Μιλάνο του Σεπτεμβρίου

Τι συμβαίνει στο Μιλάνο το Σεπτέμβριο

Το Μιλάνο είναι μια πολυσύχναστη, μητροπολιτική πόλη, με πιο σύγχρονο, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα από τη Ρώμη, τη Φλωρεντία ή τη Βενετία. Προσφέρει ένα πλήρες ημερολόγιο γεγονότων όλο το χρόνο. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις και πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μιλάνο το Σεπτέμβριο.

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ MITO - Με αυτό το πολυαναμενόμενο ετήσιο γεγονός, οι πόλεις Μιλάνο και Τορίνο φιλοξενούν μια σειρά κλασσικών παραστάσεων μουσικής κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Μάθετε περισσότερα στο MITO SettembreMusica

Αρχές Σεπτεμβρίου - Έναρξη της εποχής του ποδοσφαίρου. Το Μιλάνο φιλοξενεί δύο ομάδες ποδοσφαίρου (Calcio): AC Milan (κόκκινο και μαύρο) και Internazionale, γνωστό ως Inter Milan (βασιλικό μπλε και μαύρο). Ενώ οι ομάδες αυτές είναι πικρές αντίπαλοι, μοιράζονται ένα στάδιο ποδοσφαίρου, το Stadio Giuseppe Meazza, γνωστότερο ως San Siro. Εάν δεν έχουν εξαντληθεί, τα εισιτήρια για παιχνίδια, τα οποία συνήθως εκτελούνται τις Κυριακές, μπορούν να αγοραστούν στο γήπεδο ή στα επίσημα καταστήματα των ομάδων στην πόλη. Οι περιστασιακοί οπαδοί σημειώνουν: το AC Milan και το Inter είναι δύο από τις δημοφιλέστερες ομάδες της Ιταλίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα εισιτήρια σε έναν από τους αγώνες τους μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Αλλά αν έχετε την ευκαιρία να πάτε, είστε μέσα για μια πεμπτουσία ιταλική εμπειρία!

Τέλος Σεπτεμβρίου - Εβδομάδα μόδας γυναικών (Milano Moda Donna Primavera / Estate). Δεδομένου ότι το Μιλάνο είναι η μόδα πρωτεύουσα της Ιταλίας, έχει αρκετές εβδομάδες μόδας τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η εβδομάδα γυναικείας μόδας για τις προσεχείς συλλογές άνοιξη / καλοκαίρι πραγματοποιείται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις γίνονται όλο το μήνα. Και ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να παγιδεύσετε εισιτήρια για να παρακολουθήσετε ένα show runway, είναι διασκεδαστικό να βρίσκεστε στο Μιλάνο, όταν είναι καταχρασμένο από μοντέλα, σχεδιαστές, φωτογράφους και παπαράτσι. Επισκεφθείτε το cameramoda.it για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα της εβδομάδας μόδας. Σημειώστε ότι η αντίστοιχη εβδομάδα μόδας των ανδρών θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Την Όπερα και την Κλασική Μουσική στη La Scala. Η περίφημη όπερα του Μιλάνου, το Teatro alla Scala, που συχνά αναφέρεται ως La Scala, έχει ένα πλήρες ημερολόγιο κλασικής μουσικής και οπερατικών παραστάσεων το Σεπτέμβριο, προσφέροντας μερικούς από τους πιο γνωστούς συνθέτες και έργα του δυτικού κόσμου. Έργα του Rossini, του Verdi και του Puccini έχουν κάνει το ντεμπούτο του σε αυτό το θρυλικό στάδιο και η απόκτηση μιας παράστασης εδώ κάνει για ένα αξέχαστο μέρος οποιουδήποτε ταξιδιού στην Ιταλία. Κάντε το βράδυ στην πόλη με ένα δείπνο πριν το θέατρο και θυμηθείτε, η ιδέα του aperitivo , ή πριν το δείπνο, ποτό με ελαφριά σνακ, εφευρέθηκε στο Μιλάνο. Θα ήταν ντροπή να επισκεφτείτε την πόλη και να μην συμμετάσχετε σε αυτή τη βασική τελετή βράδυ!