Ανταλλαγή νομισμάτων σας στο Άμστερνταμ

Μην περιμένετε να βασιστείτε σε δολάρια ΗΠΑ στο Άμστερνταμ: ως μέλος της ευρωζώνης , οι Κάτω Χώρες είναι μία από τις 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υιοθέτησε το ευρώ ως επίσημο νόμισμα . Η αξία του ευρώ κυμάνθηκε σημαντικά από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά το 2002 - από την ισοτιμία με το δολάριο το 2002, σε 1,60 δολάρια το 2008 και πίσω στο σχεδόν ισοτιμία το 2015. Όμως, ανεξάρτητα από τη σχετική αξία του ευρώ έναντι του δολαρίου, είναι σοφό να αναζητήσουμε το καλύτερο ποσοστό μετατροπής μπροστά από το χρόνο.

Συνιστώμενη Ανταλλαγή Νόμισμα Αμνών

Οι μηχανές ΑΤΜ συνήθως προσφέρουν τα ευνοϊκότερα τέλη για τους ταξιδιώτες που θέλουν να μετατρέψουν τα δολάρια τους σε ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, η τράπεζα του κατόχου της κάρτας ορίζει την τιμή μετατροπής. μπορεί να ισχύουν ή όχι ορισμένα τέλη. Ορισμένες τράπεζες των ΗΠΑ δεν επιβάλλουν τέλη μετατροπής για διεθνείς αναλήψεις, ενώ άλλες (συνήθως 3% ή λιγότερο). βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί την τράπεζά σας εκ των προτέρων. Ενώ η πλειοψηφία των ολλανδικών τραπεζών δεν επιβάλλουν τέλη ATM, ορισμένες αμερικανικές τράπεζες αφαιρούν αρκετά δολάρια για κάθε συναλλαγή εκτός του δικτύου τους και ενδεχομένως επιπλέον για διεθνείς αναλήψεις. Ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών επιτρέπουν επίσης στους κατόχους καρτών να αποσύρουν προκαταβολές σε μετρητά από ΑΤΜ, αλλά συνήθως ισχύουν προπληρωμές. Τα ΑΤΜ ή τα γερμανικά γερμανικά είναι ευρέως διαθέσιμα σε ολόκληρη την Ολλανδία καθώς και στο Αεροδρόμιο Schiphol. (Σημειώστε ότι δεν είναι όλα τα ATM να δέχονται διεθνείς κάρτες, οπότε μην πανικοβληθείτε εάν η κάρτα σας απορριφθεί - αλλά έχετε ένα Σχέδιο Β που παρατάσσεται για κάθε περίπτωση · δείτε παρακάτω για συμβουλές.)

Οι υπηρεσίες ανταλλαγής συναλλάγματος είναι μια άλλη επιλογή, αλλά τα ποσοστά τους είναι συνήθως λιγότερο ευνοϊκά από τα ΑΤΜ. Η καλύτερη υπηρεσία ανταλλαγής συναλλάγματος στο Άμστερνταμ δεν είναι μια διαδεδομένη αλυσίδα, αλλά μια επιχείρηση με ένα απλό γραφείο: Pott Change, στο Damrak 95. Μόλις μερικά βήματα από την πλατεία Dam και λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ, η Pott Change προσφέρει πάντα το καλύτερο τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στην πόλη.

Δεν προτείνεται

Ενώ τα γραφεία GWK Travelex βρίσκονται σε βολικά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, η εταιρεία έχει φήμη για δυσμενείς τιμές - το χειρότερο από το οποίο βρίσκεται στις διάφορες τοποθεσίες του αεροδρομίου Schiphol. Εκτός από το Schiphol, η GWK Travelex διαθέτει γραφεία στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν , στο αεροδρόμιο του Ρότερνταμ και σχεδόν σε όλους τους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας και οι υπηρεσίες τους χρησιμοποιούνται ευρέως από την απλή προσβασιμότητα.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι επισκέπτες θα κάνουν τα καλύτερα να αποσύρουν χρήματα απευθείας από ένα ΑΤΜ (υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες τους επιβάλλουν μόνο μέτρια τέλη ή καθόλου) ή τουλάχιστον να περιμένουν να μετατρέψουν το νόμισμά τους για ένα καλύτερο επιτόκιο στο Pott Change.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για επισκέπτες του Άμστερνταμ

Πώς να ζητήσετε επιστροφή ΦΠΑ στις Κάτω Χώρες : Ο ΦΠΑ είναι φόρος κατανάλωσης για τα προϊόντα που καθορίζονται σε 21% στις Κάτω Χώρες - και οι κάτοικοι εκτός της ΕΕ δεν υποχρεούνται να το πληρώνουν. Μάθετε πώς μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή ΦΠΑ στις αγορές σας στις Κάτω Χώρες.

Κάρτες έκπτωσης τουριστών του Άμστερνταμ : Αυτό το τρίο των τουριστικών εκπτωτικών καρτών - η κάρτα I Amsterdam City, το Άμστερνταμ Holland Pass και το Museumkaart - βοηθούν τους επισκέπτες να σώζουν τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες (συχνά ακριβά) στο Άμστερνταμ και τις Κάτω Χώρες.

Έκπτωση διάρκειας διανυκτέρευσης για ταξίδια με το Intercity : Βρείτε εκπτώσεις στο εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας σε μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής της χώρας - μερικές φορές σε συνδυασμό με ειδικά μπόνους όπως δωρεάν γεύματα ή εισιτήρια εισόδου.