Ολοκλήρωση του εντύπου υποβολής αιτήσεων για την ινδική κάρτα Visa

Συμβουλές και λεπτομερείς οδηγίες για την απόκτηση της ινδικής σας κάρτας Visa

Ενημέρωση Νοεμβρίου 2014: Η βίζα κατά την άφιξη στην Ινδία είναι τώρα διαθέσιμη! Ρίξτε μια ματιά στο έντυπο αίτησης για άδειες εισόδου στην Ινδία για να δείτε εάν η χώρα σας πληροί τις προϋποθέσεις για την ελεύθερη είσοδο στην Ινδία και στη συνέχεια να διαβάσετε πώς λειτουργεί η θεώρηση κατά την άφιξη στην Ινδία .

Ενημέρωση τον Ιανουάριο 2013: Το δίμηνο χάσμα για διαμονή στην Ινδία έχει αρθεί.

Σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις για την υποχρέωση θεώρησης από την Ινδία, οι χειρόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται πλέον αποδεκτές.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί την Ινδία πρέπει να συμπληρώσει τη μακροχρόνια αίτηση υποβολής αιτήσεων για ινδική διαμονή στο διαδίκτυο, να την εκτυπώσει και στη συνέχεια να την φέρει σε ένα ινδικό προξενείο μαζί με τις άλλες απαραίτητες φωτογραφίες και έγγραφα.

Παρόλο που ορισμένα τμήματα του εντύπου υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για την Ινδία είναι απλά, άλλα είναι λίγο ασαφή και μπορεί να οδηγήσουν στην άρνηση της αίτησής σας - και τα δίδακτρα σας απορρίφθηκαν!

Πρώτον, μάθετε για τις ταξιδιωτικές βίζες και , στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να περιηγηθείτε στις παγίδες της φόρμας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για την Ινδία.

Συμβουλές για το Έντυπο Αίτησης της Ινδικής Βίζας

Παρόλο που θα πρέπει να απαντήσετε ειλικρινά, μην ανησυχείτε για τον αυστηρό έλεγχο ιστορικού που εκτελείται. Θα πρέπει να ανησυχείτε πρωτίστως για μικρά λάθη σχετικά με το έντυπο ή αιτίες για την επισήμανση της αίτησής σας.

Όταν επιστρέψετε για να επανεξετάσετε / αλλάξετε / επαληθεύσετε τις πληροφορίες, μερικές από τις ερωτήσεις ναι / όχι, όπως «Ήταν οι παπριανοί υπήκοοι παππούδες και γιαγιάδες σας, θα επιστρέψουν στο ναι!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τις απαντήσεις στο 'όχι'.

Πάρτε το χρόνο σας και ολοκληρώστε σωστά την εφαρμογή μέσω της εφαρμογής την πρώτη φορά. Δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές όταν αποθηκευτεί στο σύστημά τους και πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή σε μια νέα φόρμα εάν λάβατε λάθη αργότερα.

Ξεκινώντας με το έντυπο υποβολής αιτήσεων για ινδική κάρτα Visa

Αρχικά, ανοίξτε την επίσημη έντυπη αίτηση ινδικής θεώρησης σε μια καρτέλα ή ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Ενδέχεται να σας ζητηθεί ο επίσημος ιστότοπος να είναι ανασφαλής ή το πιστοποιητικό ασφαλείας να είναι άκυρο. Παρόλο που δεν είναι ιδανικό, μπορείτε ασφαλώς να αγνοήσετε την προειδοποίηση.

Σημείωση: Μόλις επαληθεύσετε για τελευταία φορά το έντυπο αίτησης θεώρησης και το αποθηκεύσετε, δεν μπορείτε να επιστρέψετε για να κάνετε αλλαγές! Αν δείτε αργότερα ότι έχετε κάνει κάποιο λάθος, πρέπει να ξεκινήσετε μια ολοκαίνουργια φόρμα. Καταγράψτε τον προσωρινό αριθμό αρχειοθέτησης που σας παρέχεται για αναφορά σε περίπτωση που χάσετε σύνδεση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Επιλέγοντας μια ινδική αποστολή

Η εσφαλμένη επιλογή της ινδικής αποστολής στην κορυφή του εντύπου είναι ο # 1 λόγος που απορρίπτονται αμέσως οι αιτούντες.

Η ινδική αποστολή πρέπει να είναι το προξενείο στο οποίο υποβάλλετε αίτηση. Εάν κάνετε αίτηση στο σπίτι σας στις ΗΠΑ, μην επιλέξετε ένα προξενείο που βασίζεται αποκλειστικά στην απόσταση οδήγησης. Η αποστολή της Ινδίας βασίζεται στο πού ζείτε και εφαρμόζετε αυτή τη στιγμή (δηλαδή εάν η μόνιμη διεύθυνσή σας βρίσκεται στο Σικάγο αλλά εργάζεστε στην Μπανγκόκ για ένα μήνα, επιλέξτε την αποστολή της Μπανγκόκ).

Συμβουλή: Υπάρχει ώθηση για να υποβάλετε αίτηση για την ινδική βίζα στη χώρα σας. Ορισμένα ινδικά προξενεία, όπως αυτά της Μαλαισίας , δεν θα δέχονται αιτήσεις από μη κατοίκους. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ένα έντυπο μη μόνιμου κατοίκου στο προξενείο εάν κάνετε αίτηση μακριά από μόνιμη διεύθυνση.

Ολοκλήρωση του εντύπου υποβολής αιτήσεων για την ινδική κάρτα Visa

Τα πεδία με προφανείς απαντήσεις έχουν παραλειφθεί παρακάτω.

Εκπαιδευτικά Προσόντα

Παρούσα και μόνιμη διεύθυνση

Όταν υποβάλλετε αίτηση στις ΗΠΑ, η παρούσα διεύθυνση πρέπει να βρίσκεται εντός της εμβέλειας της αποστολής της Ινδίας που επιλέξατε στην κορυφή της φόρμας. Θα σας ζητηθεί να αποδείξετε ότι κατοικείτε στην παρούσα διεύθυνση (π.χ. αντίγραφο της άδειας οδήγησης ή του ονόματος σας σε πρόσφατο λογαριασμό κοινής ωφέλειας).

Εάν υποβάλετε αίτηση για την ινδική βίζα σας ενώ βρίσκεστε ήδη στο εξωτερικό, θα πρέπει να αναφέρετε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σας ως τη σημερινή σας διεύθυνση. Η μόνιμη διεύθυνσή σας είναι η διεύθυνση κατοικίας σας στις ΗΠΑ, την Ευρώπη κ.λπ.

Οικογενειακά στοιχεία

Ακόμη και αν ο / η σύζυγός σας, ο πατέρας σας ή η μητέρα σας έχουν αποβιώσει, πρέπει να αναφέρετε τα πλήρη ονόματα και τις ημερομηνίες γέννησής τους.

Επιλέγοντας ένα επάγγελμα για την ινδική βίζα

Εάν υποβάλλετε αίτηση για τουριστική βίζα, να είστε προσεκτικοί από τις πολλές επιλογές που σχετίζονται με δημοσιογράφους που αναφέρονται στο drop down box του επαγγέλματος - ίσως να απορριφθείτε και να ζητήσετε να υποβάλετε αίτηση για μια δύσκολη προς λήψη θεώρηση δημοσιογράφων. Η επιλογή 'UNEMPLOYED' δεν συνιστάται επίσης. Απλά επιλέξτε 'ΑΛΛΑ' και εισάγετε ένα επάγγελμα στο παρακάτω πεδίο.

Είδος και διάρκεια της ινδικής θεώρησης

Μην επιλέγετε "TOURIST" ως τύπο θεώρησης εκτός αν το ακολουθήσετε με το "TOURISM" στο πεδίο "Σκοπός της επίσκεψης". Άλλοι τύποι θεωρήσεων θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο επεξεργασίας και θα εξεταστούν περισσότερο από το προξενείο. Δείτε περισσότερα για τους τύπους των ινδικών θεωρήσεων .

Το προεπιλεγμένο μήκος για μια τουριστική βίζα είναι τυπικά έξι μήνες, ωστόσο, ορισμένα προξενεία, όπως το ένα στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης , χορηγούν μόνο τρεις μήνες ινδικές θεωρήσεις υπό κανονικές συνθήκες.

Λεπτομέρειες ταξιδιού

Χώρες που επισκέφτηκαν τα τελευταία 10 χρόνια

Αυτό το πεδίο στο έντυπο της αίτησης για την έκδοση βίζας από την Ινδία είναι μικρό και οι σοβαροί ταξιδιώτες μπορεί να μην έχουν περιθώριο να καταγράψουν όλες τις χώρες τους. Αν εξαντλήσετε το διάστημα, καταγράψτε τις περισσότερες χώρες και, στη συνέχεια, επισυνάψτε μια επίσημη επιστολή στην αίτησή σας που αναφέρει τις υπόλοιπες χώρες που επισκεφθήκατε τα τελευταία 10 χρόνια. Να είστε ευγενικοί και να συμπεριλάβετε τον αριθμό του διαβατηρίου σας, τον αριθμό του αρχείου θεώρησης και την υπογραφή σας στην επιστολή.

Εάν δεν αναφέρετε μια χώρα για την οποία έχετε ήδη σφραγίδα στο διαβατήριό σας, μπορεί να είναι ένας λόγος για να απορριφθεί.

Αναφορές στην Ινδία

Εάν υποβάλλετε αίτηση για την ινδική βίζα σας στο εξωτερικό, μπορείτε να αναφέρετε τον τρέχοντα σας ξενοδοχείο / ξενώνα ως τοπική αναφορά. Αν κάνετε αίτηση ενώ βρίσκεστε στο σπίτι, αναφέρετε έναν γείτονα, εργοδότη ή συνάδελφο.

Η αναφορά σας στην Ινδία μπορεί να είναι το πρώτο σας ξενοδοχείο όπου σκοπεύετε να μείνετε. Οι αναφορές πιθανώς δεν θα ελεγχθούν, ωστόσο, δεν μπορείτε να αφήσετε το πεδίο κενό.

Ολοκλήρωση του εντύπου αίτησης για την έκδοση Visa από την Ινδία

Αν σας ζητηθεί, μην ανησυχείτε για τη μεταφόρτωση μιας ψηφιακής φωτογραφίας. θα χρειαστεί να μεταφέρετε μαζί σας στο προξενείο δύο πρόσφατες, επίσημες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου (2 ίντσες x 2 ίντσες σε λευκό φόντο) - μην τις συρραφήσετε ούτε τις συνδέσετε στην εφαρμογή μόνοι σας!

Θυμηθείτε, αφού αποθηκεύσετε και επαληθεύσετε την αίτησή σας, δεν μπορείτε να κάνετε άλλες αλλαγές. Θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μια επιβεβαίωση με τον αριθμό κατάθεσης θεωρήσεων και θα δοθεί ένα αντίγραφο της αίτησης σε μορφή Adobe PDF.

Μην κάνετε λάθος, μόνο και μόνο επειδή η δική σας αίτηση εισαγωγής θεώρησης διαφυλάσσεται στο σύστημά τους, δεν σημαίνει ότι έχετε υποβάλει αίτηση - πρέπει ακόμα να εκτυπωθεί, να υπογραφεί και να μεταφερθεί σε ένα ινδικό προξενείο!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην πανικοβάλείτε όταν ελέγχετε για λάθη μόλις εκτυπώσετε την εφαρμογή! Είναι φυσιολογικό η ολοκληρωμένη αίτηση για την έκδοση βίζας στην Ινδία να έχει κενά πεδία για ερωτήσεις που δεν ζητήσατε ποτέ.

Ο χρόνος επεξεργασίας για την ινδική βίζα διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. αν εγκριθεί, ο χρόνος παραμονής σας στην Ινδία αρχίζει να τρέχει αμέσως και όχι κατά την ημερομηνία που εισέρχεστε στην Ινδία.