Ο καθεδρικός ναός της Notre Dame: Πλήρεις πληροφορίες επισκεπτών

Αναμφισβήτητα ο πιο εκπληκτικός γοτθικός καθεδρικός ναός στον κόσμο, ο καθεδρικός ναός του Παρισιού Notre Dame είναι αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος. Σχεδιασμένο τον 12ο αιώνα και ολοκληρώθηκε τον 14ο, ο σημερινός εικονικός καθεδρικός ναός ήταν ο πολύ παλμός του μεσαιωνικού Παρισιού. Μετά από μια περίοδο παραμέλησης, ξανακτύπησε τη λαϊκή φαντασία όταν ο συγγραφέας του 19ου αιώνα Βίκτορ Χούγκο τον αποθάρρυνε στο "The Hunchback of Notre Dame".

Οι δραματικοί πύργοι της Notre Dame, ο στύλος, τα βιτρό και τα αγάλματα είναι σχεδόν εγγυημένα για να σας κόψουν την ανάσα.

Βυθιστείτε πιο βαθιά στην ιστορία του συναρπαστικού μνημείου με την επίσκεψη στην κάτω από το έδαφος αρχαιολογική κρύπτη. Η αναρρίχηση του βόρειου πύργου για να πάρει την προοπτική του γκαργκόλι του Παρισιού είναι επίσης απαραίτητη.

Τοποθεσία και πληροφορίες επικοινωνίας

Ο καθεδρικός ναός βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο Ile de la Cité , περιοχή του Παρισιού που χωρίζει τις δεξιές και τις αριστερές όχθες της πόλης. Το Ile de la Cite περιβάλλεται από τον ποταμό Σηκουάνα .

Διεύθυνση: Place du Parvis de Notre Dame, 4ο διαμέρισμα
Μετρό: Cité ή Saint-Michel (γραμμή 4)
RER: Saint-Michel (γραμμή C)
Λεωφορείο: Γραμμές 21, 38, 47 ή 85
Τηλέφωνο: +33 (0) 142 345 610
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Κοντινές περιοχές και αξιοθέατα

Καλύτεροι χρόνοι για επίσκεψη

Συνήθως συνιστούμε να επισκεφθείτε την Notre Dame σε χαμηλή περίοδο (γενικά Οκτώβριος-Μάρτιος): θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποφύγετε μαζικά πλήθη και μακριές γραμμές.

Επιπλέον, τα πρωινά και τα βράδια της ημέρας είναι γενικά πολύ πιο ήσυχα από τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα. Θυμηθείτε, όμως, ότι οι επίσκεψεις το βράδυ στον καθεδρικό ναό δεν θα είναι βέλτιστες για την προβολή της όμορφης βιτρό της Notre Dame.

Τέλος, η επίσκεψη στο ηλιοβασίλεμα θα σας προσφέρει εκπληκτική θέα στη χρωματισμένη γυάλινη επιφάνεια του καθεδρικού ναού, κυρίως στα τριανταφυλλιές.

Εκδρομές στην Καθεδρ

Οι δωρεάν ξενάγηση στην εξωτερική και κεντρική αίθουσα του καθεδρικού ναού είναι διαθέσιμες στα αγγλικά κατόπιν αιτήματος. Καλέστε το γραφείο πληροφοριών για περισσότερες πληροφορίες: +33 (0) 142 345 610.

Οι εκδρομές των πύργων του καθεδρικού ναού αρχίζουν στους πρόποδες του Βόρειου Πύργου και συνεπάγονται την αναρρίχηση συνολικά 402 βημάτων. Η περιοχή παρατήρησης του καμπάνα των 13 τόνων του καθεδρικού ναού βρίσκεται στον Νότιο Πύργο. 20 επισκέπτες επισκέπτονται τους πύργους κάθε 10 λεπτά και η τελευταία είσοδος είναι στις 6:45 μ.μ.

Δώρα και Μουσείο

Το δώρο βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα του καθεδρικού ναού και πωλεί κοσμήματα με νότες της Notre-Dame, μπλουζάκια και άλλα δώρα.

Το μουσείο Notre Dame βρίσκεται στην οδό Rue du Cloitre-Notre-Dame 10 (περίπου από τον καθεδρικό ναό) και ανιχνεύει την προέλευση και την ιστορία της Notre Dame.

Προσιτότητα

Η Notre Dame είναι προσβάσιμη για επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα. Καλέστε το γραφείο πληροφοριών για περισσότερες λεπτομέρειες.

Βασικά ιστορικά γεγονότα και ημερομηνίες

Λεπτομέρειες για Look For For

Η Notre Dame είναι γεμάτη εντυπωσιακά, πολυτελή στοιχεία, αλλά ακόμα πιο λεπτές και απαρατήρητες. Συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για να αναδείξετε στη Notre Dame για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στον καθεδρικό ναό.

Ενδιαφέρεστε να βάλετε βαθύτερα στην ιστορία αυτού του αξιόλογου ιστότοπου; Επίσης, σκεφτείτε να επισκεφθείτε την αρχαιολογική κρύπτη της Notre Dame για μια συναρπαστική ματιά στα γαλλορωμαϊκά θεμέλια της πόλης και τις επακόλουθες εξελίξεις της.