Η 50η επέτειος της Disneyland για την ευτυχισμένη γιορτή στη Γη

Το 2005, η Disneyland γιόρτασε την 50ή επέτειό της με παγκόσμια εκδήλωση με τίτλο "Η ευτυχισμένη γιορτή στη γη". Εστιάζοντας στο πάρκο της Καλιφόρνιας όπου ξεκίνησαν όλα, το πάρτυ εξαπλώθηκε σε όλα τα πάρκα της Disney, συμπεριλαμβανομένου του Disney World στη Φλόριντα .

Η Disney έριξε τις στάσεις για την 50ή επέτειό της

Όταν ο άνθρωπος που είναι πιο γνωστός για τον κόσμο του Mickey Mouse και πρωτοποριακά κινούμενα χαρακτηριστικά, πρότεινε πρώτα να οικοδομήσει ένα οικογενειακό πάρκο μεγάλης κλίμακας, όπου οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούσαν να διασκεδάσουν μαζί, οι κριτικοί έριξαν την ιδέα του ως "Disney's Folly". Πράγματι, όταν η Disneyland άνοιξε για πρώτη φορά στις 17 Ιουλίου 1955 , ήταν κάτι καταστροφικό.

Ο αρχαιολογικός χώρος ήταν αραιοκατοικημένος, η άσφαλτος δεν θεραπεύθηκε τελείως, οι βόλτες δεν λειτουργούσαν και το buzz ήταν αρκετά ζοφερό. Αλλά ένας αποφασισμένος Walt Disney έμαθε από τα λάθη του και γυαλισμένο το αγαπημένο του πάρκο μέχρι να γίνει λαμπερό στολίδι.

Πενήντα χρόνια αργότερα, το τολμηρό όραμα της Walt Disney είχε περισσότερο από το να αντισταθεί στη δοκιμασία του χρόνου. Η Disneyland και η παγκόσμια αλυσίδα της εταιρείας που είναι τώρα γνωστά ως θεματικά πάρκα είναι κάτι περισσότερο από απλά meccas διακοπές. είναι πολιτιστικά αξιοθέατα, εκκολαπτήρια για τεχνολογικές και βιομηχανικές καινοτομίες, και trendsetters για τα πάντα, από το λιανικό εμπόριο μέχρι το σχεδιασμό του ξενοδοχείου. Σθεναρά εδραιωμένη στη συλλογική μας συνείδηση, ένα ταξίδι στα πάρκα της Disney είναι ένα τελετουργικό ταξίδι για παιδιά και οικογένειες. Και είναι τόποι στους οποίους επιστρέφουμε, ώστε να μπορέσουμε να επανασυνδεθούμε με το παρελθόν μας και να δημιουργήσουμε νέες μνήμες.

Μόνο είχε νόημα, λοιπόν, ότι η εταιρεία θα είχε αποσύρει όλες τις στάσεις για ένα χτύπημα 50 χρόνων.

Μετά τις επιτυχημένες πολυετείς προωθήσεις του Walt Disney World που χτίστηκαν γύρω από την 25η επέτειο του θέρετρου της Φλόριντα, τη χιλιετία και τα 100α γενέθλια του Walt Disney, η εταιρεία παρουσίασε το "The Happiest Celebration on Earth", ένα 18μηνο φεστιβάλ που ξεκίνησε τον Μάιο 5, 2005.

Το επίκεντρο ήταν το αυθεντικό πρωτότυπο της Καλιφόρνιας (όπου το γεγονός ήταν εναλλακτικά γνωστό ως το "Happiest Homecoming on Earth"), αλλά τα θέρετρα στη Φλόριντα, την Ιαπωνία και τη Γαλλία εντάχθηκαν στον εορτασμό και σε ένα πρωτοφανές παγκόσμιο, πολυχώρο φετ-α-θόνι.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, όλα τα πάρκα ανέλαβαν νέα (και, σε ορισμένες περιπτώσεις, βελτιωμένα) αξιοθέατα, εκδηλώσεις και χαρακτηριστικά. Και στην περίπτωση της Disneyland του Χονγκ Κονγκ, η εταιρεία παρουσίασε ένα ολόκληρο νέο πάρκο.

Η πιο ευτυχισμένη γιορτή στη Γη στη Disneyland

Η Disneyland, το πάρκο όπου ξεκίνησε όλα, ξεκίνησε την πιο ευτυχισμένη γιορτή στη γη με πολλά νέα αξιοθέατα και ειδικές εκδηλώσεις. Μεταξύ των κύριων παραστάσεων 18 μηνών:

Εκτός από τα νέα αξιοθέατα, η Disneyland λούζει το κεντρικό της στοιχείο Sleeping Beauty Castle με ένα φρέσκο ​​παλτό χρώματος, βασιλικά αξεσουάρ, φωτισμό αιχμής και άλλες βελτιώσεις. Οι επισκέπτες που έστειλαν τα στιγμιότυπα διακοπών της Disney προβλήθηκαν στο The Happiest Faces on Earth ... Ένα άλμπουμ της οικογένειας Disney. Οι καλλιτέχνες τοποθετούν τις μικρές φωτογραφίες για να δημιουργήσουν μεγάλες κολάζ φωτογραφιών από τα κλασικά αξιοθέατα και τους χαρακτήρες της Disney. Και το αδελφό πάρκο Disney's California Adventure εισήγαγε ένα Block Bash Party για να τιμήσει την επέτειο.

Ενδεχομένως να σας ενδιαφέρει να ανακαλύψετε πώς η Disneyland γιορτάζει την 60ή επέτειό της το 2015. Ειδικά χαρακτηριστικά ήταν το Paint the Night Parade.

Η πιο ευτυχισμένη γιορτή στη Γη στο Disney World

Η Disneyland μπορεί να είναι το πάρκο όπου όλα άρχισαν και το επίκεντρο της εκδήλωσης 50ης επετείου, αλλά η Disney World προσχώρησε στις εορταστικές εκδηλώσεις με πολλά νέα αξιοθέατα.