Έκθεση για την αλλεργία στην Οκλαχόμα

Άσθμα και Αλλεργία Ίδρυμα Αμερικής Κατάταξη και Συμβουλές

Πόσο κακές είναι οι αλλεργίες στην πόλη της Οκλαχόμα; Δύο φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη, το Ίδρυμα Άσθμα και Αλλεργία της Αμερικής κυκλοφορεί έκθεση για τις αλλεργίες στις πόλεις των ΗΠΑ. Σίγουρα, η Οκλαχόμα Σίτι κατατάσσεται τακτικά ως ένας από τους χειρότερους για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Ακολουθούν λεπτομέρειες για την έκθεση του 2016, καθώς και μερικές συμβουλές για να επιβιώσουν οι δύσκολες εποχές αλλεργίας.

Πώς καθορίζεται η κατάταξη; - Το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργιών της Αμερικής (AAFC), ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ερευνητικός οργανισμός, ξεκίνησε την έκθεση "Αλλεργικές Πρωτεύουσες" το 2003.

Ο στόχος είναι να εντοπιστούν οι πιο δύσκολες περιοχές για να ζήσουν με αλλεργίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υπενθυμίσουμε στους εκτιμώμενους για τη χώρα 45 εκατομμύρια πάσχοντες και 25 εκατομμύρια ασθματικούς να έχουν έτοιμο ένα θεραπευτικό σχέδιο. Η έκθεση κατατάσσει τις 100 πόλεις με βάση τρεις περιοχές μέτρησης:

Πώς βαθμολογείται η Οκλαχόμα Σίτι; - Στην πιο πρόσφατη κατάταξη της άνοιξης , το 2016, η Οκλαχόμα Σίτι είναι η 7η χειρότερη μητροπολιτική περιοχή για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Τόσο η βαθμολογία γύρης της πόλης όσο και ο αριθμός χρήσης φαρμάκων κατατάσσονται ως χειρότερα από τον εθνικό μέσο όρο. Ο αριθμός των αλλεργιολόγων που έχουν πιστοποιηθεί από το διοικητικό συμβούλιο είναι ίσος με τον μέσο όρο. Το OKC βρίσκεται πίσω μόνο από τον Jackson, MS. Memphis, TN; Syracuse, ΝΥ; Louisville, ΚΥ; McAllen, ΤΧ και Wichita, KS. Το 2015, η έκθεση ανέφερε την Οκλαχόμα Σίτι στο τρίτο χειρότερο.

Πώς συγκρίνεται ο βαθμός με τα προηγούμενα χρόνια; - Η Οκλαχόμα Σίτι είναι παραδοσιακά στην κορυφή 10, συχνά τόσο υψηλή όσο 3.

Φυσικά, ο ακριβής αριθμός είναι αρκετά ασήμαντος, επειδή ανεξάρτητα από τη σύγκριση με άλλες πόλεις, το γεγονός είναι ότι η Οκλαχόμα Σίτι είναι σκληρή για όσους έχουν άσθμα και αλλεργίες. Στην πραγματικότητα, το 2012, το ίδρυμα σημείωσε ειδικά την αφθονία της ερεθιστικής γύρης αυτής της περιοχής, που χειροτέρεψε τις ζεστές και θυελλώδεις μέρες της άνοιξης.

Η πτώση φαίνεται να είναι μόνο οριακά καλύτερη από την άνοιξη για όσους βρίσκονται στην κεντρική Οκλαχόμα.

Τι μπορώ να κάνω γι 'αυτό; - Λοιπόν, το AAFC προσφέρει συμβουλές για τη διαχείριση των αλλεργιών, όλα από τον έλεγχο της οργής των ζώων συντροφιάς έως τη χρήση συσκευών διαχείρισης του αέρα. Ο οργανισμός OTCsafety.org, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει εκπαίδευση σε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, διαθέτει ένα φύλλο κορυφής για την αποκρυπτογράφηση της διαφοράς μεταξύ αλλεργιών και κρυολογήματος. Και ο Δρ Ντάνιελ Περισσότερα, Allergies Expert, έχει μια εξαιρετική, λεπτομερή συλλογή άρθρων για την πρόληψη των αλλεργιών στις πολλές μορφές τους.