Προφίλ του Grand Palais και οδηγός επισκεπτών

Ένα αριστούργημα Belle-Epoque

Το Grand Palais (ή το "Μεγάλο Παλάτι") δεν αποκαλύπτεται από τεχνική άποψη παρά ένα παλάτι, αλλά ένας αρχιτεκτονικός θησαυρός από την εποχή του "Belle Epoque" που έχει αναβιώσει τον 21ο αιώνα μετά την πτώση σε ημι-αχρησία.

Μετά την πλήρη, επίπονη αποκατάστασή του μεταξύ 2001-2008, το Palais είναι πλέον ένας από τους πιο πολυπόθητους χώρους στην πόλη του φωτός για μεγάλα προσωρινά εκθέματα αφιερωμένα σε καλές τέχνες και πολιτισμό.

Σήμερα πλήθος κόσμου εδώ πολλές φορές το χρόνο απολαμβάνει πολλές από τις πιο συναρπαστικές και φιλόδοξες εκθέσεις καλών τεχνών του Παρισιού στις Εθνικές Γκαλερί.

Διαβάστε τα σχετικά: 10 καλύτερα μουσεία τέχνης στο Παρίσι

Τα τελευταία χρόνια, αναδρομές αφιερωμένες σε όσους αρέσουν στους Claude Monet και Georges Braque έχουν εξαντληθεί, αφήνοντας πολλούς ενθουσιώδες να πετούν για τα φευγαλέα εισιτήρια. Αυτός είναι ο λόγος που συνιστώ πάντα να σαρώνομαι επερχόμενα εκθέματα πολύ νωρίτερα και να κρατήσω εισιτήρια online όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Εν τω μεταξύ, το παρακείμενο Palais de la Découverte (Palace of Discovery) επικεντρώνεται στην επιστήμη και τη φυσική ιστορία και μπορεί να κάνει μια μεγάλη εκδρομή με τα παιδιά. Είναι ένα άλλο πολύ συχνά παραβλεπόμενο στολίδι στο κέντρο του Παρισιού, που φέρνει σε επαφή τις σύγχρονες ανακαλύψεις με τις παλιές γοητείες ενός παραδοσιακού μουσείου φυσικής ιστορίας.

Διαβάστε σχετικές: Μεγάλα πράγματα να κάνουμε με τα παιδιά στο Παρίσι

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το Grand Palais βρίσκεται στο δυτικό 8ο διαμέρισμα του Παρισιού , κοντά στην ιστορική λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και την Αψίδα του Θριάμβου και στην ανατολική πλευρά της βασιλικής Place de la Concorde.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο National Galeries:
3, Avenue du Général-Eisenhower
Μετρό: Champs-Elysées Clémenceau (Γραμμές 1, 13)
Τηλ .: +33 (0) 1 44 13 17 17

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Palais de la Découverte:
Η λεωφόρος Franklin D. Roosevelt
Μετρό: Franklin D. Roosevelt (Γραμμές 1, 9)
Τηλ .: +33 (0) 1 56 43 20 21

Επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα: Πρόσβαση στο Grand Palais μέσω της κύριας διοικητικής εισόδου: Avenue Winston Churchill

Επισκεφθείτε το Grand Palais online (εικονικές περιηγήσεις, περισσότερες πρακτικές πληροφορίες

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια:

Οι Εθνικές Γκαλερί είναι ανοιχτές κάθε μέρα εκτός από τις Τρίτες, από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Εισιτήρια: Οι επισκέπτες πρέπει να αγοράσουν εισιτήρια για εκθέματα στις Εθνικές Γκαλερί και στο Palais de la Découverte χωριστά. Οι συντηρήσεις συνιστώνται ιδιαίτερα καθώς τα προσωρινά εκθέματα του Grand Palais είναι ιδιαίτερα συχνή και πολλοί άνθρωποι κάνουν κράτηση εβδομάδων ή και μηνών εκ των προτέρων. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν από έκθεμα σε έκθεση. Εκπτώσεις είναι διαθέσιμες για παιδιά, φοιτητές και ηλικιωμένους.

Για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων online: Ηλεκτρονικό γραφείο εισιτηρίων (στα γαλλικά)

Δημοφιλή αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Περισσότερες πληροφορίες για τις Εθνικές Γκαλερί:

Οι Παρισινοί κατευθύνονται στις Εθνικές Γκαλερί εν μέρει για να δηλώσουν ότι έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις που έρχονται εδώ και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται εδώ κάθε χρόνο τα προσωρινά εκθέματα. Πρόσφατα εκθέματα που έχουν τραβήξει αδύνατο πλήθος περιλαμβάνουν τις αναδρομές του Gustav Klimt και της σχολής της Βιέννης, τον Πικάσο και τις πρώιμες επιρροές του και εκθέματα με ευρύτερο πεδίο, όπως το ετήσιο Διεθνές Φόρουμ Σύγχρονης Τέχνης (FIAC).

Και πάλι, επειδή τα Εθνικά Γκαλερί έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια άγρια ​​δημοφιλή , οι επιφυλάξεις όχι μόνο συνιστώνται - μπορούν επίσης να είναι απαραίτητες.