Ο Farofa είναι ένας φτηνός τρόπος να φάει στη Βραζιλία

Το Farofa είναι ένα πιάτο φτιαγμένο από φρυγανισμένο αλεύρι μανιόκας και συμπληρώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν μπέικον, κρεμμύδια, μαϊντανό, βραστά αυγά, κρέας, μπανάνες ή λαχανικά και σχεδόν οτιδήποτε χτυπά την φαντασία του μάγειρα.

Ένα ευρέως δημοφιλές πιάτο, το φασόφα είναι το καλύτερο με τα φασόλια, τα οποία στη Βραζιλία συνήθως εξυπηρετούνται στους χυμούς τους, ή τα κρέατα όπως η γαλοπούλα, το βόειο κρέας στη σχάρα, το χοιρινό ή τα ψάρια. Το Farofa είναι ένα συνηθισμένο πιάτο σε πάρτι μπάρμπεκιου ή σε στάβλους για μπάρμπεκιου σε εκδηλώσεις φαγητού όταν ζεστά κρέατα κρέατος τυλίγονται σε αυτό για μια καθαρή επίστρωση.

Στη Βραζιλία, η φάρσαφα είναι επίσης ένας όρος παρεκκλίσεως για ένα φτηνό ημερήσιο ταξίδι στην παραλία, ειδικά ένα μέρος όπου οι άνθρωποι τρώνε ένα πικ-νικ στην άμμο και δεν παίρνουν τα σκουπίδια τους. Κάποιος που κάνει μια φάρσαφα ονομάζεται farofeiro .

Οι παραθεριστές με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παραμείνουν εν μία νυκτί, θα πάρουν μερικές φορές ένα λεωφορείο εκδρομών για την ημέρα και επίσης θα πακέτο ένα μεσημεριανό γεύμα - μια πλαστική τσάντα γεμάτη με φάρσαφα για να πάει με ένα δοχείο κοτόπουλου να είναι μια φθηνή επιλογή. .

Το 1985, η βραζιλιάνικη μπάντα Ultraje a Rigor είχε ένα άμεσο χτύπημα με το τραγούδι "Nós Vamos Invadir Sua Praia", από το άλμπουμ με το ίδιο όνομα, το οποίο χτυπά τη διασκέδαση στο φόβο πιο πλούσιο οι beachgoers έχουν τα πλήθη του ταξιδιού ημέρας.

Οι beachgoers στο τραγούδι φέρνουν farofa , galinha , και vitrolinha - farofa, κοτόπουλο και φορητό LP player.