Μια ματιά στις τιμές στο Χονγκ Κονγκ

Μέσες τιμές για αγαθά και υπηρεσίες στο Χονγκ Κονγκ

Το εάν το Χονγκ Κονγκ είναι φθηνό ή ακριβό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που έθεσαν πιθανοί επισκέπτες στην πόλη. Έχει τη φήμη ότι είναι μία από τις πιο φημισμένες πόλεις του κόσμου.

Το Χονγκ Κονγκ έχει σίγουρα τη δυνατότητα να προκαλέσει επιδρομή στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Είναι δυνατόν να ξοδέψετε περισσότερα για τις μικρές πολυτέλειες της ζωής στο Χονγκ Κονγκ από οπουδήποτε αλλού στη γη - και τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο Χονγκ Κονγκ σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αδειάσετε το πορτοφόλι σας.

Αλλά η πόλη δεν χρειάζεται να είναι μια ακριβή πρόταση. Είναι πιο εύκολο να εξοικονομήσετε χρήματα εδώ από ό, τι στις περισσότερες άλλες πόλεις του κόσμου - υπάρχουν μειωμένες τιμές μεταφοράς, φθηνά τρόφιμα και πολλά αξιοθέατα και εμπειρίες που είναι εντελώς δωρεάν. Παρακάτω, εξετάζουμε τη μέση τιμή των αγαθών και των υπηρεσιών.

Τιμή διαμονής στο Χονγκ Κονγκ

Κάτσε κάτω; αυτό θα σας ενοχλήσει. Το Χονγκ Κονγκ έχει μερικά από τα πιο συμπιεσμένα ακίνητα στον κόσμο και τα ξενοδοχεία είναι πολύ απασχολημένα - αυτό σημαίνει ότι τα δωμάτια είναι εξαιρετικά υψηλά και αυτό ωθεί τις τιμές ψηλότερα. Αναμείνετε να πληρώσετε HK $ 1.800 (US $ 230) και προς τα πάνω για πέντε αστέρων και HK $ 600 (US $ 77) και επάνω για ένα τριών αστέρων. Οι διαμονές σε ξενώνες και κοιτώνες αρχίζουν τόσο χαμηλά όσο τα 150 δολάρια (US $ 20), αν και είναι πολύ χαμηλής ποιότητας. Δείτε τις επιλογές μας για τα καλύτερα ξενοδοχεία του Χονγκ Κονγκ κάτω των $ 100 , αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Τιμή μεταφοράς στο Χονγκ Κονγκ

Φτηνές, φτηνές και φθηνές Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει ένα φανταστικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, όπου οι τιμές διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα για να προσπαθήσουν και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους από τη χρήση αυτοκινήτων στους δρόμους που έχουν φράξει την κυκλοφορία.

Ένα εισιτήριο Star Ferry για να διασχίσει το λιμάνι είναι μόνο HK $ 3.40 (US $ 0.40), ενώ ένα MTR βόλτα γύρω από το κέντρο θα κοστίσει περίπου HK $ 12 (US $ 1.50).

Τιμή φαγητού στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ δεν είναι μόνο ένα φανταστικό μέρος για φαγητό, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για να φάτε καλά. Υπάρχουν καντονέζικα εστιατόρια σε κάθε γωνιά του δρόμου και το κλασικό combo του ρυζιού και το char siu μπορούν να πάνε για μόλις $ 30 ($ 4), αν και η τιμή των 60 $ ($ 8) είναι πιο πιθανή.

Το Dim Sum, το κινέζικο BBQ και άλλα τοπικά αγαπημένα είναι επίσης φθηνά. Κόστος άλμα εάν θέλετε να φάτε βρετανικό ή διεθνές φαγητό, με ένα αξιοπρεπές μέρος burger χρεώνοντας HK $ 100 (US $ 13) και ένα δείπνο στο Gadon Ramsey της Bread Street Κουζίνα HK $ 200 (US $ 25)

Τιμή Outing στο Χονγκ Κονγκ

Εάν σας αρέσει μια πίντα ή τρία, το Χονγκ Κονγκ έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει το πορτοφόλι σας. Μια πίντα τοπικής λάχερας στο Lan Kwai Fong θα σας επαναφέρει στο χέρι τα 60 δολάρια (8 δολάρια) και τα κοκτέιλ θα φτάσουν τα 100 χιλιάδες (US $ 13). Υπάρχουν τακτικά Happy Hours που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους. Μακριά από τα μπαρ, ένα εισιτήριο κινηματογράφου είναι περίπου HK $ 60 (US $ 8) και ένα καραμέλα καφέ HK $ 30 (US $ 4). Σημαίνει ότι τα παρεπόμενα μπορούν πολύ γρήγορα να συσσωρεύονται.

Φτηνές ή ακριβές;

Τελικά, το Χονγκ Κονγκ μπορεί να είναι μια σχετικά φτηνή αργία. Προσέξτε στα τοπικά εστιατόρια, περπατήστε στους δρόμους και αγοράστε και μείνετε σε ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων και δεν θα φύγετε με μια κενή τσέπη. Αλλά επιλέξτε μπριζόλες και πίντες εισαγόμενης μπύρας και λογαριασμούς πιστωτικής κάρτας θα στοιβάζονται γρήγορα.