Γαλλικές δημόσιες αργίες το 2016

Πότε πρέπει να προσέχετε για κλεισίματα και περιορισμένες ώρες λειτουργίας

Οι δημόσιες και αργίες στη Γαλλία σηματοδοτούν είτε τις εθνικές κρατικές εκδηλώσεις (όπως η μέρα της Βαστίλης, η Ημέρα της Απατης) είτε οι θρησκευτικές (και κατά κύριο λόγο καθολικές) περιστάσεις. Παρακάτω είναι ένας πλήρης κατάλογος των νόμιμων γαλλικών αργιών το 2016 (εκτός από τις διακοπές όπως το Ραμαζάνι, Χανουκά, Πάσχα, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κλπ., Που δεν γιορτάζονται ως αργίες).

Παρακαλείστε να σημειώσετε: Στο Παρίσι, τα σημαντικότερα μουσεία και μνημεία της πόλης κλείνουν γενικά την Ημέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά.

Σε πολλές από τις άλλες διακοπές που αναφέρονται παρακάτω, πολλές επιχειρήσεις, εστιατόρια και κυβερνητικοί χώροι, μουσεία και μνημεία είναι κλειστά για το κοινό. Άλλοι κατέχουν περιορισμένες και συγκεκριμένες ώρες στις αργίες, κλείνοντας και εκ νέου ανοίγοντας σε ασυνήθιστες και μερικές φορές ενοχλητικές ώρες. Για να αποφύγετε την απογοήτευση και την απογοήτευση, σας συνιστούμε να ελέγξετε τις επίσημες ιστοσελίδες και / ή να καλέσετε μπροστά για να μάθετε αν ο επιθυμητός προορισμός σας θα είναι ανοιχτός σε μια δεδομένη ημέρα.

Γαλλικές Τραπεζικές Διακοπές το 2016:

Τι είναι ανοικτό για τα Χριστούγεννα και τη χειμερινή περίοδο διακοπών;

Μπορεί να αναρωτιέστε τι είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου διακοπών στο Παρίσι και, ευτυχώς, έχουμε τις απαντήσεις (ή το μεγαλύτερο μέρος αυτών, έτσι κι αλλιώς.

Δείτε 6 φανταστικούς τρόπους για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα στο Παρίσι για ιδέες για το τι πρέπει να κάνετε και λεπτομέρειες για το τι είναι ανοιχτό γύρω από την πόλη. Εν τω μεταξύ, εάν είστε αρκετά τυχεροί για να βρίσκεστε στην πόλη για παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Παρίσι, ο πλήρης οδηγός μας για να φέρετε το "nouvel an" στην πόλη του φωτός θα εξασφαλίσει ότι έχετε όλες τις πληροφορίες για το πού να κατευθυνθείτε προς αφθονία και αξέχαστη βραδιά.

Τι είναι το κλείσιμο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών;

Εκτός από την ημέρα της Βαστίλης, τις εθνικές αργίες της Γαλλίας, το καλοκαίρι δεν έχει πολλές επίσημες αργίες. Ωστόσο, επειδή πολλοί Παριζοί βγαίνουν από την πόλη για διακοπές στο νότο της Γαλλίας ή στο εξωτερικό, μπορούν να αισθάνονται απίστευτα ήσυχα γύρω από την πόλη και πολλά εστιατόρια, αρτοποιεία και άλλες επιχειρήσεις κλείνουν για καλοκαιρινές διακοπές.

Ευτυχώς για τους τουρίστες, τα περισσότερα μουσεία και μνημεία παραμένουν ανοικτά, καθώς το καλοκαίρι είναι η κορυφαία τουριστική περίοδος. Δείτε τον πλήρη οδηγό μας για την επίσκεψη στο Παρίσι το καλοκαίρι για περισσότερες λεπτομέρειες και πλήρεις εποχιακές συμβουλές για το τι πρέπει να δείτε και να κάνετε, ενώ οι ντόπιοι είναι έξω από την πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αυτές τις σχετικές λειτουργίες: