Τι θα βρείτε κατά την πεζοπορία στο El Nido, Palawan

Διασκέδαση για Landlubbers στον κόλπο Bacuit, Palawan, Φιλιππίνες

Στην πόλη Φιλιππίνων του El Nido , οι τοπικές εξωραϊσμοί ασβεστόλιθου κρύβουν πολλά σημεία ενδιαφέροντος που διασχίζουν τα μονοπάτια πεζοπορίας. Αυτά τα μονοπάτια είναι τραχιά και σκονισμένα (λασπώδη σε βροχερή εποχή) - ωστόσο, η μισή διασκέδαση στην πεζοπορία El Nido είναι η άγρια ​​φύση και οι μαγευτικές απόψεις που θα συναντήσετε στην πορεία.

Οι οδηγοί πεζοπορίας μπορούν να οργανωθούν μέσω του ξενοδοχείου ή του ξενώνα σας - τα περισσότερα καταλύματα του El Nido έχουν συμφωνίες με εξωτερικούς παροχείς ή έχουν συντονιστές επισκεπτών που γνωρίζουν αυτά τα μονοπάτια.

Μπορείτε επίσης να κανονίσετε ξεναγούς πεζοπορίας μέσω του El Nido Tour Guide Association, που κατέχει το γραφείο στο El Nido Boutique & Artcafe στην πόλη El Nido. Οι οδηγοί του Συλλόγου εκπαιδεύονται και χορηγούνται από το Υπουργείο Τουριστικών Υπηρεσιών των Φιλιππίνων. Τα τέλη τους εξαρτώνται από τον επιθυμητό προορισμό. συμβουλευτείτε τον ιστότοπο για τις οριστικές τιμές.

Οι περισσότερες από αυτές τις πεζοπορίες περιλαμβάνουν ένα γεμάτο μεσημεριανό γεύμα και τρικύλινδρο με το σημείο αναχώρησης. (Διαβάστε τις μεταφορές στις Φιλιππίνες .)

El Nido πεζοπορία

Πεζοπορία στην κορυφή του Taraw Cliff για να πάρετε μια υπέροχη θέα της γύρω περιοχής και Bacuit Bay. (Δείτε εικόνα.) Το σημείο στόχος με θέα στην πόλη μπορεί να επιτευχθεί σε περίπου τρεις ώρες? θα χρειαστείτε επίσης γάντια (που παρέχονται από τον οδηγό σας), καλούς μόσχους και υπέροχα παπούτσια για να φτάσετε μέχρι το ασβεστολιθικό βράχο. Το ταξίδι δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς μισθωμένο οδηγό. (Σημείωση: η αναρρίχηση στην κορυφή έχει ανασταλεί απεριόριστα προς το παρόν.)

Το Nagkalit-kalit Falls βρίσκεται περίπου 14χλμ. Βόρεια της πόλης El Nido. Οι πτώσεις συγκεντρώνονται σε μια φυσική πισίνα που μπορείτε να κολυμπήσετε στο τέλος του ταξιδιού σας.

Για να φτάσετε εκεί, θα χρειαστεί να κάνετε μια βόλτα με τρικύκλες 25 λεπτών από το El Nido Poblacion, στη συνέχεια να περπατήσετε σε μια μη σημαδεμένη διαδρομή προς τους καταρράκτες. Η πεζοπορία περνά μέσα από πεδία ρύζι και ζούγκλα, με μερικές διαβάσεις ποταμών κατά μήκος του δρόμου.

Φορέστε παπούτσια, σανδάλια ή οποιαδήποτε υποδήματα που μπορούν να πάρουν μια μούλια.

Το Makinit Hot Spring είναι μια ζεστή λίμνη νερού περίπου 20 χλμ. Βόρεια της πόλης El Nido. Για να φτάσετε εκεί, θα χρειαστεί να περάσετε τριάντα λεπτά με το τρικύκλιο από την πόλη El Nido στο Barangay Bucana, μετά από το οποίο θα περάσετε 15 λεπτά στο σημείο.

Τα σπήλαια Elli διαθέτουν τα λείψανα ενός προϊστορικού οικισμού, με τα ερείπια ενός πέτρινου τοίχου και ανθρώπινα οστά για να το δείξουν. Να πάρει εκεί διαρκεί περίπου 45 λεπτά με τρίκυκλο για να Barangay Νέο Ibajay, στη συνέχεια μια ώρα και μισή πεζοπορία από το κέντρο της Barangay.

Για να φτάσετε στους καταρράκτες του Bulalacao, χρειάζεται να περάσετε ένα εξαντλητικό διήμερο ταξίδι που απαιτεί πρώτα να οδηγήσετε μέχρι 45 λεπτά σε ένα τρίκυκλο στο Barangay Pasadeña. Μόλις φτάσετε, θα πετάξετε για περίπου δύο ώρες κάτω από ένα μονοπάτι που περνάει μέσα από ρυάκια και ένα χοντρό δέντρο πριν φτάσετε στο σημείο.

Το ταξίδι στους καταρράκτες του Bulalacao δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς οδηγό και δεν πρέπει να επιχειρηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. (Διαβάστε τις συμβουλές ταξιδιού της μουσώνης εποχής .)

El Nido Συμβουλές για πεζοπορία

Φέρτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό . τα μικρά καταστήματα είναι λίγα και πολύ μακριά κατά μήκος των μονοπατιών. Διαβάστε τις συμβουλές μας για την προετοιμασία για το ταξίδι πεζοπορίας σας στη Νοτιοανατολική Ασία .

Χρησιμοποιήστε μπλοκ ήλιου . Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, το ηλιακό φως στο El Nido είναι έντονο στο ψηλότερο μεσημέρι. Μην πετάξετε ανάμεσα στις ώρες 10 π.μ. - 3 μ.μ., εάν θέλετε να αποφύγετε το χειρότερο από τη ζέστη. Φέρτε αντηλιακό και ακολουθήστε αυτές τις άλλες συμβουλές προστασίας από τον ήλιο .

Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό . Το DEET θα κρατήσει μακριά τα κουνούπια και άλλα σφάλματα δαγκώματος μπορεί να σμήνος σας στα μονοπάτια.

Μην ανάβετε φωτιές . Τα μονοπάτια γύρω από το El Nido εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της προστατευόμενης περιοχής προστατευόμενων περιοχών El Nido-Taytay, μιας ζώνης με εντολή της κυβέρνησης που περιορίζει την περιβαλλοντικά επιβλαβή δραστηριότητα στο Bacuit Bay και στα σχετικά χερσαία οικοσυστήματα. Βαρύ πρόστιμα περιμένουν κατασκηνωτές που δημιούργησαν μη εξουσιοδοτημένες πυρκαγιές!