Οδηγός επισκεπτών του ιδρύματος Henri Cartier-Bresson

Ένα Ίδρυμα αφιερωμένο στην Τέχνη της Φωτογραφίας

Εξαιρετικά αφιερωμένο στο μέσο της φωτογραφίας, το Fondation Henri Cartier-Bresson άνοιξε το 2003 σε συνεργασία με τον επώνυμο και παγκοσμίου φήμης φωτογράφο της Γαλλίας. Το Fondation Henri Cartier-Bresson, που στεγάζεται σε ένα περίτεχνο κτίριο τέχνης-διακόσμου που χρονολογείται από το 1912, αποτελείται από δύο εκθεσιακούς χώρους που ενώνουν μια ελκυστική σπειροειδή σκάλα (που απεικονίζεται στα αριστερά) . Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες δεν βλέπουν ποτέ αυτή την ποιοτική συλλογή που βρίσκεται σε μια κατοικημένη περιοχή του νότιου Παρισίου, αξίζει τον κόπο του μετρό εάν ενδιαφέρεστε για την ιστορία και την τέχνη της φωτογραφίας και απολαύστε την εξερεύνηση μικρότερων συλλογών.

Φωτισμός στους μεγάλους φακούς του εικοστού αιώνα

Το Ίδρυμα, αν και είναι ακόμα νέος, παρουσιάζει τρία εκθέματα το χρόνο και έχει ήδη γίνει ένας από τους σημαντικότερους εκθεσιακούς χώρους του Παρισιού για το φωτογραφικό μέσο. Εκτός από τις προσωρινές προβολές για διάφορες πτυχές του έργου του Cartier-Bresson, το ίδρυμα πρόσφατα διοργάνωσε επιτυχημένα εκθέματα σε φωτογράφους όπως οι August Sander, Willy Ronis και Robert Doisneau και βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας μόνιμου αρχείου στο Henri Cartier-Bresson's εργασία που θα είναι συνηθισμένη σε μελετητές, ιστορικούς και άλλους μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τοποθεσία και πληροφορίες επικοινωνίας

Διεύθυνση: 2, αδιέξοδο Lebouis, 14ο διαμέρισμα
Μετρό: Gaite (γραμμή 13) ή Montparnasse (γραμμή 4,6,12,13)
Τηλ .: +33 (0) 156 802 700
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Ωρες λειτουργίας

Το Ίδρυμα είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή , από τις 13:00 έως τις 18:30. Προσπαθήστε να φτάσετε το αργότερο μέχρι τις 18:00 για να αγοράσετε εισιτήρια για να εξασφαλίσετε ότι θα σας επιτραπεί η είσοδος.


Σάββατο: 11:00 π.μ. έως 6:45 μ.μ.
Εκτεταμένες ώρες και δωρεάν είσοδος στα βράδια της Τετάρτης: 6:30 έως 8:30 μ.μ. Κλειστά: Δευτέρα, γαλλικές αργίες και μεταξύ της Ημέρας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Αδεια

Εισιτήρια με μειωμένη τιμή: Επισκέπτες ηλικίας κάτω των 26 ετών και ηλικιωμένοι
Είσοδος ελεύθερη: Τετάρτη βράδυ από τις 6:30 έως τις 8:30 μ.μ.

Τρέχοντα και Προσεχείς Εκθέματα στο Ίδρυμα Henri Cartier-Bresson

Για να δείτε το τρέχον πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε αυτή τη σελίδα.

Μου άρεσε αυτό; Διαβάστε αυτά τα σχετικά χαρακτηριστικά στο About.com Ταξίδι Παρίσι: