Γύρω από τη Μπανγκόκ με πλοίο

Τα σκάφη και τα πορθμεία είναι ένας βολικός και ενδιαφέρουσα τρόπος για να ξεφύγετε από την Μπανγκόκ και παρόλο που στην αρχή μπορούν να εκφοβίσουν, μόλις καταλάβετε τις διαδρομές και τους κανόνες, είναι πολύ εύκολο να τις χρησιμοποιήσετε.

Η Μπανγκόκ διαθέτει δύο συστήματα πλοίων: το σύστημα πορθμείων ποταμού Chao Phraya και το σύστημα ακτοπλοϊκών γραμμών. Το πορθμείο του ποταμού εκτελείται από την Chao Phraya Express Boat Company, η οποία δημοσιεύει το χρονοδιάγραμμα και το χάρτη στον ιστοχώρο τους, αλλά δεν υπάρχει κανένας χάρτης πορθμείων ή χρονοδιάγραμμα διαθέσιμων στο διαδίκτυο.

Υπάρχει επίσης ένα τουριστικό σκάφος που τρέχει από τη στάση Saphan Thaksin Sky Train στο Phra Athit κοντά στο Khao San Road . Το τουριστικό σκάφος σταματά μόνο σε φράγματα με σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα κοντά και υπάρχει ένας εκφωνητής που αφηγείται το ταξίδι. Τα τουριστικά σκάφη είναι πιο ακριβά αλλά είναι επίσης λιγότερο γεμάτα από τα πλοία που ταξιδεύουν με τα πόδια.

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα πλοία των Εφοπλιστών

Τα ποταμόπλοια στο Bankok εκτελούν δρομολόγια ή τοπικά και ταξιδεύουν είτε μέσα στο κέντρο της πόλης είτε έξω από αυτό, και διαφορετικές έγχρωμες σημαίες επιτρέπουν στους αναβάτες να γνωρίζουν ποιο σκάφος επιβιβάζονται.

Στον ποταμό Chao Phraya, το τελευταίο σκάφος σε κάθε διαδρομή θα φέρει μαύρη σημαία, υποδεικνύοντας ότι η υπηρεσία πλοίων προγραμματισμένων καυσίμων τελείωσε για την ημέρα. Τα περισσότερα σκάφη τρέχουν από τις 5 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και τρέχουν τόσο γρήγορα όσο κάθε 10 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και τόσο αργά όσο κάθε ώρα σε ώρες εκτός αιχμής, αλλά δεν υπάρχουν νυχτερινά σκάφη στο Bankok.

Τα κανάλι σκάφη, που ονομάζονται επίσης βάρκες khlong, τρέχουν στα μεγάλα κανάλια της Μπανγκόκ.

Η πιο δημοφιλής διαδρομή είναι το πορθμείο Canal San Saeb, το οποίο περνά παράλληλα με την οδό Petchaburi μέχρι το Golden Mount. Τα καραβάκια και τα ποταμόπλοια κάνουν στάσεις πολύ γρήγορα, ώστε να μην υπάρχει πολύς χρόνος για να ξεκινήσετε και να βγείτε. Μετακινήστε γρήγορα και ακολουθήστε το προβάδισμα των ανθρώπων γύρω σας!

Τα περισσότερα ταξίδια είτε στο ποτάμι είτε στα καραβιακά σκάφη κοστίζουν λιγότερο από 30 μπατ.

Ένας συλλέκτης εισιτηρίων θα έρθει γύρω σας για να σας πουλήσει ένα εισιτήριο. Οι στάσεις του ποταμού και του καναλιού είναι καλά σημειωμένες. Οι στάσεις του καναλιού μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν, επειδή τα κανάλια δεν είναι πάντα προφανή από το δρόμο.

Λαμβάνοντας τουρίστες βάρκες στην Μπανγκόκ

Εάν προτιμάτε να μάθετε λίγο περισσότερο για την ιστορία του Bankok και να γνωρίσετε την πόλη στα ταξίδια σας, αλλά δεν σας πειράζει να ξοδέψετε λίγο περισσότερο για το εισιτήριό σας, τα τουριστικά σκάφη της Μπανγκόκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε ενώ να εκπαιδεύονται για την πόλη.

Το Τουριστικό Σκάφος Chao Phraya, το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρία Express Boat Company Chao Phraya, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς από αυτές τις υπηρεσίες στην πόλη, προσφέροντας βόλτες με ξεναγό κατά μήκος του ποταμού Choa Phraya μεταξύ του Saphan Thaksin Sky Train και της Phra Athit.

Αυτά τα σκάφη πετούν μπλε σημαίες και σταματούν σε πολλές από τις μεγαλύτερες αποβάθρες κατά μήκος του ποταμού, φτάνοντας γρήγορα ανάμεσα σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα όπως το Wat Arun, το Ratchawongse και το Tha Maharaj. Απλώς πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο και μπορείτε να ξεκινήσετε και να αποπλεύσετε οποιοδήποτε πλοίο με μπλε σημαία παρουσιάζοντας το One-Day Pass Pass.