήσεων που είναι διαθέσιμοι για επισκέπτες στην Ινδία περιλαμβάνουν θεωρήσεις για επιχειρήσεις, θεωρήσεις απασχόλησης, εγχώριες θεωρήσεις, θεωρήσεις για την έρευνα, θεωρήσεις φοιτητών, θεωρήσεις δημοσιογράφων και βίζα για κινηματογραφικές ταινίες.

Πόσο κοστίζει ένα ινδικό κόστος τουριστικής θεώρησης;

Το κόστος μιας ινδικής τουριστικής θεώρησης ποικίλλει ανάλογα με τις χώρες, ανάλογα με τη συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων. Οι τιμές αναθεωρήθηκαν την 1η Απριλίου 2017. Η τρέχουσα χρέωση για τους πολίτες των ΗΠΑ είναι $ 100 έως και 10 χρόνια. Η επεξεργασία είναι επιπλέον. Πρόκειται για εξαιρετική αξία, δεδομένου ότι μια θεωρία E-60 ημερών κοστίζει 75 δολάρια.

Ορισμένες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Μογγολία, έχουν ειδικές συμφωνίες με την Ινδία, οι οποίες επιτρέπουν στους πολίτες τους να πληρώνουν σημαντικά λιγότερο για τη θεώρηση. Οι πολίτες του Αφγανιστάν, της Αργεντινής, του Μπαγκλαντές, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Τζαμάικα, των Μαλδίβων, του Μαυρίκιου, της Μογγολίας, των Σεϋχελλών (έως 3 μήνες), της Νότιας Αφρικής και της Ουρουγουάης δεν πρέπει να καταβάλλουν τέλος θεώρησης.

Πώς και πού να υποβάλετε αίτηση για ινδική βίζα

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την υποβολή βίζας από την Ινδία έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές υπηρεσίες επεξεργασίας στις περισσότερες χώρες. Η ινδική κυβέρνηση έχει αντικαταστήσει τις περισσότερες ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Travisa και VFS Global (η οποία χειρίζεται την επεξεργασία θεωρήσεων από την Ινδία σε πολλές άλλες χώρες), με ινδικές εταιρείες. Αυτό είχε αρχικά ως αποτέλεσμα πολυάριθμα προβλήματα και ανεπάρκειες, αν και η διαδικασία βελτιώθηκε από τότε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εφαρμογές των ινδικών θεωρήσεων χειρίζονται οι εταιρείες Cox και Kings Global Services. Η εν λόγω εταιρεία αντικατέστησε τη διογκωμένη BLS International με ισχύ από τις 21 Μαΐου 2014.

Όταν υποβάλετε αίτηση για ινδική κάρτα Visa, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική φόρμα αίτησης. Δείτε τις συμβουλές και τις οδηγίες για την συμπλήρωση του εντύπου υποβολής αιτήσεων για ινδική κάρτα Visa.

Μαζί με την αίτησή σας και την αμοιβή σας, για μια Ινδική Τουριστική Βίζα θα πρέπει να υποβάλετε το διαβατήριό σας που είναι έγκυρο για τουλάχιστον έξι μήνες και έχει τουλάχιστον δύο κενές σελίδες, μια πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου και λεπτομέρειες της διαδρομής σας. Σε ορισμένες χώρες, μπορεί επίσης να απαιτούνται αντίγραφα αεροπορικών εισιτηρίων και απόδειξη κατοικίας. Η αίτησή σας για την έκδοση βίζας μπορεί να έχει χώρο για τους Ινδούς διαιτητές, αλλά αυτή η ενότητα συνήθως δεν απαιτείται να συμπληρωθεί για τουριστικές βίζες.

Άδειες για προστατευόμενες / περιορισμένες περιοχές στην Ινδία

Ακόμα κι αν έχετε έγκυρη βίζα, υπάρχουν κάποιες απομακρυσμένες περιοχές στην Ινδία που απαιτούν από τους αλλοδαπούς να αποκτήσουν μια άδεια προστατευόμενης περιοχής (PAP) για να τις επισκεφθούν. Αυτές οι περιοχές είναι συνήθως κοντά στα σύνορα ή σχετίζονται με άλλες ανησυχίες ασφαλείας.

Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν τα νησιά Arunachal Pradesh, Andaman και Nicobar, καθώς και μερικά μέρη του βόρειου Himachal Pradesh, Ladakh, Τζαμού και Κασμίρ, Sikkim, Rajasthan, Uttarakhand. Σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτρέπονται μεμονωμένοι τουρίστες, μόνο ομάδες περιηγήσεων / πεζοπορίας.

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για το PAP ταυτόχρονα με την αίτησή σας για τη θεώρηση σας.