Επιστροφές ΦΠΑ για Επισκέπτες του Άμστερνταμ

Σχέδιο για το κατάστημα στο Άμστερνταμ; Πώς να αποκτήσετε μια επιστροφή ΦΠΑ σε τρία βήματα

Στα τέλη του 2012, οι Κάτω Χώρες αύξησαν τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ από 19% σε σημαντικό ποσοστό 21%. Ο ΦΠΑ είναι το ακρωνύμιο του φόρου προστιθέμενης αξίας, ένας φόρος κατανάλωσης επί της προστιθέμενης αξίας σε ένα στοιχείο σε κάθε στάδιο της κατασκευής και της διανομής του (σε αντίθεση με τον φόρο επί των πωλήσεων, ο οποίος ισχύει μόνο για την ενδεχόμενη πώληση ενός στοιχείου). Ανεξάρτητα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, ο ΦΠΑ συνεπάγεται πρόσθετο κόστος για τους καταναλωτές. οι κάτοικοι που δεν είναι μέλη της ΕΕ δικαιούνται επιστροφή του ΦΠΑ υπό ορισμένες συνθήκες - επιστροφές που οι περισσότεροι τουρίστες απλώς αφήνουν ανεμπόδιστες λόγω των πολυάριθμων βημάτων που εμπλέκονται.

Μην είστε ένας από αυτούς: ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να διεκδικήσετε τα χρήματά σας με επιστροφή ΦΠΑ.

Κανόνες επιστροφής χρημάτων

Οι αγοραστές πρέπει να ξοδέψουν τουλάχιστον 50 ευρώ για κάθε απόδειξη στην οποία επιθυμούν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων. Οι μικρότερες αγορές από πολλούς λιανοπωλητές δεν μπορούν να συνδυαστούν για να φτάσουν στο ελάχιστο αυτό. Ο έμπορος λιανικής πώλησης πρέπει να συμμετέχει στην πρωτοβουλία επιστροφής του ΦΠΑ - να γνωρίζει ότι δεν κάνουν όλα τα καταστήματα. Εκείνοι που κάνουν θα δημοσιεύουν συνήθως μια ένδειξη στην πόρτα, το παράθυρο ή στο καλαμάκι. διαφορετικά, να είστε βέβαιος να ρωτήσετε οποτεδήποτε ξοδεύετε πάνω από 50 ευρώ σε οποιονδήποτε λιανοπωλητή. (50 ευρώ είναι το ελάχιστο ποσό αγοράς στις Κάτω Χώρες · το ποσό ποικίλλει για τις άλλες χώρες της ΕΕ.) Οι αιτήσεις επιστροφής του ΦΠΑ πρέπει να υποβληθούν εντός τριών μηνών από την ημερομηνία αγοράς.

Πώς να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων: Βήμα 1

Το πρώτο βήμα είναι να (1) να ζητήσετε από τον έμπορο ένα έντυπο αίτησης απαλλαγής από φόρο ή μια ειδική απόδειξη παραλαβής χωρίς φόρους. Η τελευταία πρέπει να αναφέρει το όνομα, τη χώρα διαμονής και τον αριθμό διαβατηρίου σας, εκτός από τα στοιχεία αγοράς (περιγραφή είδους, τιμή και ΦΠΑ). αυτό μπορεί να εκτυπωθεί ή να γραφτεί χειρόγραφα.

Εάν λάβετε αντί αυτού φόρο φόρου, φροντίστε να το συμπληρώσετε στο κατάστημα. Χωρίς τη φόρμα ή την ειδική απόδειξη, δεν είναι δυνατή η επεξεργασία της επιστροφής χρημάτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το διαβατήριό σας στο χέρι, καθώς ίσως σας ζητηθεί να το παρουσιάσετε κατά την αγορά.

Βήμα 2

Το δεύτερο βήμα πραγματοποιείται την ημέρα της αναχώρησής σας από την ΕΕ ή επιστροφής στη χώρα διαμονής σας.

Εάν οι Κάτω Χώρες είναι ο τελευταίος (ή μόνος) προορισμός σας στην ΕΕ, τότε αυτό το βήμα θα ολοκληρωθεί στα ολλανδικά σύνορα και αν εγκαταλείψετε τη χώρα μέσω του αερολιμένα Schiphol , έχετε τύχη, καθώς όλες οι εγκαταστάσεις που χρειάζονται για να υποβάλετε αίτηση μια επιστροφή ΦΠΑ βρίσκεται κάτω από αυτή τη στέγη.

(2) Στο ολλανδικό τελωνείο , ο επισκέπτης πρέπει να έχει τα έντυπα χωρίς φόρο συν τα έσοδα (ή τα ειδικά αφορολόγητα έσοδα). Υπάρχουν δύο τελωνειακά γραφεία στο Schiphol, και τα δύο στην αναχώρηση 3: το ένα πριν τον έλεγχο διαβατηρίου και ένα άλλο μετά τον έλεγχο διαβατηρίων. Πρέπει να παρουσιάσετε τα απαραίτητα έντυπα και αποδείξεις χωρίς φόρους καθώς και τα αχρησιμοποίητα είδη αγοράς, το ταξιδιωτικό σας εισιτήριο και την απόδειξη διαμονής εκτός ΕΕ. (Σημείωση: Εάν χάσετε αυτό το βήμα, είναι επίσης πιθανό να έχει το εθνικό σας τελωνείο σφραγίδα τα φορολογικά σας έγγραφα ως απόδειξη εισαγωγής).

Βήμα 3

Το τελευταίο βήμα ποικίλλει ανάλογα με το εάν ο λιανοπωλητής επεξεργάζεται τις επιστροφές ΦΠΑ ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με τρίτες υπηρεσίες επιστροφής χρημάτων και ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιεί. Αρκετές υπηρεσίες επιστροφής σταθμεύουν στο αεροδρόμιο Schiphol για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων.

Αν λάβετε μια φόρμα επιστροφής φόρων που είναι συγκεκριμένη για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, τότε η επόμενη ενέργεια σας είναι είτε να (3) αποστέλλετε τα έγγραφά σας στην υπηρεσία επιστροφής χρημάτων είτε (εάν χρειάζεται) να τα υποβάλει σε μία από τις υπηρεσίες της τοποθεσίες επιστροφής χρημάτων .

Οι υπηρεσίες επιστροφής χρημάτων στο αεροδρόμιο Schiphol προσφέρουν στιγμιαίες επιστροφές (σε μετρητά ή πίστωση) - ένα σαφές κίνητρο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής πριν από την απογείωση, καθώς οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιμένουν περίπου 30 έως 40 ημέρες. Η υπηρεσία Global Blue έχει τρεις τοποθεσίες στο Schiphol (αναχωρήσεις 3, σαλόνι 2 και σαλόνι 3), ενώ το GWK Travelex στο Schiphol Plaza είναι η θέση επιστροφής τόσο για τις υπηρεσίες Easy Tax-Free όσο και για τις υπηρεσίες Free-Tax.

Εάν ο λιανοπωλητής διεκπεραιώσει τις δικές του επιστροφές ΦΠΑ, μπορείτε να στείλετε τα σφραγισμένα έγγραφα στο λιανοπωλητή, είτε από το Schiphol είτε από την πατρίδα σας, και περιμένετε να επιστρέψετε το ποσό. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό εάν εμπλέκονται πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης, αλλά με τη σωστή γραφειοκρατία, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν μια δική τους υπηρεσία τρίτου για να βοηθήσουν - δηλαδή, vatfree.com. Για αμοιβή, μπορείτε είτε να εισάγετε τις αποδείξεις πωλήσεών σας online, να τις ταχυδρομήσετε στη ταχυδρομική διεύθυνση του vatfree.com ή να υποβάλετε τις αποδείξεις στο γραφείο εξυπηρέτησης vatfree.com (Αναχωρήσεις 2) ή στο πρακτικό drop-box δίπλα στο τελωνείο .

Αυτό είναι! Ενώ υπάρχουν πολλές μεταβλητές (και ένας σωστός αριθμός εγγράφων που συλλέγονται), υπάρχουν τελικά μόνο τρία βήματα για την επιστροφή μέχρι 21% στις αγορές σας.