Μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Χονγκ Κονγκ τον καιρό και τα γεγονότα τον Φεβρουάριο

Το κινεζικό νέο έτος κυριαρχεί τον μήνα του ήπιου καιρού

Φεβρουάριο, κούνημα στη μέση του τι λέγεται χειμώνα Χονγκ Κονγκ, μπορεί να είναι λίγο ψυχρός. Αλλά προτού να συσκευάσετε τα μακρά johns σας ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά στη μέση θερμοκρασία. Με μέσες τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 59 και 68 βαθμούς Φαρενάιτ, αυτό μπορεί να είναι ο ψυχρότερος μήνας του Χονγκ Κονγκ, αλλά είναι δύσκολο να γαντζώσει και να ακουστεί ο καιρός. Ενώ θα πρέπει να φέρετε ένα σακάκι, ο ήπιος καιρός είναι μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσετε το καλύτερο μέρος του Χονγκ Κονγκ - το ύπαιθρο.

Από τους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του κόλπου Causeway Bay και τις αγορές του Mongkok σε εκτάσεις από το πράσινο που μοιάζει με ζούγκλα στο απομακρυσμένο νησί, το Χονγκ Κονγκ είναι ένας τόπος που βλέπει το πιο φαντασμαγορικό . Η υγρασία της άνοιξης και του καλοκαιριού το καθιστούν σχεδόν αδύνατο, ενώ το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι και οι δύο βασικοί χρόνοι για να περπατήσετε στο ύπαιθρο.

Ο Φεβρουάριος είναι συνήθως ο μήνας της μεγαλύτερης γιορτής του Χονγκ Κονγκ: το κινεζικό νέο έτος . Η ημερομηνία για την εκδήλωση κινείται κάθε χρόνο με βάση τις φάσεις του φεγγαριού και είτε πέφτει στα τέλη Ιανουαρίου ή οποτεδήποτε τον Φεβρουάριο. Είναι ένα θέαμα. Εκτός από την εκπληκτική κινεζική Πρωτοχρονιά παρέλαση, μπορείτε να πάρετε μια υπέροχη έκθεση πυροτεχνημάτων, χορούς δράκων και ειδικές ημέρες ιπποδρομιών.

Φεβρουάριος Καιρός

Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ίσως πιστεύουν ότι ο Φεβρουάριος είναι κρύος, αλλά στο υπόλοιπο Βόρειο Ημισφαίριο, είναι πολύ ήπιο για αυτό το μήνα αργά το χειμώνα. Αυτός είναι ο ψυχρότερος μήνας του Χονγκ Κονγκ. αν ψάχνετε για καλύτερο καιρό δοκιμάστε τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο όταν μπορείτε να αποφύγετε την υγρασία και να απολαύσετε τον ήλιο.

Τον Φεβρουάριο υπάρχουν μπλε ουρανοί και πολύ λίγη βροχή και ενώ οι θερμοκρασίες κυρίως στη δεκαετία του '60 δεν θα σας ζεστάνουν, είναι ακόμα αρκετά ήπια για να απολαύσετε το υπέροχο ύπαιθρο.

Τι να Pack

Αφήστε τα σορτς και το μπλουζάκι στο σπίτι. Θα θελήσετε να συσκευάσετε μπλούζες, τζιν ή μακριά παντελόνια, πουκάμισα ή κορυφές με μακριά μανίκια, ένα ελαφρύ πουλόβερ για στρώσεις τη νύχτα και ένα σακάκι ή δύο.

Ελέγξτε την πρόγνωση καιρού λίγο πριν πάτε για να βεβαιωθείτε ότι οι θερμοκρασίες δεν θα πέσουν κάτω από το κανονικό. Αν αυτό συμβαίνει στην πρόβλεψη, πάρτε ένα βαρύτερο παλτό ή σακάκι. Αλλά δεν θα χρειαστείτε γάντια ή κασκόλ.

Ταξιδιωτικές συμβουλές Φεβρουαρίου

Το κινεζικό νέο έτος μπορεί να αυξήσει σημαντικά το κόστος των δωματίων και των πτήσεων. Πολλοί θα κλείσουν μήνες εκ των προτέρων. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι αυτή τη στιγμή του έτους, τα έξυπνα χρήματα κάνουν τις κρατήσεις αεροδρομίων και ξενοδοχείων πολύ νωρίτερα.

Τα καταστήματα θα κλείσουν για τουλάχιστον τρεις ημέρες από τις διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. τα μικρότερα καταστήματα πιθανότατα θα κλείσουν πολύ περισσότερο. Εκτός από τις γιορτές, η πόλη μπορεί να φαίνεται ήσυχη καθώς οι οικογένειες γιορτάζουν στο σπίτι. Αν είναι η πρώτη σας φορά στο Χονγκ Κονγκ, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε την κινεζική Πρωτοχρονιά.

Επαγγελματίες του Φεβρουαρίου

Το κινεζικό νέο έτος είναι μια φανταστική γιορτή, και το Χονγκ Κονγκ ασκεί αναμφισβήτητα το καλύτερο στον κόσμο. Αναμείνετε μια ατμόσφαιρα διακοπών και πολλά να δείτε και να κάνετε σε κάθε μια από τις τρεις ημέρες.

Εάν το κινεζικό νέο έτος δεν είναι αρκετό για εσάς, το Φεστιβάλ Άνοιξης Φανάρι αξίζει επίσης να εξερευνήσετε. Είναι η τελευταία ημέρα του κινεζικού νέου έτους και επίσης γνωστή ως κινεζική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. αναμένουν να δουν χιλιάδες χαριτωμένα φανάρια που έχουν βυθιστεί σε όλη την πόλη.

Φεβρουάριος Νομίζω

Μπορεί να υπάρξουν κρύες ασφάλειες που θα οδηγήσουν τα σφάλματα στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας του '40.

Αυτό θα μπορούσε να θέσει ένα αμυντικό σε κάποια από τα σχέδιά σας, και αν νοικιάζετε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα μπορεί να μην υπάρχει καμία θέρμανση, και μπορεί να πάρει λίγο άβολα.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση στο ημερολόγιο, το Κινεζικό Νέο Έτος, βλέπει ολόκληρη την αλλαγή της πόλης σε λειτουργία πάρτι. Για τις κύριες τρεις μέρες, τα καταστήματα κλείνουν και οι χοροί δράκων, οι αγορές λουλουδιών και τα πυροτεχνήματα παίρνουν τους δρόμους.