Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στο μονοπάτι Gringo

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τη Λατινική Αμερική Travel

Το μονοπάτι Gringo είναι ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους ταξιδιώτες στη Λατινική Αμερική: το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική. Ακριβώς όπως και το ψευδώνυμο "Gringos" για Αμερικανούς Αμερικανούς και άλλους αλλοδαπούς ταξιδιώτες στη Λατινική Αμερική, ο όρος μπορεί να είναι κάπως υποτιμητικός, ειδικά όταν χρησιμοποιείται από δύσκολους ταξιδιώτες οι οποίοι απομακρύνονται από τα πολυάσχολα τουριστικά αξιοθέατα και τους καλούς προορισμούς.

Καταλαβαίνω από πού έρχονται. Είναι συναρπαστικό να απομακρυνθείτε από το πεπατημένο μονοπάτι. Είχα μερικές από τις αγαπημένες μου περιπέτειες σε απομακρυσμένες τοποθεσίες - αλλά και πάλι, είχα επίσης περιπέτειες σε μερικούς από τους πιο διάσημους προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής. Το θέμα είναι ότι τα hotspots της Λατινικής Αμερικής που συνήθως αποδίδονται στο The Gringo Trail είναι δημοφιλή για έναν λόγο. Και ακόμα και μέσα σε αυτά, θα βρείτε μοναδικές γειτονιές και αξιοθέατα που οι άλλοι ταξιδιώτες βλέπουν, όπως και κάθε δημοφιλής προορισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μονοπάτι Gringo

Μεξικό
Οι προορισμοί του Μεξικού στο μονοπάτι Gringo περιλαμβάνουν συνήθως το νησί Isla Mujeres , την πόλη και τα ερείπια των Mayan Tulum , τα ερείπια των Mayan Chichén Itzá και την Playa del Carmen .

Tikal, Γουατεμάλα
Το Tikal είναι αναμφισβήτητα ο πιο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος των Μάγια στην Κεντρική Αμερική. Βρίσκεται στην περιοχή El Peten της Βόρειας Μπελίζ, τα ερείπια μπορεί να διαρκέσουν μέρες για να εξερευνήσετε. Πολλοί ταξιδιώτες μένουν στο κοντινό χωριό Flores και μεταφέρουν λεωφορείο προς και από τα ερείπια Tikal.

Αντίγκουα Γουατεμάλα
Η Αντίγκουα Γουατεμάλα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Γουατεμάλας για τουρίστες και backpackers: μια αποικιακή πόλη γεμάτη από ηφαίστεια στα υψίπεδα της Γουατεμάλας. Λέγεται ότι είναι το πιο δημοφιλές μέρος για να παρακολουθήσουν ισπανικά σχολεία σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Λίμνη Atitlan, Γουατεμάλα
Βρίσκεται στα Γουατεμάλα Highlands, η λίμνη Atitlan (Lago de Atitlan) είναι μια ηφαίστειο-δακτυλιοειδής λίμνη με μια ντουζίνα χωριά των Μάγια στις όχθες της.

Τα πιο δημοφιλή χωριά για τους ταξιδιώτες είναι Panajachel και San Pedro La Laguna, αν και τα πιο ήσυχα άλλα χωριά αξίζουν μια επίσκεψη.

Ambergris Caye και Caye Caulker , Μπελίζε
Το Ambergris Caye και το Caye Caulker είναι νησιά της Καραϊβικής στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Μπελίζε, κοντά στο Μπελίζεϊν Φράιερ υφάλου. Ο μεγαλύτερος οικισμός του Ambergris Caye, η πόλη του Σαν Πέδρο, είναι γεμάτος θόρυβο και προσφέρει τόνους, ενώ το μικρότερο Caye Caulker μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Και τα δύο είναι εξαιρετικά μέρη για καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα και άλλα θαλάσσια σπορ.

Τα νησιά Bay, Ονδούρα
Τα νησιά της Ονδούρας περιλαμβάνουν τα Roatan , Utila και Guanaja . Το Roatan είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές για τους ταξιδιώτες. μπορείτε να κλείσετε απευθείας απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Utila είναι ένας αγαπημένος προορισμός για backpackers και ένα από τα φθηνότερα μέρη για να αποκτήσετε μια πιστοποίηση PADI Scuba (είναι όπου πήρα το δικό μου!). Το Guanaja και το Cayos Cochinos ταξιδεύουν πολύ λιγότερο, αλλά εξακολουθούν να είναι υπέροχα.

Η χερσόνησος Nicoya, Κόστα Ρίκα
Η χερσόνησος Nicoya στην ακτή του Ειρηνικού της Κόστα Ρίκα φιλοξενεί πολλές δημοφιλείς παραλίες. Οι παραλίες που συνδέονται συχνότερα με το μονοπάτι The Gringo Trail είναι το Playa Tamarindo (πιο τουριστικό) και το Playa Montezuma (με περισσότερη αίσθηση σερφ).

Playa Jaco, Κόστα Ρίκα
Το Playa Jaco, στην ακτή του Ειρηνικού της Κόστα Ρίκα, είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους surfers.

Οι ίδιες οι παραλίες δεν είναι οι καλύτερες στην Κόστα Ρίκα, αλλά τα διαλείμματα είναι διάσημα και το χωριό Jaco είναι ένα ζωντανό σημείο για φαγητό και νυχτερινή ζωή.

Puerto Viejo, Κόστα Ρίκα
Βρίσκεται στην ακτή της Καραϊβικής στην Κόστα Ρίκα, το Puerto Viejo προσφέρει μια πιο χαρακτηριστική Καραϊβική - αν και ακόμα μοναδική Costa Rican - γεύση για τους ταξιδιώτες και τους backpackers. Αν και είναι ήδη λιγότερο γεμάτο από την ακτή του Κόστα Ρίκα στην Ειρηνική ακτή, ακόμη πιο απομακρυσμένες παραλίες και χωριά είναι εύκολο να φτάσετε από το Puerto Viejo.

Bocas del Toro, Παναμάς
Δεν απέχει πολύ από τα σύνορα της Κόστα Ρίκα στην πλευρά της Καραϊβικής, το Αρχιπέλαγος Bocas del Toro γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα στην πόλη Bocas στην Isla Colon και την Isla Bastimentos. Η κατάδυση στο Bocas del Toro είναι φημισμένη.

νότια Αμερική
Οι προορισμοί της Νότιας Αμερικής στο The Gringo Trail περιλαμβάνουν συνήθως τους αρχαίους αρχαιολογικούς χώρους του Machu Picchu, του Περού και του Monte Verde της Χιλής.

Συμβουλή: Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τους τουρίστες στο The Gringo Trail είναι να ταξιδέψετε στην εκτός εποχής περίοδο ή στην "βροχερή περίοδο" της Κεντρικής Αμερικής . Ο χρονοδιάγραμμα ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή. Μερικές καταιγίδες είναι σίγουρες, αλλά σπάνια βροχές αρκετές για να επηρεάσουν σοβαρά το ταξίδι σας - και η βλάστηση είναι πολύ πιο ζωντανή!