Απρίλιος - Ιούνιος 2016 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Οχάου

Τέχνες & Πολιτισμός, Κουζίνα, Μουσική, Ψώνια & Ψυχαγωγία, Αθλητισμός και Άσκηση

30 Απριλίου 2016
Waikiki SPAM® Jam
Το Waikiki SPAM® Jam είναι ένα συναρπαστικό ετήσιο φεστιβάλ δρόμου που λαμβάνει χώρα στη λεωφόρο Kalakaua της Waikiki. Αυτή η 14η ετήσια εκδήλωση γιορτάζει την αγάπη της Χαβάης για το SPAM® και διαθέτει μια ποικιλία από ωραιότερα εστιατόρια της Χονολουλού που εξυπηρετούν δημιουργίες εμπνευσμένες από το SPAM®. Δύο ψυχαγωγικά στάδια προσφέρουν διασκεδάσεις χωρίς διακοπή, που κυμαίνονται από χορευτές χολών έως τοπικούς μουσικούς, ενώ οι πωλητές εμπορευμάτων πωλούν αντικείμενα με θέμα SPAM® και χειροτεχνίες της Χαβάης.

Εισπράξεις από την εκδήλωση ωφελούν την Τράπεζα Τροφίμων της Χαβάης Διαβάστε το χαρακτηριστικό μας στο Jam Jam της Waikiki SPAM® .

30 Απριλίου-1 Μαΐου 2016
Φεστιβάλ Βιβλίου & Μουσικής Χαβάης
Απολαύστε τον καλύτερο σύγχρονο πολιτισμό της Χαβάης στο Φεστιβάλ Βιβλίων & Μουσικής της Χαβάης. Κερδισμένο στο Frank F. Fasi Grounds στη Χονολουλού Χέλε, η ελεύθερη εκδήλωση γιορτάζει και τιμά βιβλία, αφήγηση και μουσική με τρόπο που είναι διασκεδαστικό, προσβάσιμο και αξέχαστο για ανθρώπους όλων των ηλικιών, υποβάθρων και γεύσεων.

Μάιος 2015
Mele Mei 2016
Η Ακαδημία Καλλιτεχνών Καλλιτεχνών Hawai'i θα παρουσιάσει το Μάιο του 2016 την 6η τρίτη ετήσια Mele Mei, μια μακρόχρονη γιορτή της μουσικής της Χαβάης. Το Mele Mei θα περιλαμβάνει περισσότερα από 30 εργαστήρια, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις και θα κορυφωθεί με 39ο Ετήσιο Βραβείο Na Hoku Hanohano στις 28 Μαΐου 2016.

1-2 Μαΐου 2016
Γιορτή Ημέρας του Λίλα
Την 1η Μαΐου, στο όμορφο Queen Kapiolani Park και Bandstand στην Waikiki πραγματοποιείται γιορτή που περιλαμβάνει ψυχαγωγία, περίπτερα για φαγητό και έναν διαγωνισμό για την παραγωγή λιονταριών.

Η εκδήλωση ακολουθείται από τιμητική διάκριση των αλλιών της Χαβάης στις Mauna Ala και Kawaiahao στις 2 Μαΐου. Ημέρα του Λεύρου δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το χαβανέζικο έθιμο της κατασκευής και της φόρτισης του lei. Αυτό το έτος σηματοδοτεί την 89η επέτειο από τον εορτασμό της ημέρας των Lei στη Χαβάη. Διαβάστε το χαρακτηριστικό μας σχετικά με την εορταστική ημέρα του Lei

12-14 Μαΐου, 2016
Είμαστε Φεστιβάλ Σαμόα
Το Φεστιβάλ We Are Samoa στο Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο διαθέτει το 24ο Ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φαντασμάτων και το Φεστιβάλ Πολιτιστικών Τεχνών της Σαμοϊκής Γυμνασίου.

Χορευτές όλων των ηλικιών επιδεικνύουν την κυριαρχία τους στα Samoan firennives, στα οποία οι ακροβατικές κινήσεις και τα κόλπα που αψηφούν το θάνατο συνδυάζονται με την αρχαία σλαβική κουλτούρα. Το Φεστιβάλ Πολιτιστικών Τεχνών της Σαμοϊκής Γυμνασίου, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολιτιστικών Τεχνών του Γυμνασίου, είναι μια εκδήλωση στην οποία οι μαθητές γυμναστικής της Χαβάης παρουσιάζουν τις δικές τους πολιτιστικές γνώσεις για τις παραδόσεις της Σαμόας με εκθέσεις στο καλάθι, ύφανση καρύδων, πυρόσβεση και πολλά άλλα.

15 Μαΐου 2016
Χονολουλού Triathlon
Χιλιάδες τριάριθμοι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τον Οχάου κάθε Μάιο για να συναγωνιστούν στο Τρίαθλο της Χονολουλού. Το ολυμπιακό ταξίδι αποστάσεων διαθέτει 1.5K κολύμπι, 40K ποδήλατο και 10K τρέχει που αρχίζει και τελειώνει στο Ala Moana Beach Park

27-28 Μαΐου 2016
Φεστιβάλ Μουσικής Na Hoku
Το Μουσικό Φεστιβάλ Na Hoku επικεντρώνεται στην πολύχρωμη ποικιλομορφία της μουσικής της Χαβάης. Από εργαστήρια μέχρι συναυλίες, κάθε βράδυ γεμίζουν μουσική και διασκέδαση. Η μουσική κυμαίνεται από το falsetto, την κιθάρα χαλαρού κλειδιού και τις ομαδικές παραστάσεις έως τα εργαστήρια ukulele και τους προσκεκλημένους ομιλητές. Το φεστιβάλ κορυφώνεται με το 39ο Ετήσιο Βραβείο Na Hoku Hanohano - το μεγαλύτερο βραβείο διακρίσεων για τη μουσική της Χαβάης. Διαβάστε το χαρακτηριστικό μας στο Φεστιβάλ Μουσικής Na Hoku Hanohano.

30 Μαΐου 2016
Φανάρι κυμαινόμενο Χαβάη
Κάθε χρόνο την Ημέρα Μνήμης, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στο νησί Magic στο Ala Moana Beach Park για να τιμήσουν τους προγόνους και τους αγαπημένους τους που έχουν πεθάνει.

Κατά την δύση του ηλίου, πάνω από 3.000 φανάρια κεριών τοποθετούνται επί του ωκεανού, μια παραδοσιακή βουδιστική ιεροτελεστία καταγωγής Ιαπωνίας. Η τελετή χρησιμεύει για να τιμήσει εκείνους που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους στον πόλεμο, να σέβονται τους προγόνους και τους αγαπημένους τους που έχουν πεθάνει και να προσεύχονται για ένα αρμονικό και ειρηνικό μέλλον. Η τελετή περιλαμβάνει επίσης ζωντανή ψυχαγωγία από τοπικούς και διεθνείς μουσικούς, καθώς και εμπνευσμένες ομιλίες. Διαβάστε το χαρακτηριστικό μας στο φανάρι Floating Hawaii .

Ιούνιος 2016 (Ημερομηνίες TBA)
Φεστιβάλ Ταινιών Rainbow
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ουράνιου Τόξου χρησιμεύει για να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα για τον γκέι και λεσβιακό πολιτισμό, τις τέχνες και τον τρόπο ζωής μέσω ανεξάρτητων ταινιών που εμφανίζονται στο θέατρο Doris Duke. Οι τοπικά υποβαλλόμενες ταινίες παρουσιάζονται και υποστηρίζονται από το φεστιβάλ.

Ιούνιος-Αύγουστος 2016
Χορούς και φεστιβάλ του Obon
Βουδιστικοί ναοί σε όλο το νησί γιορτάζουν την παράδοση του Obon, που μεταφέρθηκε στη Χαβάη από Ιάπωνες μετανάστες, η οποία εξελίχθηκε σε κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός.

Απολαύστε αυτό το κομμάτι της πλούσιας κουλτούρας του Oahu, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει τους προγόνους μέσα από μια βραδιά χορού, μουσικής και χαράς. Χοροί και φεστιβάλ πραγματοποιούνται σε ναούς σε όλο το νησί σε διάφορες ημερομηνίες καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

10-12 Ιουνίου 2016
Παν-Ειρηνικό Φεστιβάλ
Το 37ο ετήσιο Παν-Ειρηνικό Φεστιβάλ είναι μια τριήμερη διεθνής πολιτιστική γιορτή που χαρακτηρίζει ένα Σαββατοκύριακο του Pacific Rim πολιτιστικές παραστάσεις, διαδηλώσεις, hula, food, και hoolaulea (block party). Η εκδήλωση κορυφώνεται με μια πολύχρωμη παρέλαση με χιλιάδες συμμετέχοντες σε ζωντανές φορεσιές που κατευθύνονται προς την οδό Kalakaua στην Waikiki.

11 Ιουνίου 2016
100ή Ετήσια Βασιλιάς Kamehameha Γιορτή Floral Parade
Αυτή η πολύχρωμη γιορτή τιμά την βασιλεία του βασιλιά Kamehameha, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ένωση των νησιών της Χαβάης κάτω από την κυριαρχία του το 1810. Γιορτάζοντας την εκατονταετηρίδα του το 2016, η παρέλαση διαθέτει έντονα διακοσμημένα πλωτήρες, ενεργητικές πορείες και παραδοσιακούς Pau riders που εκπροσωπούν ένα Χαβάη βασιλικό γήπεδο με άλογο. Μετά την παρέλαση θα γίνει ένα κομματάκι και μια συναυλία 100 χρόνων.

Ιανουάριος - Μάρτιος 2016 Εκδηλώσεις και Εβδομαδιαία / Μηνιαία Γεγονότα
Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2016 Εκδηλώσεις
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2016 Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις Χριστουγέννων