Οδηγός επισκεπτών του πλανητάριου του Μόντρεαλ

Ανακαλύψτε τα εκθέματα του Πλανηταρίου του Μοντρεάλ και τις εκπληκτικές εκπομπές

Το Πλανητάριο του Μόντρεαλ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μουσεία του Μόντρεαλ, ειδικά με τους επιστήμονες που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν όλα τα θέματα αστρονομικά, είτε με τη μορφή διαδραστικών εκθεμάτων είτε με την ειδικότητα του Πλανηταρίου, τις εκπληκτικές παρουσιάσεις του.

Το Πλανητάριο του Μόντρεαλ διαθέτει δύο θολωτά θέατρα 18 μέτρων (59 πόδια) σε διάμετρο, τα οποία προβάλλουν τα πολυμέσα του. Πριν από την ανακαίνιση, το πλανητάριο προσέλκυσε λιγότερους από 100.000 επισκέπτες το χρόνο, αλλά με τις εγκαταστάσεις ειδήσεων που εγκαινιάστηκαν την άνοιξη του 2013 στην καρδιά του Ολυμπιακού Πάρκου , οι παρουσίες του Πλανηταρίου υπερδιπλασιάστηκαν.

Το Παλιό Πλανητάριο

Το μόνο πλανητάριο της γαλλικής γλώσσας στη Βόρεια Αμερική ήταν ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, Jean Drapeau, ο οποίος εγκαινίασε το πλανητάριο του Μόντρεαλ το 1966, εγκαίρως για την καθολική και διεθνή έκθεση του Μόντρεαλ ή την Expo 67.

Το Πλανητάριο αποτελούσε ένα "Θέατρο Αστέρων" εξοπλισμένο με έναν προβολέα Zeiss, 70 προβολείς διαφανειών και 150 προβολείς ειδικών εφέ με ημισφαιρικό θόλο διαμέτρου 20 μέτρων που κάλυπτε το θέατρο. Ωστόσο, στις 11 Οκτωβρίου 2011 οι πόρτες κοντά στην αυθεντική τοποθεσία του St. Jacques μεταφέρθηκαν σε ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό, σε κοντινή απόσταση από το Montreal Biodome , το Montreal Insectarium και τον Βοτανικό Κήπο του Μόντρεαλ .

Το νέο πλανητάριο

Το Πλανητάριο του Μόντρεαλ αποκάλυψε τις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν δύο αίθουσες που χρησιμοποιούν ψηφιακά συστήματα προβολής - Θέατρο Χαοώς και Θέατρο Γαλαξίας - στις 6 Απριλίου 2013.

Και τα δύο θέατρα με σχήμα θόλου έχουν πλάτος 18 μέτρα (59 πόδια).

Αυτό που τα ξεχωρίζει από παρόμοιες εγκαταστάσεις είναι η υβριδική εγκατάσταση του The Milky Way Theatre που αναμιγνύει την ψηφιακή τεχνολογία με έναν «πλανητικό προβολέα», ένα πιο παραδοσιακό οπτομηχανικό σύστημα προβολής το οποίο, με τα λόγια της διαχείρισης του Πλανηταρίου, δίνει στα μέλη του κοινού την εντύπωση ότι κοιτάζουν το Σύμπαν από την οπτική γωνία του πλανήτη Γη.

Μπορεί να δημιουργήσει έναν μαύρο ουρανό που δημιουργεί μια πιο έντονη εμπειρία και πιο ρεαλιστική προσομοίωση. "

Εκθέσεις πολυμέσων

Αναζωογονώντας το σύμπαν και τις κινήσεις του ουρανού, το Πλανητάριο έχει παραγάγει πάνω από 250 παραστάσεις αστρονομίας από το άνοιγμα του 1966. Ιδιαίτερα διασκεδαστικό για παιδιά και νέους έφηβους, οι επισκέπτες καλούνται να φτάσουν νωρίτερα από την προγραμματισμένη επίδειξη. Δεν επιτρέπεται στους αργοπορητές να έχουν πρόσβαση σε εκπομπές σε εξέλιξη. Παρουσιάσεις που προσφέρονται στα αγγλικά ή τα γαλλικά. Σημειώστε ότι οι προβολές συνιστώνται για ηλικίες 7 και άνω.

Κοινωνία Αστρονομίας

Σε συνδυασμό με το Planetum του Μόντρεαλ είναι η Société d'Astronomie du Planétarium de Montréal, η μεγαλύτερη λέσχη αστρονομίας στο Κεμπέκ. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι ειδικοί είναι ευπρόσδεκτοι να ενταχθούν. Σημειώστε ότι τα συνέδρια, τα μαθήματα και οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι στα γαλλικά. Εάν η γλώσσα είναι ένα ζήτημα, τότε ελέγξτε το κεφάλαιο του Μόντρεαλ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας του Καναδά.

Ωρες λειτουργίας*

Διαφέρει ανά ημέρα. Ελέγξτε το χρονοδιάγραμμα.

Είσοδος 5 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 *

$ 20.25 ενηλίκων ($ 15.75 για τους κατοίκους του Κεμπέκ)? $ 18.50 ανώτερο ($ 14.75 για τους κατοίκους του Κεμπέκ)? $ 14.75 φοιτητής με ταυτότητα ($ 12 για τους κατοίκους του Κεμπέκ)? $ 10.25 νεολαίες ηλικίας 5 έως 17 ($ 8 για τους κατοίκους του Κεμπέκ)? δωρεάν για παιδιά κάτω των 5 ετών, οικογενειακό επιτόκιο 56 δολαρίων (2 ενήλικες, 2 νέοι) (44,25 δολάρια για τους κατοίκους του Κεμπέκ).

Εξοικονομήστε χρήματα και καταβάλλετε λιγότερα εισιτήρια με την κάρτα Accès Montréal .

Στοιχεία επικοινωνίας

4801 avenue Pierre-De Coubertin, γωνιά της οδού Sicard
Μόντρεαλ, Κεμπέκ H1V 3V4
Καλέστε (514) 868-3000 για περισσότερες πληροφορίες.
Προσβάσιμο με αναπηρικό καρότσι.
ΧΑΡΤΗΣ
Να φτάσετε: Μετρό Viau

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πλανηταρίου του Μόντρεαλ για περισσότερες πληροφορίες.

Οποιαδήποτε κοντινά αξιοθέατα;

Το Πλανητάριο του Μόντρεαλ είναι κάπως έξω από το χτυπημένο μονοπάτι, το οποίο βρίσκεται 10 χλμ. Ανατολικά του κέντρου της πόλης, αλλά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μια καταπληκτική δημοφιλή αξιοθέατα που μπορούν να κρατήσουν τους τουρίστες και τους κατοίκους απασχολημένους όλη την ημέρα. Βρίσκεται στο έδαφος του Ολυμπιακού Πάρκου , το Πλανητάριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα πέντε οικοσυστήματα του Μόντρεαλ Biodome - ένα τροπικό δάσος στα νεκρά του χειμώνα; Γιατί όχι - και ένα ελαφρώς μακρύτερο περίπατο στον Βοτανικό Κήπο του Μόντρεαλ και στο Μόντρεαλ .

Δεν υπάρχουν εστιατόρια στην περιοχή, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο φαγητού στα μπιστρό του προαναφερθέντος μουσείου. Φορτηγά τροφών μπορεί επίσης να βρίσκονται κοντά, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

* Η είσοδος και οι ώρες λειτουργίας υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.