Τα γλυπτά Borrego Springs των λιβαδιών Galleta

Τα καταπληκτικά προϊστορικά γλυπτά χάλυβα φέρνουν την έρημο στη ζωή

Κάπου στη σκληρή, αραιή έρημο του Borrego Springs περνάει μαζικά μαμούθ, φίδι, δόντι σπαθί, gomphotherium, καμήλα, πουλιά και λεβιές. Πραγματικά. Και δεν είναι κάποια σειρά ταινιών του Χόλιγουντ. Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές οθόνες γλυπτικής που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ.

Έχω καλύψει άλλα καλλιτεχνικά και γλυπτά μυστικά γύρω από το Σαν Ντιέγκο, συμπεριλαμβανομένου του Magical Garden της Βασίλισσας Καλιφίας , της Αρκούδας στο UCSD και του Scripps Turd .

Υπάρχει όμως μια συλλογή γλυπτών, όπου η έντονη έρημη ατμόσφαιρα δίνει το έργο τέχνης ακόμη περισσότερο σε οπτικό αντίκτυπο.

Ένα Όραμα Γλυπτικής για τα Κτήματα των Γαλετών

Ο Dennis Avery, ιδιοκτήτης της γης Galleta Meadows Estates στο Borrego Springs, είδε την ιδέα της προσθήκης ελευθέρας τέχνης στην ιδιοκτησία του με πρωτότυπα χαλύβδινα συγκολλημένα γλυπτά που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη / συγκολλητή Ρικάρντο Μπράτσα, με έδρα το Perris της Καλιφόρνια.

Τα κοσμήματα μεγέθους ζωής ή μεγαλύτερου μεγέθους είναι από πλάσματα που κάποτε περιπλανήθηκαν στην κοιλάδα Borrego όταν ήταν ένα καταπράσινο δάσος. Τα μαμούθ, οι καμήλες, οι χελώνες, τα άγρια ​​άλογα και οι γιγαντιαίες σκνίπες είναι μερικά από τα κομμάτια που προσελκύουν τους περίεργους στην πόλη.

Ο Avery, της περιουσίας του Label Avery, κατέχει περίπου τρία τετραγωνικά μίλια ανέγερσης ιδιοκτησίας σε όλο το Borrego Springs. Αναθέτει στη Breceda το 2008 τη δημιουργία μιας συλλογής μεταλλικών προϊστορικών πλασμάτων.

Η δημιουργία γλυπτών Borrego Springs

Η επίδειξη, που ονομάστηκε "Sky Art" από την Avery, ξεκίνησε την άνοιξη του 2008 με την τοποθέτηση οικογένειας gomphotheres, προϊστορικών θηλαστικών που μοιάζουν με ελέφαντες που περιχώρησαν τη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Σαν Ντιέγκο, πριν από 4 εκατομμύρια χρόνια.

Το μεγαλύτερο από τα χτενισμένα πλάσματα του Breceda έχει μήκος 12 πόδια και μήκος 20 πόδια.

Μόλις λίγα χρόνια, η συλλογή αναπτύχθηκε για να συμπεριλάβει γλυπτά ζώων που βρέθηκαν κάποτε στην περιοχή, όπως σπανιότατες γάτες, γιγάντιες χελώνες, προϊστορικές καμήλες, κολομβιανούς μαμούθι, ταπιέρες Merriam, εξαφανισμένα άλογα, λιθανάλευρα και μαζικά πουλιά.

Η περίεργη συλλογή του Avery, πολλά από τα οποία είναι ορατά από το Borrego Springs Road, αυξήθηκε ακόμη πιο μοναδικά με την προσθήκη - κάπως ακατάπαυστα - ανθρώπινων μορφών όπως ο χρυσός ανθρακωρύχος, ισπανικός padre, ιθαγενής αμερικανός, αγρότες και δημοφιλείς δεινοσαύροι, , velociraptor, αλλοζώρου και Tyrannosaurus rex.

Συνολικά, υπάρχουν 129 μορφές των δημιουργιών του Breceda.

Η πιο πρόσφατη από τις δημιουργίες του Breceda είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή - ένα φίδι με μήκος 350 ποδιών που φουντώνει και φεύγει από την άμμο της ερήμου. Με το κεφάλι ενός δράκου και μιας ουράς κροταλίας, το φίδι, το οποίο κοστίζει περίπου 40.000 δολάρια, χρειάστηκε τέσσερις μήνες για να κατασκευάσει και άλλα τρία μήνες για να το κατασκευάσει στο Borrego Springs.

Παρόλο που οι δημιουργίες του Ricardo Breceda αποτελούν μέρος της συλλογής Galleta Meadows Sky Art του Avery, ο θηλασμός δεν βρίσκεται μόνο σε ένα μόνο μέρος. Τα περισσότερα από τα γλυπτά μπορούν να βρεθούν κατά μήκος της οδού Borrego Springs τόσο βόρεια όσο και νότια του κέντρου του Borrego Springs. Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής είναι διάσπαρτα βόρεια του Χριστουγέννου Κύκλου, ο κυκλικός κόμβος στο κέντρο του Borrego Springs. Ορισμένα άλλα γλυπτά εμφανίζονται νότια του Χριστουγεννιάτικου Κύκλου κατά μήκος του Borrego Springs Road πριν φτάσετε στην οδό Pass Yaqui.

Πώς να δείτε τα γλυπτά Borrego Springs

Τα πλάσματα Breceda μπορούν να φανούν εύκολα από το αυτοκίνητό σας κατά την οδήγηση, αλλά μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας από το πεζοδρόμιο και να σηκωθείτε κοντά για να τραβήξετε φωτογραφίες. Ακριβώς να είστε προσεκτικοί δεδομένου ότι βρίσκεστε στο περιβάλλον της ερήμου, οπότε θα χρειαστεί να λάβετε προφυλάξεις επειδή είστε σε χώρα κροτίδων. Επιπλέον, να γνωρίζετε ότι υπάρχει κυκλοφορία που ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα κατά μήκος του Borrego Springs Road.