Μνημείο Πολιτειακής Πολιτείας

Το λαμπερό υπόβαθρο του Οχάου

Βρισκόμενος στην άμμο της παραλίας Waikiki , το Diamond Head είναι μεγάλος. Κάποιοι το αποκαλούν Κρατήρας Diamond Head. Το ονομάζουμε αυτό που πρέπει να δούμε.

Προέλευση του Diamond Head

Το Diamond Head είναι γνωστό στη Χαβάη ως Le'ahi που σημαίνει "φρύδι (lea) του κιτρινόπτερου τόνου (ahi)." Πήρε το αγγλικό όνομά της στα τέλη του 1700 όταν βρετανοί ναυτικοί είδαν κρυστάλλους ασβεστίου που ήταν αφρώδεις στον ήλιο και πίστευαν ότι είχαν βρει διαμάντια.

Γεωλογικά, είναι ένας κώνος κώνου σχηματισμένος από μια σειρά εκρηκτικών εκρήξεων πριν από 150.000 χρόνια.

Να πάρει εκεί

Μπορείτε να φτάσετε εκεί με λεωφορείο, αυτοκίνητο ή ταξί. Πήραμε ένα λεωφορείο κοντά στο ξενοδοχείο μας στο κατώτατο σημείο του δρόμου που οδηγεί στην πύλη που σας μεταφέρει σε αυτό το μνημείο. Διαβάζετε αυτό το δικαίωμα. Θα κάνετε μερικές περπάτημα για να δείτε Diamond Head.

Το Diamond Head State Monument βρίσκεται δίπλα στο Diamond Head Rd. μεταξύ Makapu'u και 18th Ave. στη νότια όχθη του Oahu . Είναι ακριβώς στην ακτή νοτιοανατολικά της Waikiki . Υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης.

Εγκαταστάσεις

Το μόνο τουαλάκι είναι στο κάτω μέρος και θα το συνιστούσαμε να το χρησιμοποιήσετε. Δεν υπάρχει κέντρο επισκεπτών, μόνο ένα περίπτερο όπου θα πληρώσετε και να πάρετε ένα φυλλάδιο.

Η Πεζοπορία

Το Diamond Head είναι καλά συντηρημένο από το κράτος. Βρήκαμε το Diamond Head μια αναζωογονητική αλλαγή από τις πιο δύσκολες πεζοπορίες μας σε άλλα νησιά, παρά τη λίμνη που αναρριχήθηκε. Το μονοπάτι προς τα πάνω, ως επί το πλείστον, δεν είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν κιγκλιδώματα σε όλο το ταξίδι μετ 'επιστροφής 1.4χλμ. Υπάρχουν επίσης πάγκοι για να καθίσετε εάν θέλετε ένα διάλειμμα.

Μερικοί άνθρωποι τρέχουν πραγματικά το ίχνος "για διασκέδαση". Κάποιοι μπορεί να μην βρίσκουν τη διασκεδαστική πεζοπορία, ανάλογα με τη φυσική τους κατάσταση.

Στην πεζοπορία σας, μπορείτε να δείτε χαριτωμένα μικρά ποντίκια, καθώς και πανέμορφους βραζιλιάνους κόκκινους καρδιναύλους.

Υπάρχουν δύο σήραγγες που θα περπατήσετε για να φτάσετε στην κορυφή. Συνιστάται να φέρετε έναν φακό.

Υπάρχουν φώτα στις σήραγγες που λειτουργούν τις περισσότερες φορές.

Ξεκινάτε την άνοδό σας από τον πυθμένα αυτού του κρατήρα 761 ποδιών. Το μονοπάτι είναι απότομο, οπότε φοράτε πάνινα παπούτσια ή μπότες πεζοπορίας. Μετά από μια σημαντική πεζοπορία, θα περάσετε από μια σήραγγα. Στη συνέχεια θα ανεβείτε ακριβώς 99 σκάλες. Οι σκάλες είναι πραγματικές σκάλες σε αντίθεση με τη βρωμιά ή τη λάβα. Στη συνέχεια θα περάσετε από μια δεύτερη σήραγγα. Μετά από μερικά ακόμη βήματα, βρίσκεστε στο χαμηλότερο επίπεδο της κορυφής του Diamond Head.

Απόψεις του Οχάου

Υπάρχουν μερικά επίπεδα για να ανεβείτε στην κορυφή. Μόλις φτάσετε στο πρώτο επίπεδο, μερικές περισσότερες σκάλες δεν θα έχουν σημασία. Θα δείτε μια εντυπωσιακή θέα 360 μοιρών του Oahu. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να έχετε κιάλια και, φυσικά, μια φωτογραφική μηχανή.

Από τότε που περάσαμε πολύ γρήγορα ανεβαίνοντας, πήραμε το χρόνο να κατεβεί και να διαβάσει το δημοσιευμένο υλικό για το Diamond Head. Υπάρχει μια πολύ ασφαλής επιφυλακή, όπου θα δείτε τους πυροσβεστικούς χώρους και τα πυρομαχικά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τι να φορέσω

Ήταν πολύ ζεστό στο Diamond Head. Ήταν πιο ζεστό από ό, τι περίμενε, αλλά μόλις βρεθήκαμε στην κορυφή βρήκαμε ένα ωραίο δροσερό αεράκι. Φορέστε ένα καπέλο, λοσιόν μαυρίσματος και βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μπουκάλι νερό ανά άτομο. Δεν υπάρχει διαθέσιμο νερό σε αυτό το ίχνος. Οι περισσότεροι λαοί προτιμούν να κάνουν την πεζοπορία το πρωί όταν ο ήλιος δεν λάμπει στον κρατήρα και υπάρχουν λιγότεροι πεζοπόροι στο μονοπάτι.

Μπορείτε να διαβάσετε ότι θα σας πάρει δύο ώρες για την πεζοπορία. Μπορεί, αλλά εάν πιέσετε για χρόνο και έχετε μόνο μια ώρα και μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, πηγαίνετε για αυτό. Εάν μπορείτε να συμπιέσετε σε δύο ώρες ή περισσότερο, θα το απολαύσετε περισσότερο, και ίσως ακόμη και να έχετε ένα πικνίκ στην κορυφή.

Μια δραστηριότητα Must στο Oahu

Αν δεν είστε κινητοί, η αναρρίχηση Diamond Head είναι απαραίτητη. Οι απόψεις από την κορυφή είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε δει.

Θα υπάρχουν ταξί που σας περιμένουν στη στάση του λεωφορείου. Θα προσφέρουν να σας χρεώσουν μια κατ 'αποκοπή αμοιβή. Έμαθα ότι είναι αντίθετο με το νόμο για τον οδηγό ταξί ταξί να το κάνει αυτό, αλλά μπορείτε να βρείτε το ταξί πιο βολικό.

Το Diamond State State Monument είναι ένα πραγματικό κόσμημα και ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Oahu .

Ο Jo Levy είναι ανεξάρτητος συγγραφέας στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για τα ταξίδια του στις ΗΠΑ