Ο ανεμόμυλος Sloten: ο μόνος δημόσιος ανεμόμυλος του Άμστερνταμ

Έχετε φτάσει στο Άμστερνταμ, και τα ολλανδικά κλισέ αφθονούν. Τα μοτίβα τουλίπας πολλαπλασιάζονται. πεζοί κορνέτες χαρτιού συμπλέκτη πατάτης που συναντήθηκε (πατάτες τηγανιτές με μάγιο)? οι τουρίστες βρουν φωτο-ops μέσα σε ένα υπερβολικό ξύλινο παπούτσι. Αλλά σε αυτή την άκρως αστική πόλη, πού είναι όλοι εκείνοι οι περίφημοι ολλανδοί ανεμόμυλοι;

Ακόμα και οι περισσότεροι Άμστερνταμ δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμα οκτώ ανεμόμυλοι στην πρωτεύουσα - αν και όλα έξω από το χτυπημένο μονοπάτι.

Μόνο ο ανεμόμυλος Sloten (Molen van Sloten) στο Άμστερνταμ δυτικά, ωστόσο, είναι ανοικτός για το κοινό.

Τι πρέπει να δείτε στο ανεμόμυλος Sloten

Όχι μόνο ο ανεμόμυλος Sloten εξακολουθεί να χρησιμοποιείται - είναι γεμάτος δραστηριότητες τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Εθελοντές είναι σε ετοιμότητα για να προσφέρουν περιηγήσεις στον ανεμόμυλο και μια εισαγωγή στο εμπόριο του μυλωνά. τα παιδιά έξι και άνω αντιμετωπίζονται σε μια εξειδικευμένη περιοδεία. Η μόνιμη έκθεση "Άμστερνταμ και το νερό" απεικονίζει την αμφίρροπη σχέση του Άμστερνταμ με τη θάλασσα, ενώ ο "Ρέμπραντ στην αττική" χαρακτηρίζει τον καλλιτέχνη ως γιο του αλεξιπτωτιστή. Το γειτονικό Μουσείο Coopery (Kuiperijmuseum) καταγράφει την κατασκευή ξύλινων βαρελιών και αξίζει μια ματιά.

Ο ανεμόμυλος Sloten ανταμείβει τους επισκέπτες με την ευκαιρία, μοναδική σε όλο το Άμστερνταμ, να εξερευνήσει την εσωτερική ζωή ενός από αυτά τα αγαπημένα ολλανδικά αξιοθέατα.

Άλλοι ανεμόμυλοι στο Άμστερνταμ

Ήδη βρεθήκατε στον ανεμόμυλο Sloten και θέλατε να δείτε άλλους κοντά και προσωπικά;

Αν και υπάρχουν άλλοι επτά ανεμόμυλοι στο ίδιο το Άμστερνταμ, θα πρέπει να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι έξω από την πόλη για να εξερευνήσετε πραγματικά το εσωτερικό των άλλων ολλανδικών ανεμόμυλων. Αξίζει το διήμερο ταξίδι - υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ανεμόμυλων για να ανακαλύψετε. Η πιο γνωστή συγκέντρωση ανεμόμυλων βρίσκεται στο Kinderdijk , που βρίσκεται 15 μίλια ανατολικά του Ρότερνταμ. εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν 19 ανεμόμυλους που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα.

Ενώ οι απόψεις από τη γη ή από το νερό αξίζουν ήδη το ταξίδι, είναι δυνατό να εισέλθετε στον Windmill 2 καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Για μια επιλογή που είναι πιο κοντά στο Άμστερνταμ, ελέγξτε το Zaanse Schans (περίπου μισή ώρα), όπου δεν υπάρχουν μόνο πέντε λειτουργικοί ανεμόμυλοι για να ανακαλύψετε, αλλά και το αφιερωμένο Windmill Museum. Ακόμα και η μικρή πόλη Leiden , μισή ώρα νότια του Άμστερνταμ, μπορεί να υπερηφανεύεται για το μουσείο De Valk Windmill, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανεβούν στην υπαίθρια πλατφόρμα που περιβάλλει τον ανεμόμυλο για πανοραμική θέα της ιστορικής πόλης - και να δει τα μηχανήματα του ανεμόμυλου από κάθε επίπεδο.

Οι επισκέπτες που είναι στην πόλη τον Μάιο μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στην Εθνική Ημέρα Μύλων όταν 950 ανεμόμυλοι σε εθνικό επίπεδο ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανεμόμυλους είναι κλειστοί στο κοινό το υπόλοιπο έτος, οπότε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τους λάτρεις του μύλου, οι οποίοι μπορούν να ακολουθήσουν τις διαδρομές ποδηλάτου για να δουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανεμόμυλους.