Ο βασικός οδηγός για το Biodome του Μόντρεαλ

Το Μόντρεαλ Biodome είναι ένας εσωτερικός ζωολογικός κήπος, ένα ενυδρείο και ένας βοτανικός κήπος τυλιγμένος σε ένα. Πρόκειται για μια σειρά οικολογικών συστημάτων εσωτερικών χώρων που αναπαράγουν περιοχές της Αμερικής, προβάλλοντας ζωικά είδη καθώς και φυτικές ζωές που είναι αυτόχθονες σε κάθε περιοχή.

Με το να ρυθμίζουμε τα επίπεδα της θερμοκρασίας και της υγρασίας κάθε εμφανιζόμενου οικοσυστήματος, το κοινό μπορεί όχι μόνο να δει ποια είναι η ζωή σε κάθε περιοχή, αλλά και να αισθανθεί πραγματικά το ίδιο.

Το Biodome είναι ουσιαστικά ένα από τα μοναδικά μέρη στον κόσμο που αναπαράγει και τις τέσσερις εποχές σε εσωτερικούς χώρους ταυτόχρονα, προσελκύοντας περίπου 800.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Εκτός από τα προσωρινά εκθέματα, το Μόντρεαλ Biodome διαθέτει πέντε μόνιμα οικοσυστήματα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να παράγουν δύο ώρες για να εξερευνήσουν.

Μόντρεαλ Biodome ώρες λειτουργίας

2018 Κόστος Εισόδου

Εξοικονομήστε χρήματα και καταβάλλετε λιγότερα εισιτήρια με την κάρτα Accès Montréal .

Να φτάσετε στο Μόντρεαλ Biodome

4777 Λεωφόρος Pierre-De Coubertin
Μόντρεαλ, QC, H1V 1Β3
Με τη δημόσια συγκοινωνία: Viau Metro
Με αυτοκίνητο: χάρτης
Τηλέφωνο: (514) 868-3000

Κοντά στο Biodome

Οι επισκέπτες που κατευθύνονται προς το Biodome ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν ένα πλήρες ημερήσιο ταξίδι στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού. Το Biodome μοιράζεται χώρο με το Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ και βρίσκεται ακριβώς έξω από το χειμερινό χωριό του Ολυμπιακού Esplanade και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Πλανητάριο του Μόντρεαλ , τον Βοτανικό Κήπο του Μόντρεαλ και το Μόντρεαλ Ινσέτατριουμ . Σημειώστε ότι η περιοχή δεν είναι ακριβώς crawling με τα εστιατόρια, ώστε να μπορείτε να θελήσετε να κολλήσετε γύρω από ένα από τα μουσεία φύση μουσείο. Τα φορτηγά τροφών μπορεί επίσης να βρίσκονται εκτός του Biodome.

Τροπικό δάσος της Αμερικής

Από τα πέντε οικοσυστήματα του Μόντρεαλ Μπιόδομ, το τροπικό τροπικό δάσος της Αμερικής είναι το μεγαλύτερο σε έκταση 2.600 τ.μ. (27.986 τετραγωνικά πόδια) και περιέχει επίσης τη μεγαλύτερη ποικιλία ιθαγενών ζωικών και φυτικών ειδών στο Biodome, στις χιλιάδες.

Με μέση ημερήσια θερμοκρασία από 25 έως 28 ° C εντός των ορίων του οικολογικού περιβάλλοντος, οι επισκέπτες βιώνουν μια αρκετά ακριβή αναψυχή για το τι αισθάνεται ο καιρός της Νότιας Αμερικής κατά τη διάρκεια της ξηρότερης εποχής, με υγρασία περίπου 70%.

Αλλά το οικοσύστημα τροπικών τροπικών δασών δεν είναι απλώς λαϊκό ενδιαφέρον. Επεκτείνεται επίσης στην έρευνα. Σύμφωνα με το Biodome, "αυτό το οικοσύστημα έδωσε τη δυνατότητα να μελετηθούν σημαντικές οικολογικές διεργασίες που είναι γενικά δύσκολο να απομονωθούν σε φυσικά περιβάλλοντα, όπως οι αλλαγές στις φυσικές και χημικές ιδιότητες του εδάφους, η μετατόπιση φωσφόρου φύλλων ορισμένων ειδών δέντρων, ο ρόλος των μικροοργανισμών του εδάφους, η δραστηριότητα συλλογής της γύρης και των νεκταρισμένων νυχτών και η ανάπτυξη ενός ελεύθερου πληθυσμού γιγαντιαίων μυρμηγκιών. "

Το Laurentian Maple Forest Ecosystem

Βρίσκεται στο Κεμπέκ, στο Οντάριο, στις βόρειες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και σε ορισμένα τμήματα της Ευρώπης και της Ασίας σε συγκριτικά γεωγραφικά πλάτη. Το δάσος σφενδάμνου Laurentian είναι το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα του Μόντρεαλ Μπιόδομ στα 1.518 μ (16.340 τετραγωνικά πόδια) Κόλπος του Αγίου Λαυρεντίου.

Το οικοσύστημα χαρακτηρίζεται επίσης από το μείγμα του από φυλλώδη, φυλλοβόλα δέντρα και κωνοφόρα evergreens, εκτός από την άνεσή του που προσαρμόζεται στις εποχές και τις αντίστοιχες μετατοπίσεις φωτός και θερμοκρασίας.

Για να αναπαράγει το τελευταίο, το Biodome ρυθμίζει τη θερμοκρασία έως και 24 ° C (75 ° F) το καλοκαίρι, μειώνοντας τον χειμώνα στους 4 ° C (39 ° F), το οποίο είναι πιο περιορισμένο από ό, τη φύση στο Κεμπέκ, όπου οι νύχτες του Ιανουαρίου μπορούν να βουτήξουν πολύ κάτω από τους -30 ° C (-22 ° F) μόνο για να σηκωθούν πάνω από τους 30 ° C (86 ° F) σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

Η υγρασία εντός των ορίων του οικοσυστήματος Biodome κυμαίνεται από 45% έως 90%. Και όπως συμβαίνει με τις εποχές, τα φυλλοβόλα δέντρα του Biodome αφήνουν να αλλάξουν χρώματα το φθινόπωρο και να αρχίσουν να γίνονται εκκολαπτόμενα από την άνοιξη, που προκαλούνται από χρονοδιαγράμματα φωτισμού που αντανακλούν τις βραχείες μέρες του χειμώνα και τις μακρύτερες το καλοκαίρι.

Κόλπος του Αγίου Λαυρεντίου

Ο κόλπος του Αγίου Λαυρεντίου του Biodome είναι τεχνικά το δεύτερο μεγαλύτερο οικοσύστημα του μουσείου φύσης, καλύπτοντας έκταση 1.620 τ.μ. (17.438 τετραγωνικά πόδια), ενώ το Laurentian Maple Forest ακολουθώντας κοντά στα 1.518 τ.μ. (16.340 τετραγωνικά πόδια).

Αποτελείται από μια λεκάνη γεμάτη με 2.5 εκατομμύρια λίτρα (660.430 γαλόνια) "θαλασσινού νερού" που παράγεται από το ίδιο το Biodome, το συγκεκριμένο οικοσύστημα αναδημιουργεί τη ζωή στις μεγαλύτερες εκβολές του κόσμου. μια περιοχή όπου το γλυκό νερό συναντά κρύο, ωκεάνιο αλμυρό νερό.

Ο κόλπος του Αγίου Λαυρεντίου εκτείνεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι την άκρη του Tadoussac, ένα μικρό χωριό στη συμβολή του φιόρδ Saguenay και του ποταμού St. Lawrence, μια περιοχή γνωστή για την προσέλκυση περίπου δώδεκα διαφορετικών ειδών φαλαινών, χελώνες, orcas, ακόμα και μπλε φάλαινες.

Αν και το Biodome δεν φιλοξενεί κανένα από αυτά τα είδη φαλαινών (σύμφωνα με την Καναδική Εταιρεία Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, το Biodome προσπάθησε για μια περίοδο τριών ετών να κυριαρχήσει την κοινή γνώμη υπέρ της κράτησης Belugas σε ετοιμότητα στο εργοστάσιο, χωρίς αποτέλεσμα), το Μουσείο Φύσης παρουσιάζουν πολλά μεγάλα ψάρια, όπως καρχαρίες, πατίνια, ακτίνες και οξύρρυγχους.

Ακτή Λαμπραντόρ

Δίπλα στα νότια πολικά υποανταρκτικά νησιά του Biodome βρίσκεται το βόρειο πολικό υπο-αρκτικό ακτογραμμή του Λαμπραντόρ, το οποίο στερείται φυτικής ζωής, αλλά είναι γεμάτο με auks όπως οι φούρνοι και τα άλλα πουλιά που προέρχονται από την περιοχή. Οι πιγκουίνοι δεν περιλαμβάνονται στο αρκτικό μίγμα, καθώς, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν ζουν στα βόρεια. Αλλά βρίσκονται εύκολα στη νότια στην Ανταρκτική, ή στην περίπτωση του Biodome, απέναντι από το δωμάτιο.

Η ζωή στις υπο-Ανταρκτικές Νήσους

Όπως και με το οικοσύστημα Ακρωτηρίου Labrador Coast του Biodome, τα υποανταρκτικά νησιά δεν παρουσιάζουν πολλά είδη χλωρίδας, αλλά πιγκουίνους; Αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Είναι τα αστέρια αυτού του βαθιού νότιου οικοσυστήματος, καθώς η Ανταρκτική και τα γύρω νησιά είναι το σπίτι τους. Οι θερμοκρασίες ρυθμίζονται σε σταθερές θερμοκρασίες από 2 ° C έως 5 ° C όλο το χρόνο, ενώ οι εποχές μιμούνται με ακρίβεια εκείνες του ανασχηματισμένου περιβάλλοντος του νότιου ημισφαιρίου του οικοσυστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι οι εποχές του είναι αντίστροφο σε σχέση με το Βορρά .

Τα κυριώτερα σημεία των ζώων