Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι: Πλήρης οδηγός επισκεπτών

Ένα ιστορικό σύμβολο της παρηγορητικής πομπής και του στρατιωτικού θριάμβου

Η Αψίδα του Θριάμβου αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο ως ένα σημαντικό σύμβολο της Παριζιάνικης αρωγής και κομψότητας. Το 1806, για να τιμήσει τη στρατιωτική επιδίωξη της Γαλλίας (και τον περήφανο ηγεμόνα), που στήθηκε από τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Α, το ύψος των 50 μέτρων / 164 ποδιών κοσμεί τις αψίδες, το δυτικό άκρο του Champs-Elysées , την πιο εικονική λεωφόρο της πόλης, γνωστή ως Etoile (αστέρι), όπου 12 κύρους λεωφόροι ακτινοβολούν σε ένα ημικυκλικό πρότυπο.

Λόγω της σημαντικής της θέσης στην ιστορία της Γαλλικής πρωτεύουσας - που προκαλεί τόσο θριαμβευτικά όσο και σκοτεινά ιστορικά γεγονότα - καθώς και το εικονιστικό της καθεστώς, η Αψίδα του Θριάμβου έχει εμφανή θέση σε κάθε πλήρη κατάλογο των κορυφαίων τουριστικών αξιοθέατων του Παρισιού .

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Η περίφημη καμάρα βρίσκεται στο δυτικό άκρο της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων , στο Place Charles de Gaulle (συχνά αναφέρεται επίσης ως Place de l'Etoile).

Διεύθυνση: Place Charles de Gaulle, 8ο διαμέρισμα
Μετρό: Charles de Gaulle Etoile (γραμμή 1, 2 ή 6)
RER: Charles de Gaulle Etoile (γραμμή Α)
Τηλέφωνο: +33 (0) 155 377 377
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Κοντινές περιοχές και αξιοθέατα για να εξερευνήσετε:

Πρόσβαση, ώρες λειτουργίας και εισιτήρια:

Μπορείτε να επισκεφθείτε το επίπεδο του δαπέδου της αψίδας δωρεάν. Πάρτε το υπόγειο για να έχετε πρόσβαση στην καμάρα.

Ποτέ μην επιχειρήσετε να περάσετε τη χαοτική και επικίνδυνη κυκλική διασταύρωση από τα Ηλύσια Πεδία!

Για να έχετε πρόσβαση στην κορυφή , μπορείτε να ανεβείτε 284 βήματα ή να πάρετε έναν ανελκυστήρα στο μέσο επίπεδο και να ανεβείτε 64 σκάλες προς τα πάνω.

Ωρες λειτουργίας

Απρίλιος-Σεπτέμβριος: Δευτ.-Κυρ., 10 π.μ.-11 μ.μ.
Οκτώβριος-Μάρτιος: Δευτ.-Κυρ., 10 π.μ.-10 μ.μ.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια για να ανεβείτε ή να πάρετε το ασανσέρ μέχρι το τόξο αγοράζονται στο επίπεδο του εδάφους.

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 18 ετών.
Το Pass Pass Museum περιλαμβάνει την είσοδο στην Αψίδα του Θριάμβου. (Αγοράστε απευθείας από την Rail Europe)

Πρόσβαση για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες:

Επισκέπτες σε αναπηρικές καρέκλες: Δυστυχώς, η Αψίδα του Θριάμβου είναι μόνο μερικώς προσβάσιμη στους επισκέπτες σε αναπηρικές καρέκλες. Το υπόγειο δεν είναι προσβάσιμο από αναπηρικό καροτσάκι και ο μόνος τρόπος να φτάσετε στην αψίδα είναι με αυτοκίνητο ή πτώση ταξί στην είσοδο. Καλέστε αυτόν τον αριθμό για να ενημερώσετε το προσωπικό της επίσκεψής σας: +33 (0) 1 55 37 73 78.

Υπάρχει πρόσβαση με αναπηρικό αμαξίδιο με ασανσέρ στο μεσαίο επίπεδο, αλλά όχι στην κορυφή.

Οι επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην καμάρα, αλλά μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να περάσουν από το υπόγειο. Αν και υπάρχει ένας ανελκυστήρας, πρέπει να ανεβείτε 46 σκάλες για να έχετε πρόσβαση στην άποψη.

Πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη;

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Arc είναι, κατά τη γνώμη μου, μετά τις 6:30 μ.μ., όταν η φλόγα του άγνωστου στρατιώτη είναι αναμμένη και τα Champs-Elysées λούζονται στα λαμπερά φώτα. Από το κατάστρωμα παρατήρησης που βρίσκεται στην κορυφή της αψίδας, θα βρείτε επίσης εκπληκτική θέα στον Πύργο του Άιφελ , το Sacré Coeur και το Λούβρο.

Διαβάστε τα σχετικά: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Παρίσι;

Βασικές ημερομηνίες και ενδιαφέροντα γεγονότα για την Αψίδα του Θριάμβου:

1806: Ο αυτοκράτορας Ναπολέων Α διατάζει την κατασκευή της Αψίδας του Θριάμβου για την ανάμνηση των στρατιωτών της Γαλλίας.

Το τόξο ολοκληρώνεται το 1836, υπό την κυριαρχία του βασιλιά Louis Philippe. Ο Ναπολέων δεν θα έβλεπε ποτέ την ολοκλήρωσή του. Παρόλα αυτά, συσχετίζεται για πάντα με το υπερβολικό εγώ του περήφανου αυτοκράτορα - και με την ανάγκη του να χτίσει μνημεία για να το ταιριάξει.

Η βάση της αψίδας είναι διακοσμημένη με τέσσερις ομάδες περίτεχνων αλληγορικών γλυπτών. Το πιο διάσημο είναι το "La Marseillaise" του Francois Rude, το οποίο δείχνει την εικονική γαλλική γυναίκα, "Marianne", προτρέποντας τους ανθρώπους να πολεμήσουν.
Τα εσωτερικά τοιχώματα εμφανίζουν τα ονόματα περισσότερων από 500 Γάλλων στρατιωτών από τους Ναπολεόντειους πολέμους. τα ονόματα εκείνων που χάθηκαν υπογραμμίζονται.

1840: Οι στάχτες του Ναπολέοντα Α μεταφέρονται στην Αψίδα του Θριάμβου.

1885: Η κηδεία του Γερμανού συγγραφέα Victor Hugo γιορτάζεται κάτω από την αψίδα.

1920: Ο τάφος του άγνωστου στρατιώτη εγκαινιάζεται κάτω από την Αψίδα, μόλις δύο χρόνια μετά το τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου και παράλληλα με ένα παρόμοιο μνημείο που αποκαλύφθηκε στο Λονδίνο με αφορμή την Ημέρα της Εμεσιμότητας .

Η αιώνια φλόγα φωτίζεται για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου 1923, κρατώντας κάθε βράδυ σε επαγρύπνηση τον τάφο.

1940: Οι Άντλφ Χίτλερ και οι ναζιστικές δυνάμεις πορεύονται στα Ηλύσια Πεδία γύρω από την αψίδα και κάτω από τα Ηλύσια Πεδία, σημειώνοντας δραματικά την αρχή μιας τετραετούς κατοχής.

1944: Συμμαχικές δυνάμεις και πολίτες γιορτάζουν την απελευθέρωση του Παρισιού, σε ένα χαρούμενο γεγονός που καταγράφηκε σε φωτογραφίες από τον εικονικό παρισινό φωτογράφο Robert Doisneau.

1961: Ο Αμερικανός Πρόεδρος John F. Kennedy επισκέπτεται τον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μετά τη δολοφονία του συζύγου της το 1963, η Jacqueline Kennedy Onassis ζήτησε να ανοιχτεί μια αιώνια φλόγα για το JFK στο Εθνικό Νεκροταφείο του Arlington στη Βιρτζίνια.

Ετήσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες

Δεδομένου ότι τα Champs-Elysees είναι τόσο φυσικά βασιλικά και φωτογενή, η ευρεία λεωφόρος φιλοξενεί ετήσιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραμονές της Πρωτοχρονιάς στο Παρίσι (συμπεριλαμβανομένου ενός εκθαμβωτικού φωτογράφου που προβάλλεται στο Arch από το 2014) και των εορτασμών της Βαστίλης (κάθε 14 Ιουλίου) . Η λεωφόρος είναι επίσης φωτισμένη με όμορφα φώτα διακοπών από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου ( δείτε περισσότερα για τα φώτα των Χριστουγέννων και των διακοπών στο Παρίσι εδώ )