Ζάγκρεμπ: Πρωτεύουσα της Κροατίας

Αξιοθέατα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και περιήγηση

Το Ζάγκρεμπ είναι η πρωτεύουσα της Κροατίας. Βρίσκεται στην ενδοχώρα, πράγμα που σημαίνει ότι σε αντίθεση με άλλες πρωτεύουσες της περιοχής, ξεπερνάει τις παράκτιες πόλεις όπως το Ντουμπρόβνικ στη δημοτικότητά του με τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, το Ζάγκρεμπ δεν πρέπει να παραβλεφθεί ως ταξιδιωτικός προορισμός. η ζωντανή αστική της ενέργεια αντικατοπτρίζεται σε όλες τις πτυχές του πολιτισμού της και μπορεί εύκολα να προσεγγιστεί από τους επισκέπτες.

Αξιοθέατα του Ζάγκρεμπ

Αν και μια πλήρως σύγχρονη πόλη, το Ζάγκρεμπ έχει ιστορικές περιοχές ενδιαφέροντος που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των κατοίκων.

Μια χούφτα αξιοθέατα παρατίθενται παρακάτω, αλλά το Ζάγκρεμπ έχει πολλά πιο σημαντικά αξιοθέατα!

Όταν περιηγείστε στην πόλη, μην ξεχνάτε τα μουσεία του Ζάγκρεμπ, τα οποία καλύπτουν πτυχές της ζωής της Κροατίας και της τοπικής και διεθνούς τέχνης.

Εστιατόρια στο Ζάγκρεμπ

Η σκηνή εστιατορίων του Ζάγκρεμπ κυμαίνεται από τους πωλητές γρήγορου φαγητού έως τα πολυτελή καταστήματα. Όταν βρίσκεστε στο Ζάγκρεμπ, φροντίστε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κροατική κουζίνα, η οποία είναι γευστική και πλούσια. Η κίνηση αργής τροφής είναι δημοφιλής σε αυτή τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μακρύ ποτό πριν το δείπνο, ενώ η είσοδός σας προετοιμάζεται προσεκτικά από σεφ που παρουσιάζουν φαγητό με φαγητό που δεν βλέπει ποτέ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο κάτω μέρος μια λυχνία θέρμανσης.

Δοκιμάστε Kerempuh, λίγο πάνω από την αγορά Dolac, για καλά μαγειρεμένα παραδοσιακά γεύματα και ευχάριστη εξυπηρέτηση.

Ξενοδοχεία στο Ζάγκρεμπ

Η ξενοδοχειακή σκηνή του Ζάγκρεμπ προσφέρει οτιδήποτε από ξενώνες μέχρι πολυτελή καταλύματα, στο κέντρο της πόλης. Εάν η κύρια εστίασή σας στο Ζάγκρεμπ είναι τα αξιοθέατα, προσπαθήστε να πάρετε ένα δωμάτιο κοντά στην κεντρική πλατεία. υπάρχουν πολλά να κάνουμε, να φάμε και να αγοράσουμε και εκεί.

Να φτάσετε στο Ζάγκρεμπ

Διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις προς το Ζάγκρεμπ φτάνουν στο Αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ.

Το Ζάγκρεμπ είναι αρκετά καλά συνδεδεμένο με άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης τόσο με το τρένο όσο και με το λεωφορείο. Είναι επίσης δυνατό να επισκεφθείτε άλλες κροατικές πόλεις με λεωφορείο ή τρένο.

Γύρω από το Ζάγκρεμπ

Τα περισσότερα αξιοθέατα στο Ζάγκρεμπ είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια, αλλά εάν χρειάζεστε δημόσια συγκοινωνία, σκεφτείτε την υπηρεσία τραμ της πόλης. Τα εισιτήρια για τραμ μπορούν να αγοραστούν σε περίπτερα ειδήσεων και πρέπει να επικυρωθούν για κάθε βόλτα.