Η αντίληψη του Άγιου Βασίλη στην Ουκρανία

Οι διαφορές μεταξύ του Αγίου Νικολάου και του πατέρα Frost

Υπάρχουν δύο τρόποι να απευθυνθείς ο Άγιος Βασίλης στην Ουκρανία , ο οποίος μπορεί να πάει με το όνομα Svyatyy Mykolay, ο οποίος είναι ο Άγιος Νικόλαος ή ο Did Moroz, ο πατέρας Frost.

Αν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στην Ουκρανία τα Χριστούγεννα , ίσως είναι καλή ιδέα να μάθετε λίγο περισσότερο για το ποιος επισκέπτεται τα παιδιά και τις ντους τους με δώρα. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Ουκρανών είναι Ανατολικοί Ορθόδοξοι, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας γιορτάζει την Ημέρα των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου σύμφωνα με το ορθόδοξο θρησκευτικό ημερολόγιο.

Επειδή οι παραδόσεις διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και οικογένεια σε οικογένεια, μπορεί να είναι είτε Svyatyy Mykolay ή Did Moroz που επισκέπτονται παιδιά για τις ουκρανικές διακοπές των Χριστουγέννων και μπορεί να επισκεφθεί την Ημέρα του Αγίου Νικολάου, την Παραμονή των Χριστουγέννων ή και τα δύο.

Άγιος Νικόλαος

Η Ημέρα του Αγίου Νικολάου, ή η Svyatyy Mykolay, είναι μια γιορτή ενός από τους σημαντικότερους αγίους της χώρας. Είναι ώρα φιλανθρωπίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εκδίδει συνήθως μια δήλωση που ευχόμαστε Ουκρανοί και παιδιά της Ουκρανίας μια ευτυχισμένη Ημέρα Αγίου Νικολάου με μια συμβουλή να θυμόμαστε την λιγότερο τυχερή αυτή την ημέρα.

Στα κατά κύριο λόγο ορθόδοξα έθνη, η Ημέρα του Αγίου Νικολάου παρατηρείται στις 19 Δεκεμβρίου, κατά την οποία ο Σβιάτυ Μυκολάι είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην Ουκρανία εξαιτίας της πλειοψηφίας του πληθυσμού της Ουκρανίας που συνδέεται με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Ουκρανία έχει μια αξιοπρεπή ρωμαιοκαθολική πληθυσμό, οπότε αν επισκέπτεστε την Ουκρανία στις 6 Δεκεμβρίου, μπορείτε να ακούσετε για το Svyatyy Mykolay που επισκέπτεται τα παιδιά με δώρα εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με το Ρωμαϊκό Καθολικό Ημερολόγιο.

Ο ουκρανικός Άγιος Νικ είναι συνήθως ντυμένος με τη ρόμπα του κόκκινου επισκόπου και ένα καπέλο. Συνοδεύεται από αγγέλους, ή μερικές φορές άγγελο και διάβολο, οι οποίοι υπενθυμίζουν τόσο το καλό όσο και το κακό στη συμπεριφορά ενός παιδιού. Αυτή είναι η ημέρα που δίνει τα δώρα στα παιδιά. Μπορεί επίσης να αφήσει ένα διακόπτη ή ένα υποκατάστημα ιτιάς κάτω από το μαξιλάρι ενός παιδιού για να τους προειδοποιήσει για την καλύτερη συμπεριφορά τους.

Η παράδοση του Sviatyij Mykolai συνδέεται επίσης με την αρχή του κρύου καιρού.

Πατέρα Frost

Όπως ο Ded Moroz της Ρωσίας, ή ο πατέρας Frost, που ονομάζεται μερικές φορές ο παππούς Frost, ο Moroz είναι Χριστουγεννιάτικη φιγούρα που φέρνει δώρα στα παιδιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Είναι ισοδύναμο του πατέρα των Χριστουγέννων στην αμερικανική παράδοση. Μήπως Moroz φοράει γούνα πατούσα, ένα ημι-στρογγυλό καπέλο γούνας, και αισθάνθηκε μπότες στα πόδια του. Έχει μια μακρά λευκή γενειάδα. Περπατάει με ένα μακρύ μαγεμένο προσωπικό και μερικές φορές βόλτα με ένα φορείο. Μήπως Moroz συνοδεύεται συνήθως από την εγγονή του, Snihuronka, επίσης γνωστή ως κορίτσι χιονιού, που φοράει μακρά ασημί μπλε ρόμπες και ένα γούνινο καπάκι ή ένα κορώνα σαν νιφάδα χιονιού.

Οι ρίζες του χαρακτήρα του Did Moroz εκπορεύουν τον Χριστιανισμό ως σλαβικό μάγο χειμώνα, σε μερικά βιβλία είναι γιος σλαβικών θεοτήτων παγανιστών. Στη σλαβική μυθολογία, ο Frost είναι γνωστός ως δαίμονας χιονιού.