Ταξιδεύοντας προς και γύρω από την Κροατία

Αυτή η χώρα των Βαλκανίων διαθέτει όμορφη ακτογραμμή και ιστορία

Η Κροατία είναι ένας αναμενόμενος ταξιδιωτικός προορισμός και διατηρεί την ελκυστικότητα του νέου και μέχρι τώρα αόρατου για πολλούς. Αλλά πού στον κόσμο είναι η Κροατία; Είναι μέρος των Βαλκανίων στην Ανατολική Ευρώπη, που συνορεύουν με την Αδριατική Θάλασσα με μια μεγάλη και περίφημη πανέμορφη ακτογραμμή.

Τοποθεσία της Κροατίας

Αυτή η παράκτια χώρα βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά ενός χάρτη της Ανατολικής Ευρώπης στην Αδριατική Θάλασσα. Εάν μπορείτε να βρείτε την Ιταλία στον χάρτη, μπορείτε να εντοπίσετε το δάχτυλό σας στην Αδριατική μέχρι να βρεθείτε στην απέναντι ακτή.

Η Κροατία διαθέτει τις μεγαλύτερες ακτές όλων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην Αδριατική. Συνορεύει επίσης με πέντε χώρες:

Ένας χάρτης της Κροατίας δείχνει καλύτερα τα σύνορα της χώρας.

Περιφέρειες της Κροατίας

Η Κροατία χωρίζεται σε περιοχές, οι οποίες είναι ιστορικές ονομασίες που συνεχίζουν να αντηχούν με την επίδραση του παρελθόντος. Η Ίστρια είναι η χερσόνησος στο βόρειο τμήμα της χώρας και συνορεύει με την Ιταλία. Η Δαλματία καταλαμβάνει το νότιο τμήμα της χώρας και μεγάλο μέρος της ακτής της. Η κατάλληλη Κροατία καλύπτει μεγάλο μέρος της εσωτερικής Κροατίας και περιέχει την πρωτεύουσα της, το Ζάγκρεμπ. Η Σλαβονία καταλαμβάνει το ανατολικό τμήμα της επικράτειας της χώρας.

Να φτάσετε στην Κροατία

Όταν ο καιρός είναι ζεστός, μπορείτε να πάρετε ένα πλοίο από την Ιταλία σε ένα από τα πολλά λιμάνια της Κροατίας. Μπορείτε να πετάξετε στο Ζάγκρεμπ ή σε άλλα διεθνή αεροδρόμια μέσα ή κοντά σε δημοφιλείς πόλεις προορισμού όλο το χρόνο.

αν πάτε στο Ζάγκρεμπ, η πρόσκρουση ενός τρένου από μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη είναι μια καλή επιλογή.

Για την υψηλή περίοδο, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση μεταφοράς και καταλύματα πολύ νωρίτερα, επειδή η Κροατία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στα ραντάρ των ταξιδιωτών. Οι τηλεοπτικές εκπομπές που πυροβολούνται στις ιστορικές πόλεις της, οι διασημότητες που χαλαρώνουν στις παραλίες της και οι κρουαζιέρες που κάνουν στάσεις στην Κροατία το έφεραν στο επίκεντρο.

Το ταξίδι κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής είναι μια καλή επιλογή. Ενώ οι πτήσεις ενδέχεται να είναι λιγότερες και τα οχηματαγωγά πλοία να είναι λιγότερο συχνά ή να καλύπτουν λιγότερες διαδρομές, ο καιρός είναι ήπιος στην ακτή κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τα ιστορικά κέντρα που διαφορετικά θα είναι γεμάτα με τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν πιο ελεύθερα και εύκολα. Αλλά μπορεί να χτυπήσετε με χιόνι και κρύο καιρό στις πόλεις της ενδοχώρας εάν ταξιδεύετε το χειμώνα.

Ταξιδεύοντας στην Κροατία

Οι ακτές και οι ενδοχώρα της Κροατίας προσφέρουν εντυπωσιακές απόψεις, αρχαία μνημεία, τοπικές λιχουδιές, φυσικά θαύματα και αξέχαστες εμπειρίες. Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να εξερευνήσουν την ακτογραμμή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της εθνικής οδού της Αδριατικής. Αυτός ο αυτοκινητόδρομος καμπυλώνει γύρω από τους κόλπους και προσκολλάται στις πλευρές του βράχου, ακολουθώντας τη δυτική άκρη της χώρας από τα βόρεια προς τα νότια. Στην πορεία, πολλές αρχαίες πόλεις και πόλεις καλωσορίζουν επισκέπτες, οι οποίοι σταματούν να βλέπουν την αρχαία αρχιτεκτονική από τις ελληνικές και ρωμαϊκές εποχές.

Τα νησιά της Κροατίας - περισσότερα από 1.000 από αυτά - επεκτείνουν την επικράτεια της χώρας στη θάλασσα. Πολλά νησιά είναι κατοικημένα και μπορούν να επισκεφθούν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, όταν τα πλοία τρέχουν πιο τακτικά δρομολόγια μεταξύ τους ή από την ηπειρωτική χώρα. Πολλά από αυτά τα νησιά παράγουν τοπικά τυριά ή κρασιά ή ο λαός τους είναι διάσημος για τις βιοτεχνίες όπως η λείανση.

Η ενδοχώρα της Κροατίας προσελκύει λιγότερη προσοχή, καθώς οι θεαματικές ακτές και τα νησιά είναι καυτά σημεία για τους παραθεριστές αλλά το φυσικό τοπίο του Ζάγκρεμπ και της Κροατίας, όπως και στην περίφημη περιοχή των λιμνών Plitvice , είναι επίσης σημαντικό να δούμε την πληρέστερη κατανόηση της Κροατίας στο σύνολό της .

Μπορείτε να καλύψετε μεγάλο μέρος της Κροατίας, και σίγουρα όλες τις ακτές, τα νησιά και τη σημαντική ιστορία και τον πολιτισμό, σε μια διαμονή 10 ημερών έως δύο εβδομάδων.