Πώς να φτάσετε από το Άμστερνταμ στη Γάνδη του Βελγίου

Οι επισκέπτες συχνά στυλ Ghent, το Βέλγιο ως εναλλακτική λύση κάτω από το ραντάρ στη Μπριζ: πλήρης μεσαιωνική αρχιτεκτονική εύκολα στην ίδια θέση με την πιο διάσημη Μπριζ, αντί της πόλης έχει μια ειρηνική ατμόσφαιρα μικρού κέντρου, παρά τους τετράμηνους κατοίκους, όχι για να αναφέρω περιέργως λίγους τουρίστες. Ως πανεπιστημιακή πόλη, η Γάνδη έχει επίσης μια ζωντανή ατμόσφαιρα από τον τοπικό φοιτητικό πληθυσμό, ο οποίος αναπνέει νέα ζωή στα μεσαιωνικά του κτίρια.

Και, σε απόσταση μόλις 200 μίλια (125χλμ.) Από το Άμστερνταμ, είναι εύκολα προσβάσιμο από την ολλανδική πρωτεύουσα με το τρένο, το λεωφορείο και το αυτοκίνητο.

Άμστερνταμ προς Γάνδη με το τρένο

Παρόλο που δεν υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Άμστερνταμ και Αμβέρσας, το ταξίδι διαρκεί μόλις δύο ώρες, 25 λεπτά στο τρένο Thalys , με μία μεταφορά στην Αμβέρσα. Οι τιμές από τον Κεντρικό Σταθμό του Άμστερνταμ στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Gent-Sint-Pieters ξεκινούν από € 35,40 ($ 50) κάθε φορά. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να μεταφέρουν το τρένο "Intercity direct" από το Άμστερνταμ στο Ρότερνταμ, μετά από το Intercity από το Ρότερνταμ στην Αμβέρσα και άλλο από την Αμβέρσα στη Γάνδη. η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου τρεις ώρες, 18 λεπτά και οι ναύλοι ξεκινούν από € 38 ($ 50) σε κάθε τρόπο. Τα εισιτήρια και για τις δύο διαδρομές είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του NS Hispeed.

Άμστερνταμ προς Γάνδη με λεωφορείο

Όπως αναμένεται, το διεθνές λεωφορείο στη Γάνδη είναι η πιο αργή αλλά πιο οικονομική επιλογή για τους ταξιδιώτες. Δύο διεθνείς εταιρείες πούλμαν ταξιδεύουν μεταξύ Άμστερνταμ και Γάνδης. οι ναύλοι ξεκινούν από € 9 ($ 12.40) κάθε φορά στα Eurolines, € 15 ($ 20.60) στο Megabus.

Μην μπείτε στον πειρασμό να αποθηκεύσετε αυτά τα € 6 με τις γραμμές Eurolines, ωστόσο - ενώ η διαδρομή Megabus διαρκεί μόνο τρεις ώρες και 40 λεπτά, η Eurolines λαμβάνει αργά αστρονομικά έξι ώρες και 15 λεπτά για να φτάσει στη Γάνδη. Κάντε κράτηση νωρίς για να κλειδώσετε τις φθηνότερες τιμές. Κάθε στάση λεωφορείου έχει τα δικά της σημεία αναχώρησης και άφιξης: Η στάση Megabus Amsterdam βρίσκεται στην αποβάθρα Zeeburg του Zuiderzeeweg στο Άμστερνταμ (με το τραμ 26 και τα λεωφορεία 37 και 245) ενώ η στάση Ghent βρίσκεται στο Hotel Campanile, Akkerhage 1, που είναι περίπου μισή ώρα με το λεωφορείο (γραμμή 65 ή 67) από τον κεντρικό σταθμό της πόλης, το σταθμό Gent-Sint-Pieters και το νότιο όριο του κέντρου της πόλης.

Οι στάσεις Eurolines βρίσκονται έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό Amstel του Άμστερνταμ, περίπου 10 λεπτά με το τρένο από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ και το σιδηροδρομικό σταθμό Gent-Dampoort, ανατολικά του κέντρου της πόλης και μισή ώρα μετάβασης από το σταθμό Gent-Sint-Pieters.

Άμστερνταμ προς Γάνδη με αυτοκίνητο

Ταξίδι στη Γάνδη με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι εξίσου γρήγορα - αν όχι ταχύτερα - από το τρένο, και αρκετά βολικό αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε διάφορες κοντινές πόλεις. Η διαδρομή 137χλμ (220χλμ) διαρκεί περίπου 2,5 ώρες χωρίς κίνηση. Επιλέξτε την προτιμώμενη διαδρομή σας, βρείτε λεπτομερείς οδηγίες και υπολογίστε το κόστος ταξιδιού στο ViaMichelin.

Τουριστικές πληροφορίες της Γάνδης

Το Europe Travel προσφέρει μια ωραία εισαγωγή στη Γάνδη και τα κυριότερα αξιοθέατα της, όπως το εικονικό Belfort και το Lakenhalle (Belfry and Cloth Hall) στους ταξιδιωτικούς πόρους του Ghent. Σκεφτείτε μια διαδρομή Βρυξέλλες - Γάνδη - Μπριζ για να ανακαλύψετε αυτές τις τρεις κοντινές πόλεις που περιλαμβάνουν μερικούς από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας.