Η αγορά της δυτικής πλευράς

Η αγορά West Side, στην άκρη της πόλης του Οχάιο στο Κλίβελαντ, είναι ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό κόσμημα. Το 1912 άνοιξε η αγορά συνδυάζοντας τη χαριτωμένη νεοκλασική / βυζαντινή αρχιτεκτονική με ένα ζωντανό προϊόν και κρέας, πουλερικά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Όχι μόνο είναι η West Side Market ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό μέρος για να επισκεφθείτε, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε ποιοτικά παντοπωλεία σε προσιτές τιμές.

Ιστορία και αρχιτεκτονική

Η αγορά West Side των 100 ετών (το 2012) αποτελείται από μια εσωτερική αγορά με το χαρακτηριστικό πύργο ρολογιού και μια γειτονική ημι-κλειστή "υπαίθρια" αγορά, γεμάτη με προϊόντα, σιτηρά και φρέσκους πωλητές λουλουδιών. Η West Side Market, που δημιουργήθηκε αρχικά ως γειτονική εθνοτική αγορά, εξακολουθεί να εκπληρώνει αυτή τη λειτουργία καθώς και έναν συναρπαστικό προορισμό ημερήσιου ταξιδιού για προαστιακούς και αυτούς που επισκέπτονται την πόλη.

Το εσωτερικό

Μέσα στην αγορά, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει το αρχικό δάπεδο πλακιδίων λατομείου καθώς και τα διακοσμητικά σκεύη, που απεικονίζουν τα ζώα και τα λαχανικά, στις στήλες της αγοράς. Επίσης διακρίνεται η ψηλή θολωτή οροφή μήκους 44 ποδιών με το πλούσιο πλακάκι από τερακότα, τοποθετημένο σε σχέδιο ψαροκόκαλου.

Υπαίθρια αγορά

Η εξωτερική αγορά διαθέτει δεκάδες πωλητές που προσφέρουν φρέσκα εποχιακά προϊόντα, όπως ντομάτες, πιπεριές, καλαμπόκι σε εποχή, πορτοκάλια και λεμόνια. Μπορείτε επίσης να βρείτε συνήθως μεγάλους σάκους από κρεμμύδια και πατάτες καθώς και φρέσκα λουλούδια. Οι τιμές για τα προϊόντα τείνουν να είναι πολύ χαμηλότερες από ό, τι στα καταστήματα παντοπωλείων και τα αντικείμενα συνήθως είναι πολύ πιο φρέσκα.

Εσωτερική αγορά

Η εσωτερική αγορά διαθέτει πωλητές κρέατος και πουλερικών καθώς και εκείνους που πωλούν τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα και είδη αρτοποιίας. Είναι εδώ ότι ο εθνοτικός χαρακτήρας της αγοράς λάμπει πραγματικά. Τα προϊόντα που πωλούνται εδώ περιλαμβάνουν κοτόπουλα Amish, φρέσκο ​​ουγγρικό λουκάνικο, φρεσκοκομμένα μπριζόλες και μπριζόλες, χορτάρια και σκληρά και μαλακά τυριά.

Το Ohio City Pasta πωλεί τα σπιτικά ζυμαρικά τους εδώ. το Cheese Shop προσφέρει περισσότερα από 140 διαφορετικά είδη τυριών και υπάρχει μια γειτονική αγορά ψαριών με όλες τις ποικιλίες φρέσκων ψαριών και θαλασσινών. Οι τιμές εδώ είναι γενικά ελκυστικές.

Εστιατόρια και έτοιμα φαγητά

Εάν όλα αυτά τα τρόφιμα ψώνια σας κάνει να πεινάτε, υπάρχουν περίπτερα που προσφέρουν έτοιμα φαγητά σε όλη την αγορά.

Ιδιαίτερα καλή είναι η στάση bratwurst στη βορειοδυτική γωνία. Θα βρείτε επίσης hot dogs, hot pretzels, pierogi, και πολλά άλλα. Αν προτιμάτε να καθίσετε, υπάρχει ένα εστιατόριο σύντομης παραγγελίας με νόστιμα σάντουιτς και πρωινό στην W. 25η πλευρά της αγοράς.

Γύρω από την γειτονιά

Η περιοχή γύρω από την αγορά της West Side είναι γεμάτη με άλλες ενδιαφέρουσες αγορές εθνοτικών τροφίμων. Δίπλα στην αγορά είναι ένα αραβικό κατάστημα τροφίμων, γεμάτο με δημητριακά, μπαχαρικά και νόστιμα αρτοσκευάσματα. Ακριβώς κάτω από το δρόμο είναι το Hansa Import Haus, ένα εμπορικό κέντρο Γερμανικών κρεάτων, μαρμελάδων, ζελέ και άλλων συσκευασμένων τροφίμων.

Εστιατόρια γύρω από την αγορά West Side

Εστιατόρια αφθονούν στη γειτονιά. Απέναντι από την αγορά της δυτικής πλευράς βρίσκεται η εμπορική λεωφόρος, η οποία φιλοξενεί το Flying Fig και η ζυθοποιία των Μεγάλων Λιμνών .