Επίσημο νόμισμα των Κάτω Χωρών

Το ευρώ αντικατέστησε το φιορίνι το 2002

Οι Κάτω Χώρες , όπως και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, χρησιμοποιούν το ευρώ ως επίσημο νόμισμα.

Το κοινό νόμισμα εξαλείφει τους πονοκεφάλους που αντιμετώπισαν οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες πριν από την εισαγωγή του ευρώ, όταν ήταν απαραίτητο να μετατραπεί από το ένα νόμισμα στο επόμενο κάθε φορά που διασχίζονταν εθνικά σύνορα.

Η αξία του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου κυμαίνεται συνεχώς. για τον πιο πρόσφατο ρυθμό, ελέγξτε έναν αξιόπιστο μετατροπέα νομισμάτων, όπως το Xe.com.

(Σημειώστε ότι συχνά υπάρχει μια προμήθεια πάνω από αυτό για να μετατρέψετε το νόμισμα της χώρας σας σε ευρώ.)

Οι Κάτω Χώρες και το φιορίνι

Οι περισσότεροι κάτοικοι των Κάτω Χωρών και οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα πριν από το 2002, όταν υιοθετήθηκε το ευρώ, θα θυμούνται τον φιορίνι, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί και δεν έχει άλλη αξία από την αξία του (κυρίως υποκειμενικού) συλλέκτη.

Το φιορίνι ήταν το ολλανδικό νόμισμα από το 1680 έως το 2002, αν και όχι συνεχώς, και τα ίχνη του σώζονται σε πολλές δημοφιλείς εκφράσεις, όπως το "dubbeltje op z'n kant" ") -ie, μια στενή κλήση.

Το μέγεθος της κεντρικής τρύπας σε ένα συμπαγή δίσκο μοντελοποιήθηκε μετά από το ίδιο νόμισμα, το 10-cent dubbeltje . το CD ήταν η εφεύρεση της ολλανδικής εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών Philips.

Τα νομίσματα των φιορίνων ήταν ανταλλάξιμα με ευρώ μέχρι το 2007. Εάν εξακολουθείτε να έχετε φτηνές νότες, θα είναι ανταλλάξιμα μέχρι το έτος 2032.

Αλλά το επίσημο νόμισμα της χώρας, που χρησιμοποιείται τώρα για όλες τις συναλλαγές, είναι το ευρώ.

Σημειώσεις και κέρματα ευρώ

Τα ευρώ προέρχονται τόσο από νομίσματα όσο και από χαρτονομίσματα. Στις Κάτω Χώρες, τα κέρματα ευρώ κόβονται σε τιμές 1, 2, 5, 10, 20 και 50 σεντς, καθώς και 1 ευρώ και 2 ευρώ. όλα διαθέτουν το Queen Beatrix των Κάτω Χωρών στο πίσω μέρος (με εξαίρεση ορισμένα νομίσματα ειδικής έκδοσης), ενώ τα € 1 και € 2 έχουν ξεχωριστή σύνθεση δύο τόνων.

Τα τραπεζογραμμάτια είναι ονομαστικής αξίας € 5, € 10, € 20, € 50, € 100, € 200 και € 500.

Δεν υπάρχουν τραπεζογραμμάτια € 1 και € 2. αυτά κυκλοφορούν αποκλειστικά ως νομίσματα. Στην πράξη, τα κέρματα τείνουν να είναι πιο εμφανή στην ευρωζώνη από ό, τι στις ΗΠΑ (όπου ακόμη και τα κέρματα σε δολάρια δεν έχουν ακόμη απογειωθεί), έτσι ένα πορτοφόλι νομισμάτων μπορεί να έρθει σε πρακτικό εάν το πορτοφόλι σας δεν έχει αφιερωμένη τσέπη νομισμάτων.

Επίσης, σημειώστε ότι πολλές τοπικές επιχειρήσεις αρνούνται να δεχτούν τραπεζογραμμάτια άνω των 100 ευρώ, ενώ μερικοί τράβηξαν ακόμη και τη γραμμή στα € 50. αυτό συνήθως υποδεικνύεται στο γραφείο του ταμείου.

Ουσιαστικά όλες οι επιχειρήσεις στο γύρο της χώρας ανέρχονται πάνω ή κάτω στα πλησιέστερα 5 σεντς, οπότε οι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν αυτή την πρακτική και να μην ξυπνούν όταν συμβαίνουν. € 0.01, € 0.02, € 0.06 και € 0.07 στρογγυλοποιούνται προς τα κάτω στα πλησιέστερα 5 λεπτά, ενώ τα € 0,03, € 0,04, € 0,08 και € 0,09 στρογγυλοποιούνται στα επόμενα πέντε λεπτά.

Ωστόσο, τα κέρματα των 1 και 2 λεπτών εξακολουθούν να γίνονται αποδεκτά ως πληρωμή, επομένως οι ταξιδιώτες που έχουν συλλέξει αυτές τις ονομασίες αλλού στην Ευρώπη μπορούν να αισθάνονται ελεύθεροι να τις χρησιμοποιούν στις Κάτω Χώρες.