Ιστορία της Disneyland: Ξεκίνησε με ένα όνειρο

Μια επισκόπηση της ιστορίας της Disneyland

Ιστορία της Disneyland ξεκίνησε με ένα όνειρο

Όταν ρωτήθηκε πώς πήρε την ιδέα για τη Disneyland, ο Walt Disney είπε κάποτε ότι σκέφτηκε ότι πρέπει να υπάρχει ένας χώρος για τους γονείς και τα παιδιά να διασκεδάζουν μαζί, αλλά η πραγματική ιστορία είναι πιο περίπλοκη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1940, τα παιδιά άρχισαν να ζητούν να δουν πού ζούσαν ο Mickey Mouse και το Snow White. Η Disney αντιστάθηκε στο να κάνει περιηγήσεις στούντιο επειδή σκέφτηκε ότι βλέποντας τους ανθρώπους που κάνουν κινούμενα σχέδια ήταν βαρετό.

Αντ 'αυτού, σκέφτηκε να χτίσει μια οθόνη χαρακτήρων δίπλα στο στούντιο. Ο καλλιτέχνης-αρχιτέκτονας John Hench αναφέρεται στο περιοδικό Disneyland News Media Source Book : "Θυμάμαι αρκετές Κυριακές βλέποντας τον Walt απέναντι από το δρόμο σε μια γεμάτη ζιζάνια παρτίδα, στέκεται, οπτικοποιώντας, όλα από τον εαυτό του."

Το Disneyland Source Book αναφέρεται στην Disney: "Δεν θα μπορούσα ποτέ να πείσω τους χρηματοδότες ότι η Disneyland ήταν εφικτή, επειδή τα όνειρα προσφέρουν πολύ λίγες εξασφαλίσεις". Αναμφισβήτητα, δανείστηκε έναντι της ασφάλειάς του ζωής και πώλησε το δεύτερο σπίτι του, απλά για να αναπτύξει την ιδέα του μέχρι το σημείο που μπορούσε να δείξει στους άλλους τι είχε κατά νου. Οι υπάλληλοι του Studio εργάστηκαν στο έργο, καταβάλλονταν από τα προσωπικά κεφάλαια της Disney. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ken Anderson δήλωσε ότι η Disney δεν θυμάται να τους πληρώνει κάθε εβδομάδα, αλλά πάντοτε φάνηκε καλά στο τέλος, παραδίδοντας τραγανές, καινούριους λογαριασμούς που δεν κατάφερε να μετρήσουν με μεγάλη ακρίβεια.

Οικοδόμηση ιστορίας της Disneyland

Η Disney και ο αδελφός της, Roy, υποθήκευσαν όλα όσα ανήκαν για να αντλήσουν 17 εκατομμύρια δολάρια για να χτίσουν τη Disneyland, αλλά δεν πέτυχαν αυτά που χρειαζόταν.

Η ABC-TV ενεπλάκη, εξασφαλίζοντας ένα δάνειο ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντάλλαγμα για την ιδιοκτησία μέρους και τη δέσμευση της Disney να παράγει μια εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή γι 'αυτούς.

Όταν η πόλη Burbank αρνήθηκε ένα αίτημα να χτιστεί κοντά στο στούντιο, άρχισε ένα κρίσιμο κεφάλαιο στην ιστορία της Disneyland. Η Disney ασχολήθηκε με το Ινστιτούτο Ερευνών Stanford, το οποίο εντόπισε το Anaheim ως το κέντρο της μελλοντικής ανάπτυξης της Νότιας Καλιφόρνιας.

Η Disney αγόρασε 160 στρέμματα πορτοκαλεών της Anaheim και την 1η Μαΐου 1954 η κατασκευή άρχισε προς μια αδύνατη προθεσμία τον Ιούλιο του 1955, όταν θα εξαντληθούν τα χρήματα

Ημέρα έναρξης: η πιο μαύρη Κυριακή στην ιστορία της Disneyland

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 1955 έφθασαν οι πρώτοι επισκέπτες και 90 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν μέσω ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής. Στην εφημερίδα Disney, την αποκαλούν ακόμα "Μαύρη Κυριακή". Έχουν έναν καλό λόγο. Μια λίστα φιλοξενούμενων των 15.000 αυξήθηκε στους σχεδόν 30.000 συμμετέχοντες. Μεταξύ των πολλών ατυχιών:

Οι περισσότεροι κριτικοί κήρυξαν το πάρκο υπερτιμημένο και κακή διαχείριση, περιμένοντας την ιστορία της Disneyland να τελειώσει σχεδόν αμέσως μόλις ξεκίνησε.

Τι συνέβη μετά την ημέρα έναρξης

Στις 18 Ιουλίου 1955, το ευρύ κοινό, πήρε την πρώτη ματιά - περισσότερους από 10.000 από αυτούς. Την πρώτη ημέρα της μακράς ιστορίας της, η Disneyland χρεώνει τους επισκέπτες $ 1,00 (περίπου $ 9 στα σημερινά δολάρια) για να περάσουν από την πύλη και να δουν τρία ελεύθερα αξιοθέατα σε τέσσερις θεματικές εκτάσεις. Τα μεμονωμένα εισιτήρια για τις 18 βόλτες κοστίζουν 10 σεντς έως 35 σεντ το καθένα.

Ο Walt και το προσωπικό του αντιμετώπισαν τα προβλήματα από την πρώτη ημέρα. Σύντομα χρειάστηκε να περιορίσουν την ημερήσια προσέλευση σε 20.000 για να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός. Μέσα σε επτά εβδομάδες ο μοναχικός επισκέπτης πέρασε τις πύλες.

Δεν είναι κακό για ένα μέρος που κάποιοι πιστεύουν ότι θα κλείσουν και θα χρεοκοπήσουν μέσα σε ένα χρόνο.

Ημερομηνίες ορόσημων στην ιστορία της Disneyland

"Η Disneyland δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ όσο υπάρχει φαντασία στον κόσμο", είπε κάποτε ο Walt Disney.

Μέσα σε ένα χρόνο από το άνοιγμα ανοίχτηκαν νέα αξιοθέατα. Άλλοι έκλεισαν ή άλλαξαν, λαμβάνοντας Disneyland μέσω μιας εξέλιξης που συνεχίζεται. Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες ημερομηνίες στην ιστορία της Disneyland περιλαμβάνουν:

1959: Η Disneyland προκαλεί σχεδόν ένα διεθνές περιστατικό όταν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αρνούνται την επίσκεψη του σοβιετικού πρωθυπουργού Nikita Khrushchev λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

1959: Εισήχθη το εισιτήριο "Ε". Το πιο ακριβό εισιτήριο, επέτρεψε την πρόσβαση στις πιο συναρπαστικές βόλτες και αξιοθέατα όπως το Space Mountain και οι Πειρατές της Καραϊβικής.

1963: Ανοίγει το Enchanted Tiki Room και ο όρος "animatronics" (ρομποτική σε συνδυασμό με 3-D animation) δημιουργείται.

1964: Η Disneyland παράγει περισσότερα χρήματα από τα Disney Films.

1966: Ο Walt Disney πεθαίνει.

1982: Το βιβλίο εισιτηρίων Disneyland αποσύρεται, αντικαθίσταται από ένα "διαβατήριο" καλό για απεριόριστες βόλτες.

1985: Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους αρχίζει η καθημερινή λειτουργία. Πριν από αυτό, το πάρκο έκλεισε τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά τη διάρκεια των εκτός εποχής.

1999: Εισήχθη το FASTPASS .

2001: Downtown Disney , Disney Καλιφόρνια περιπέτεια , και το Grand Californian Hotel ανοιχτό.

2004: Ο Αυστραλός Bill Trow είναι ο 500 εκατομμύριος επισκέπτης.

2010: Ο κόσμος του χρώματος ανοίγει στην περιπέτεια Καλιφόρνιας.

2012: Το Land Cars ανοίγει στην California Adventure, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση ενός σημαντικού έργου για τη βελτίωση του πάρκου.

2015: Η Disneyland ανακοινώνει σχέδια για μια νέα γη Star Wars με θέμα

Τα πιο ιστορικά σημεία του Disneyland

Το ιδιωτικό διαμέρισμα του Walt Disney βρίσκεται πάνω από τον πυροσβεστικό σταθμό του Δημαρχείου κοντά στην Main Street των ΗΠΑ. Είναι ακόμα εκεί και πριν από λίγα χρόνια θα μπορούσατε να μπείτε μέσα σε μια περιοδεία. Δυστυχώς, η πρόσβαση σταμάτησε και θα πρέπει απλώς να είστε ικανοποιημένοι να το σταθείτε και να το δείτε.

Και οι εννέα από τις αρχικές βόλτες που απολάμβαναν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ανοιχτές: Autopia, Cruise Jungle, King Arthur Carrousel, Κόμμα τσαγιού, Mark Twain Riverboat, Άγρια βόλτα του Mr. Toad, Πτήση του Πέτρου Πάν, Scary Περιπέτειες του Snow White και Storybook Land Canal Boats.

Τα παράθυρα στην Main Street των ΗΠΑ είναι επίσης μια μικρή κάψουλα Disneyland Time, χρησιμοποιώντας φανταστικά εμπορικά ονόματα για την ενσωμάτωση σημαντικών στοιχείων στην ιστορία της Disneyland, όπως ο πατέρας της Walt Disney Ellias, ο αδελφός του Roy και οι θρυλικοί Imagineers. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με αυτά εδώ.

Πηγές για αυτήν την ιστορία της Disneyland

Ίσως υπάρχουν πολλοί αστικοί θρύλοι για τη Disneyland καθώς υπάρχουν γεγονότα. Προσπάθησα σκληρά να μην επαναλάβω αυτές τις αναληθείσες ιστορίες όταν δημιούργησα αυτήν την ιστορία της Disneyland. Όλο το υλικό που χρησιμοποίησα ήρθε σε μένα από την Disneyland Public Relations.